Ћирилица Latinica
29.03.2018.
Политика

Бар: Осумњичени за криминал обећавао инвестиције у друштву премијера

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Умјесто да је у затвору, јер га Специјално тужилаштво терети да је дио криминале групе која је у случају „Приморка” Бар оштетила државу за преко 20 милиона, Дарко Коњевић био је прије два дана заједно са премијером Душком Марковићем у званичној посјети Бару.

Како се може видјети на фотографијама, Коњевић који сједи тик уз премијера Марковића, активно је учествовао на поменутом састанку, који је послужио као предизборна кампања владајућем ДПС-у. На том састанку делегација, у којој је било и лице под истрагом, обећала је нове пројекте у том граду.


Особе које се терете за вишемилионске преваре на штету грађана, у свим свјетским правним државама, морају бити у притвору, осим у Црној Гори, гдје заједно са премијером обилазе градове и обећавају инвестиције. У изузетним случајевима, одређује се кућни притвор и особа против које се води истрага за злоупотребу службеног положаја не смије да напушта објекат у којем борави.
Међутим, иако за сумње у умијешаност Коњевића у случају „Приморка“ постоји више конкретних доказа, овај главнооосумњичени за злоупотребу службеног положаја, прекјуче у Бару, обећавао је нове пројекте и долазак бројних инвестиција.


Питање је како неко ко је са позиције државног функционера већ учествовао у вишемилионским малверзацијама, чији потпис је на спорној документацији, може и даље да ради и покрива високе функције, ако се против њега води званична истрага.
Коњевић, супротно законским одредбама, и даље ради и прима плату коју му обезбјеђују исти они грађани које је „олакшао“ за 20 милиона.
Против Коњевића и још 14 особа, све листом владиних званичника и угледних привредника, Специјално државно тужилаштво је прије годину отворило истрагу под сумњом да су формирали криминалну групу, која је под плаштом приче о оживљавању државне компаније “Приморка” између себе, наводно, подијелила више милиона евра пореских обвезника.
Владини функционери, а међу њима и Коњевић, сумњиче се за злоупотребу овлашћења у привреди, злоупотребу овлашћења у привреди путем подстрекавања и помагања и злоупотребу службеног положаја, сумња се и да су сва дјела извршена на организован начин.


Посланик Милутин Ђукановић из Нове српске демократије прокоментарисао је да је у Црној Гори све могуће, па и да предсједник Владе позира поред особе која је под истрагом због финансијских малверзација.
– Што си више уплетен у малверзације и криминалне активности, то је твоја позиција унутар Владе боља. Изгледа да млади кадрови само прате своје вође и настављају тамо гдје су стали ови прије њих. Код нас су шефови криминалних организација − шефови државе. И они ће као и њихови шефови жртвовати све, у овом случају грађане Црне Горе, ради своје материјалне користи, казао је Ђукановић

(Борба)

Коментари
Tufik
Tufik: Sramno da sramnije nema kud
29.03.2018 23:58
DPS lopovi
DPS lopovi: Kakav gazda takav i segrt!Sve ce doci na naplatu!Svi za Maladena a Mladen za nas !
30.03.2018 06:39
Željo
Željo: Na sastanku s premierom u Baru, bio je i prestavnik Alegre, čiji je gazda prošle godine bio uhapšen u Argentini, pa nikome ništa. Sve ugledni krimosi.Samo jako naprijed.
31.03.2018 09:15
za dps lopove
za dps lopove: Mladena, mozete glasati vi veljesrbi, , ali vas nema puno, 28 posto
31.03.2018 09:40
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar