Ћирилица Latinica
07.11.2021.
Политика

Абазовић промијенио плочу: Боље реконструкција Владе него нови избори

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Иако његова УРА има само три посланика, а по последњим истраживањима налази се значајно испод цензуса за улазак у парламент у случају нових избора, ароганција Дритана Абазовића и крајње уцјењивачки однос према осталих 38 посланика већине и њиховим странкама - није имао никакве мјере. Морала и части понајмање.

Под утицајем подршке амбасада земаља Квинте, Абазовић је брутално фаворизовао политику према којој ДФ као далеко највећи политички субјект парламентарне већине, али ни Демократе као други по бројности у Скупштини, не могу бити дио наводно епскертске Владе. Тврдокорно је бранио ничим оправдан став да Влада треба да настави да ради у актуелно сазиву, упркос чињеници да на плану економског опоравка опустошене државе није учињен ни корак, једнако као ни на плану обрачуна са мафијом и организованим криминалом.

У међувремену, након што су ДФ, СНП, Уједињена ЦГ и Радничка партија сложно саопштили став да њима више није прихватљива ни идеја реконструкције Владе против које је доминантно била УРА, већ да отпочињу процес формирања нове Владе или ће се ићи на ванредне изборе, Абазовић је у страху да ће остати испод цензуса и изван свих будућих процеса, саопштио да му је сада реконструкција Владе ипак прихватљива. Мало касно чини се.

"Не мислим да ће бити нових избора у Црној Гори, већ да ћемо наћи неки модел који би могао да продужи трајање Владе у постојећем или неком другом саставу. То је нешто што је реално" - реко је он у изјави за хрватски "Вечерњи лист"

Он је том приликом објаснио да Влада може бити унутар ове већине која сада влада, али да може бити и другог модалитета.

" обзиром на то да је један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић казао да тај политички савез покреће нову иницијативу за избор нове владе, на питање колико је извјесно да ће Црна Гора ићи на нове парламентарне изборе, Абазовић сматра да је ДФ као дио парламентарне већине саопштио да не прихвата реконструкцију, већ да желе потпуно нову владу.

"Један од модалитета може бити и да одемо на пријевремене парламентарне изборе. Такво је рјешење прилично чисто јер увијек када постоји нека политичка криза мислим да је у реду да се мандат врати грађанима. Од тога не треба бјежати, то су тековине демократије, али искрено не мислим да ће бити нових избора и да ћемо наћи неки модел који би могао да продужи трајање владе у постојећем или неком другом саставу", казао је он.

Након парламентарних избора прошле године је, према његовим ријечима, успостављен нови систем који је по његовом мишљењу бољи, али који "наравно мора проћи кроз одређене фазе сазријевања гдје је свако важан - и велике и мале партије".

"Сваки лидер, сваки посланик је важан. Ову већину чини само један посланик у односу на опозцију. Потпуно се промијенио концепт", истакао је потпредсједник Владе.

Он је, како је рекао, предсједник Грађанског покрета УРА која је зелена либерална, а његове колеге из ДФ-а су "десничарска опција".

"И нама је било потребно да прошле године срушимо тај берлински зид у Црној Гори, да објаснимо грађанима да њихов глас нешто вриједи, да им вратимо суверенитет, али то не значи да су се спојиле странке које идентично гледају на политичку визију Црне Горе и због тога не искључујем ни нове изборе, као што не искључујем да се у неком домену договоримо око неког новог аранжамана, око неке нове владе која би имала контуре постојеће или нешто би била нешто другачија. Ниједну опцију у овом тренутку не бих искључио", саопштио је Абазовић.

Коментари
Vlatko
Vlatko: Dritane ne daj četnicima u Vladu, ni milimetar protiv naših saveznika iz SAD i Velike Britanije i Njemačke. Moraš da zaustaviš širenje ruskog i srpskog uticaja koji se vrši preko DF-a i Crkve Srbije. Ne pristaj ni na rekonstrukciju, imaš podršku svih nas građanske orjentacije koji nismo zaluđeni nacionalizmom.
07.11.2021 10:13
Бјелиши
Бјелиши: Нијеси ти Влатко оптерећен, види се одма... Ти си Влатко усташки испушак. Цмокнеш друже Влатко четничко дупе слатко. Багро говњава. Удружени грађанисти, а све усташе пичка вам материна, само да Срби не узму оно што је њихово.
07.11.2021 10:16
Aco
Aco: Ako Vučić i Srbija toliko predstavljaju problem Krivoj pijanduri i ove kikirezu - poslušniku zapadnih ambasada, što ne vrate familije iz Beograda u Crnu Goru. Zdravko ćerke i sina, a Dritan brata i sestru. Što će u Beograd "mrzni" ??? Ne volim onog Medojevića ali bih slatko volio da vam on pokaže posao kao ministar policije. Vi ste kukavice i poltroni, DF ima MUDA(h) da mafiju odmah razbije. Vi ste odma u dilove upali sa mafijom. Od sjenki svoji se plašite. Pi govwavog mentaliteta
07.11.2021 10:19
Salle
Salle: Vladko ,ne prdi
07.11.2021 12:10
Nole
Nole: Čuda da od ovih boraca za pravdu niko ne pominje uvođenje otvorenih listi
08.11.2021 16:15
rolls royce
rolls royce: za bjeliš:A šta bi to srbi trebali uzeti?Šta je njihovo?
10.11.2021 22:48
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
24
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar