Ћирилица Latinica
17.06.2022.
Култура

Љето које ће обиљежити култура

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Да ће љето пред нама обиљежити култура, када је Бар у питању, на најбољи начин најављено је прексиноћ кроз манифестацију "Парк пјесника" која се први пут организује у нашем граду.

У организацији Међународног удружења књижевних стваралаца и умјетника “Неказано”, Туристичке организације Бар и ЈП Културни центар Бар,  у парку иза галерије “Велимир А. Лековић”, у изузетно лијепом амбијенту, своје стваралаштво представили су књижевници и пјесници - Ранко Радовић, Владимир Церовић,Гордана Сарић, Наталија Тања Новаковић, Светозар Ђуришић, Сенка Растодер, Рајко Јоличић, Бећо Дошљак и многи други.

 Лабуд Н. Лончар, поздравио је присутне у уме организатора манифестације

“Закључили смо да се прије почетка Барског љетописа ствара један вакум и међупростор који је неиспуњен. Вођени идејом да свуда у свијету постоје слична мјеста – паркови, споменици , поред којих се говори поезија, одлучили смо да је вријеме да Бар добије један такав парк, како бисмо мало растеретили простор Културног центра. На крају, Бар једну овакву манифестацију заслужује”, истакао је Лончар.” Отварање "Парка пјесника" обиљежили су и афористичари и музички извођачи.

 

Лончар који је оснивач и предсједник "Неказаног", упутио је апел суграђанима али и гостима из региона и странцима који љето буду проводили на Барској ривијери, да путем ове манифестације афирмишу своје стваралаштво, јер, како је рекао, за пјесника и умјетнике границе не постоје.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar