Ћирилица Latinica
26.02.2018.
Политика

Бели Митровић: Море ће „прогутати“ магистралу, стање са клизиштем алармантно

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Данашње засиједање барског парламента обиљежило је упозорење одборника Демократског фронта (ДФ) Богића Белог Митровића у вези са проблемом клизишта на магистралном путу Бар – Сутоморе, у мјесту Чрвањ.

„Већ скоро мјесец дана ситуација са овом дионицом пута је алармантна. Питање је тренутка када ће море „прогутати“ овај дио пута. Грађани и сви учесници саобраћаја су веома узнемирени. Рјешење се мора наћи ургентно.

Надлежни из Општине Бар би морали да упуте апел одговорним људима из државних институција како би се адекватно реаговало, и то без одлагања. Понављам, ситуација је веома озбиљна, и предлажем да и ми, као изабрани представници грађана у Скупштини општине се организујемо, и ако треба закуцамо на врата одговорних у Подгорици, јер је ово стање неподношљиво“ – поручио је Митровић.

Иницијативу су подржали Саво Вујошевић (ДЕМОС) и Осман Субашић (СДП). Субашић је казао да се мора позвати на одговорност онај ко је издао дозволу за градњу хотела са четири звјездице на клизишту, „јер постоје озбиљне индиције да није испоштована законска процедура, а неопходно је испитати и како се уопште спорно подручје нашло у зони гдје је дозвољена градња“.

Вујошевић је устврдио како је сигуран да  је грађевинска дозвола за хотел чија изградња је угрозила магистралу издата без одговарајуће документације.

„Овдје се мора видјети да ли је било закулисних радњи. Нема логике да су поштовани стандарди који се претпостављају за планска документа ако је опште познато да се ради о трошном земљишту односно клизишту“ – казао је Субашић.

Стево Пејовић, шеф Комуналне полиције, казао је да се ради о простору који је у надлежности ЈП „Морско добро“ а не општине.

 

Срзентић: Сјутра почиње санација ?

Реаговао је и градоначелник др Зоран Срзентић. Он је казао да је у сталној комуникацији са надлежнима из институција Владе Црне Горе у вези са проблемом клизишта на Чрвњу.

„Управо за вријеме сједнице СО Бар добио сам информацију да jе републички инспектор за путеве Аднан Абдић дао налог инвеститору односно извођачу радова да се изврши санација пута. Већ сјутра би требала да почне санација“ – казао је Срзентић у обраћању одборницима СО.

 

ДПС и партнери остали без већине

У једном тренутку, а након што су одборници опозиције напустили сједницу, барски парламент остао је јуче без кворума, због чега је предсједник Скупштине Радомир Цакан Новаковић дао паузу. У сали је остало 17 одборника ДПС-а и коалиционих партнера те партије, од укупно 37 колико броји Скупштина општине.

Ипак, након што су се међусобно консултовали, опозициони одборници су се вратили у парламент како би се сједница наставила. Опозиција је заузврат тражила да се са дневног реда уклоне три тачке за које су сматрали да није тренутак да буду третиране.

Једна од њих, о којој се много говорило у последње вријеме  јесте и предлог Одлуке о преносу власништва над државним земљиштем у корист Удружења пензионера Бара.

Захтјевима опозиције је удовољено, али је до краја радног дана барски парламент успио да расправља једино о Програму рада ДОО Комуналне дјелатности за 2018. Са 19 гласова “за”, једним “против” и четири “уздржана” усвојен је предложени Програм рада тог предузећа.

Коментари
Zarko
Zarko: Beli bravo covjece, niko o tome ne prica, svima je izgleda banja. Ko je pojeo pare za tu gradjevinsku dozvolu? Tako su i onom ajvanu Papanu dali nasred klizista da radi hotel s pet zvjezdica !? Razbucajte te korumpirane miseve, zadrigle.
26.02.2018 18:43
DELIJA MOMAK
DELIJA MOMAK : Srzentić je za sve vas DOKTOR!!!
26.02.2018 21:18
Ilija Đurišić
Ilija Đurišić : E Beli će sve riješit 100% 😁
26.02.2018 21:34
Plavi orkestar
Plavi orkestar: Prica se da ste neku veliku zezanciju spremili za Cakana ovih dana. O cemu li sad DF radi ? Zasto ne mirujete ?
26.02.2018 21:52
conte
conte: Beli brat...KRALJ
28.02.2018 13:54
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar