Ћирилица Latinica
20.09.2018.
Политика

Бар и Бијело Поље примјери како се чува и афирмише мултиетничност

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић одржао је радни састанак са предсједником Општине Бијело Поље Петром Смоловићем.

Како је саопштено из кабинета барског градоначелника, била је то прилика да предсједници двије општине размијене искуства о функционисању локалних управа, али и да отворе одређена питања од заједничког интереса.

Раичевић је истакао да су Бар и Бијело Поље градови који традиционално баштине принципе мултиетничности и мултиконфесионалности, те да су као такви препознати као бастиони различитости на југу и сјеверу наше државе.

„Бар је град који је отворен за сваки вид сарадње, нарочито када је у питању унапређење сарадње са градовима на сјеверу наше државе који ће имати за циљ квалитетнију повезаност јужног и централног дијела Црне Горе“ казао је Раичевић.

Он је свог колегу из Бијелог поља, упознао са свим развојним пројектима које Општина Бар реализује у области водоснабједвања и валоризације туристичких потенцијала Општине Бар.

„Данас сам од колеге Раичевића чуо да локална управа ради на великом броју развојних пројеката. Сигуран сам да Бар уз младу агилну градску управу прераста у један од најзначајнијих градова Јадрана у туристичком и привредном смислу“ поручио је Смоловић приликом састанка у Општини Бар.

Како су се сагласила два градоначелника, број становника поријеклом из Бијелог Поља који живе у Бару, а који дају значајан допринос развоју града, као и саобраћајна повезаност ова два града, довољан су разлог да двије општине у наредном периоду унапређују сарадњу у оквиру аплицирања за средства из фондова ЕУ и стварају партнерске односе на културном, спортском и привредном плану.

Коментари
Aldin
Aldin: Kad je tako gospodo zasto ne date da u Bar i Bijelo Polje Muslimani budu umjesto vas gradonacelnici ? Nego su vam topovsko meso samo. Korisitite ih za jednokratne upoterbe kao da ne kazem sta se tako koristi. Plasite ih Mandicem i Medojevicem, a vi bili jurisnici Milosevica, vi zapalili pola Bosne,Dubrovnik. Šahoviće i masakar vasih predaka ne oprastaju pravi Muslimani. Smolovicu zapamti dobro, nema oprastanja. Nema ni osvete,ali Alah sve vidi, a vi ne vjerujete u Alaha /Boga. Toliko o multietnicnosti kojom punite stranice medija i usta samo kad vam trebaju poeni.
22.09.2018 09:52
Витез Воја
Витез Воја: Похвално је што је Раичевић из кабинета избацио мрзну кокошку, и што, као што се види на слици, држи крсташ барјак у кабинету уз заставу града Бара.
22.09.2018 11:22
Mrki
Mrki: On ce se odreci i Tudjemilske bitke, bolje da je doktor ostao gradonacelnik.
22.09.2018 12:07
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar