Ћирилица Latinica
19.02.2020.
Насловна

На одушевљење ученика и јавности - Рада Вишњић поново у школи!

Аутор: Редакција 8 Оставите коментар

"Добродошли у наше одјељење поново! Ми Вас волимо и за Вас ћемо да се боримо:"  "Ви сте најбоља учитељица на свијету."

То су само неке од порука добродошлице учитељици барске ОШ "Југославија", Ради Вишњић, на које је наишла данас код својих ђака, након што јој је истекла суспензија и пошто је условно враћена на посао.

Невјероватне изливе емоција што је поново са њима њихова учитељица, дјевојчице и дјечаци преточили су и у бројним пјесмама, чији стихови у срца дирају, али и цртежима пуним симболике и карактера који осликавају срећу и задовољство.

Подсјетимо, Рада Вишњић, која је ученицима на часу задала да цртају тробојку, кажњена је условним престанком радног односа, са могућношћу престанка радног односа, ако у периоду од шест мјесеци од дана изречене мјере учини тежу повреду радне обавезе. Директорка те образовне установе Биљана Вукмановић казала је за РТЦГ да је поступак утврђивања одговорности учитељице спроведен професионално и непристрасно, иако су, како је казала, „у протеклих 20 дана били свједоци бројних неистина, али и непримјерених, произвољних и чињенично неутемељених изјава”.

Она је истакла да је Школски одбор, али и Савјет родитеља школе „Југославија”, у међувремену, послао јасну поруку „да учионица није и не сме да буде мјесто за било какву врсту политичког деловања, као и да је мисија сваког просветног радника да дјецу образује, васпитава и просвећује, уз уважавање личности дјетета и поштовање различитости”.

Рада Вишњић казала је раније да нема њене кривице и одговорности за то што су деца цртала тробојку, односно штрумпфове док је на полеђини била насликана тробојка, као и да ником није сметало када су уз албанску песму деца изводила ритмичку вежбу.

„Имали смо наставну јединицу 'цртање украса'. Објаснила сам им да могу нацртати шта год желе, а да то може послужити као украс. Једна дјевојчица се досјетила и питала да ли могу нацртати штрумпфа са друштвене мреже. Није било разлога да кажем да не могу. Радим већ 30 година, закон поштујем и не играм се са таквим стварима, па још од првог разреда имам дозволу од родитеља да, пошто волим да се похвалим дјечјим цртежима, текстовима, пјесмама, објављујем све то на свом Фејсбук профилу”, рекла је она подгоричким медијима.

Она је рекла да није националиста, додајући да је фотографије уклонила с Фејсбука.

Фотографија ученика који у рукама држе исцртане тробојке објављена је на друштвеној мрежи Фејсбук.

Последњих дана у Црној Гори грађани свакодневно на разним зидовима боје тробојку, а радници Монтепута их брише.

Грађани се на тај начин изјашњавају против Закона о слободи вјероисповјести, који је усвојен 27. децембра и који је довео до највећих протеста у последњих 30 година које организује Српска православна црква, која се оштро противи том законском рјешењу сматрајући да власт хоће да им отме светиње.

Д.Обрадовић

 

Дјечји радови за добродошлицу

Учитељица Рада данас је непосредно прије него ће кренути на наставу поручила да поносно иде на посао.

 

Коментари
Рада Вишњић
Рада Вишњић: Хвала, неизмјерно, мој други граде, јер сам рођена у Никшићу,а у Бару своју срећу нашла, јер нема Бара до цара,на предивној објави, да се коначно мало истине зна..Ускоро ће се ,,овај велики неспоразум ријешити", а ми остајемо да живимо и даље,свако са својим ,,дијелом части"..онако како умијемо, како смо васпитани и како нам доликује части и поштењу!!ЈВелико хвала, још једном, сјајном и истинитом Барском Порталу!Мој Бар, душу има!!!
19.02.2020 18:50
Владо Бабовић
Владо Бабовић: Хвала што постојите, учитељице ! Надам се да Ваш примјер неће остати усмаљен! Има и Црна Гора своје Милунке Савић !!!
19.02.2020 18:55
Zeljka Stanisic
Zeljka Stanisic: Divna osoba i mom sinu je bila uciteljica.Posebnu zahvalnost dugujem toj zeni ....Svako joj dobro u zivotu zelim!
19.02.2020 20:13
Жељко Отовић
Жељко Отовић: Ваш највећи напредак у каријери је радост и љубав ваших ђака који се радују вашем повратку. Свака вам част показали сте вашим колегама слободу правог интелектуалца, показали сте им да Црногорци не љубе ланце. Све честитке и желим вам даљи успјех у раду.
19.02.2020 21:19
Realno
Realno: Ova je clan dps-a i nista joj ne vjerujem,i jos se kaje zbog trobojki...nije ona nikakav heroj
19.02.2020 21:52
Уистину
Уистину: Учите ђецу ћирилицу, предање је
19.02.2020 23:17
Аћим Јоаким ВИШЊИЋ,песник
Аћим Јоаким ВИШЊИЋ,песник: "Истина је оно што помаже одржању"- Имануел Кант! Срећно мојој сестри Ради Вишњић из Бара,родом из Вишњића Дола-Голија,Никшић, али и њеним ученицима и да их никад нико више не подвргава иследничком подргавању недораслих,а супротно њиховој очигледној љубави у истини!
20.02.2020 07:39
Branka
Branka: I zahvalnicu joj treba dati,13- julsku nagradu..Zena je cudo!🤣
20.02.2020 19:12
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar