Ћирилица Latinica
17.01.2019.
Политика

Бар оскрнављен и крвав

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Поводом изненадне сјече чемпреса у кругу барске Гимназије,огласила се и Права Црна Гора.Саопштење те странке преносимо интегрално...

Бездушна политика локалне управе на челу са однарођеним посланицима данас је у Бару кулминирала и на свиреп начин показала своје право лице. Није била довољна петиција са преко 4000 потписа, ни молбе, ни захтјеви да се град не уништава, није било довољно ни то што смо се окупљали и организовали фестивал. Ништа од тога није било довољно јако да продре у главе појединаца који врше власт.

Узалудно је било свако наше надање да ће у њима прорадити човјек, онај човјек који је изнад и дневне политике и партија. Покидали су 80-ак чемпреса, и сад двориште гимназије личи на кланицу.

Гротеска је права ријеч која описује чин долазак полиције и насилно гурање и привођење грађана Бара како би се екоцид у центру града несметано завршио. Успјели су, јуначки вала, свака им част на томе.

Наравно да полиција „само ради свој посао“, али зашто га раде искључиво тамо гдје баш нема потребе, и гдје можда треба и размислити мало ипак?! Умјесто да хапсе криминалце са ковертама од 100.000€ дошли су да хапсе оно најздравије, најчистије, најхрабрије. То је слика Бара, али и Црне Горе. А неко ће једнога дана одговарати због ових ствари.

Тешко је гледати Баране како са тугом обилазе поваљана стабла. У невјерици су и не могу да вјерују на што су све појединци спремни само да изгурају своје. Тешко је било бити свједок јецаја и великих суза и старијих и мадих, док стабла пуцају и падају као стријељана. Ово је бољело свакога ко има душу.

Права Црна Гора је од почетка била уз свој народ, не као партија, него као подршка и млађима и старијима који су дали херојски напор да до овакве срамоте не дође. Зло је овог пута однијело побједу на добром. Али имајмо увијек на уму, да то зло има велику помоћ од оних који воде Бар и Црну Гору.  

Нека наши суграђани запамте ово! Нека се потруде да не забораве ову срамоту.

 

 

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar