Ћирилица Latinica
02.09.2021.
Култура

Још четири књиге са "печатом" Удружења "Неказано"

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника „Неказано“ заокружило је још један успјешан циклус у свом стваралаштву. Наиме, из штампе су ових дана изашле четири књиге у едицији "Неказано".  Ријеч је о заједничкој књизи љубавне поезије „Пјесник – Светионик“ 4 у којој су заступљени сто тидесет аутора из читавог свијета, са по једном пјесмом, те дјелу  „Огледало анђела“ словеначке ауторке Кристине Анастасије Верас Брзин. У питању је двојезична књига поезије на српском и руском језику. Следеће остварење је књига поезије „Богатство душе“ подгоричке ауторке Чедомиле Радоњић Ивановић, која је у овој књизи опјевала многе староподгоричке породице, своје пријатеље, Подгорицу и Црну Гору. И четврта књига поезије је дјело „Амор и Ерос походе ме ноћу“ холандске ауторке, босанског поријекла, Сафете Осмичић, а састоји из два дијела: љубавне и еротске поезије.

"Неказано наставља са својим издаваштвом, успјешно као и до сада. Напоменимо само да смо прошле године у јеку пандемије корона вируса објавили двадесет пет наслова. У овој години тај број је мањи али веч радимо на још рукописима три књиге и два часописа који ће ускоро бити пред читаоцима. Главни проблем у издаваштву је новац, што добро знају сви ствараоци.

Истиичем да све књиге које смо до сада објавили могу се наћи у Градској библиотеци јер Неказано сваку књигу, коју објави, поклони градској библиотеци у пет примјерака. Неке и више" - наводи Лабуд Лончар, предсједник тог удружења.

Такође, каже, ваља напоменути да су ових дана поред својих  издања градској библиотеци поклонили и двадесетак примјерака књига аутора, пријатеља удружења, који су учествовали на Четвртом фестивалу љубавне поезије „Пјесник – Светионик“ и на  Барском фестивалу књиге, које су  подржали и помогли Туристичка организација Бар и Културни центар Бар.

Као посебно вриједне књиге Лончар истиче дјела словачких аутора. Издваја као ријетку књигу поезије Матије Бећковића коју је превео на словачки језик  овогодишњи гост на Барском фестивалу књиге Мартин Побуђила. Ту су и књиге поезије и афоризама и романа аутора из Србије, Сјеверне Македоније, Холандије и Босне и Хецерговине - Снежане Ћосић, Валериа Орлића, Наде Караџић, Смиљане Божић, БранкеПопић, Борчета Панова, Гордане Срећковић и других.

Наслови

Коментари
Наталија
Наталија: Честитке " НЕКАЗАНОМ" за успешан рад у издавачкој делатности као и у ширењу лепоте писане речи путем промотивних вечери поезије. БРАВО.
02.09.2021 17:36
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar