Ћирилица Latinica
18.05.2018.
Политика

Аручевић (СДП): За интеграцију, а против асимилације

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

 

Изјавом за јавност данас се огласио Ермин Аручевић, кандидат за одборника у Скупштине општине Бар са изборне листе „СДП Бар за промјене - Др Драгиња Вуксановић“, који се, како је навео, примарно обраћа Крајињанима.

„Крајина по свом географском положају и природним љепотама и ресурсима спада у подручја која би требало да буду просперитетна али на жалост у овом тренутку то није тако.

Острос, као центар Крајине, некада је у правом смислу био административни и економски центар, а на жалост сада није тако, посебно када је у питању привреда“ – наводи Аручевић.

Скадарско језеро, као природни ресурс, по његовим ријечима треба да буде стратешка основа за развој Крајине.

„Изградња и одржавање комуналне инфраструктуре треба да буде на одговарајућем нивоу да би се створили услови за економски развој. Путна инфраструктура је у веома лошем стању, посебно дионица регионалног пута од села Кравари до мјеста Стегваши.

Уколико би се примјењивали постојећи законски прописи ова дионица пута би требало да се забрани за одвијање саобраћаја јер представља опасаност за учеснике у саобраћају“ – казао је Аручевић.

Он ће се, вели, као одборник СО Бар залагати да се изврши реконструкција регионалног пута Владимир – Острос - Вирпазар, „а не као што је био случај до сада, крпљење ударних рупа од случаја до случаја“.

„Изградња сеоске инфраструктуре, посебно локалних путева и јавне расвјете и одржавање постојећих биће у мојим приоритетима. За сва села ћу се залагати на исти начин, а не само по партијској подобности.

Прича о изградњи вододвода за Крајину је веома стара прича, понавља се од избора до избора и дошло је вријеме да се једном стави тачка. Крајињанима општинска власт мора рећи да ли озбиљно жели да приступи овом питању, а ако неће да знамо.

Ради развоја овог подручја неопходна је изградња пута обалом Скадарског језера. На тај начин би се створили услови за развој туризма и пољопривреде.
Као припадник грађанске партије, а албанац по националности, залагаћу се за остваривање свих права која су Уставом, Законом и међународним прописима загарантована.

Мој мото је „Интеграција ДА, асимилација НЕ“.

Прихватио сам да се кандидујем за одборника не због личних или материјалних интереса него да , у оквиру овлашћења одборника, допринесем развоју Крајине и општине Бар.“ – закључује Аручевић

Коментари
Mensur
Mensur: Kakve su ovo promjene u uredjivackoj politici portala ? Prvo onog Ismaila Dodu, pa sad Arucevica na naslovnu stranu portala kao glavni tekst.... Promovisete odjednom multi multi kulti vrijedtnosti, a _????? Albance forsirate ?!
18.05.2018 15:48
Dragomir
Dragomir: Mensure, za razliku od vas "barskih" Rozajaca medju Albancima u Krajini ima ljudi koji razmisljaju svojom glavom i nisu uz oloski DPS. Nije ih puno ali su casni... I Doda, i Subasic i Arucevic, itd.
18.05.2018 15:50
Vesko
Vesko: Urednik vaseg portala voli cesto da kaze za Avniju Arucevica da je dobar covjek i da mu je drag, pa otuda ovo forsiranje ovog momka. Sve se zna.
18.05.2018 16:05
Ништа Острос
Ништа Острос: Остросу и Крајини треба погасити комплет инфраструктуру док не постану цивилизовани грађани и почну поштовати светињу манастира Пречиста Крајинска, а не девастирати и односити камен и њиме ограђивати торове... Међу зидинама тог, за нас светог мјеста (које смо срамотно запустили) , шиптари шишају овце, одлажу смеће и шут... Пуно пута сам и овце затекао и све изасрано... Што од оваца, а што од шиптара... Путоказа, знака, ниједног нема, годинама.. Кад год би се поставило обиљежје они би поломили... А то смо опет криви ми сами ... Толико о "братској љубави"... Када почну причати српски и поштовати нашу историју и традицију, онда треба почети, али само почети разматрати, неке интеграције са њима... До тада, марш...
18.05.2018 16:21
Meks
Meks: Precista krainska nikad nije bila vasa nit ce bit , sto se civilizacije tice daleko smo od vas po svemu i po kulturi, i po cojstvu mi nismo vaspitani da mrzimo al dok nas vi mrzite mi postojimo
21.05.2018 01:11
Kraja-1
Kraja-1: Nista ostros ako nam gasite kompletnu infrastrukturu onda cete nam napravit vise koristi , sto se tice civilizacije i kulture daleko smo ispred vas u svemu a precistu krainsku mozete da sanjate, dok nas mrzite mi postoimo
21.05.2018 01:15
Hshsh jhg
Hshsh jhg: Hhhh
21.05.2018 01:17
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar