Ћирилица Latinica
05.04.2021.
Политика

Бечићеве Демократе: Признајемо геноцид, нећемо бранити Лепосавића!

Аутор: Редакција 13 Оставите коментар

"Дакле, јасно је да су за геноцид у Сребреници одговорни појединци, а не читав један народ како се то жели спочитати и инпутирати", наводи се у саопштењу које потписује посланик Демократа Борис Богдановић.

***

Демократска Црна Гора поручила је да неће смјењивати министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића заједно са ДПС-ом, уколико не буде договора унутар парламентарне већине.

Премијер Здравко Кривокапић покренуо је поступак смјене Лепосавића.

"Министар Лепосавић је направио велику грешку својом изјавом о Сребреници, зато што није јасно саопштио у одговору на посланичко питање да се сагласно пресуди међународног суда правде у Сребреници десио геноцид, при чему је утврђена појединачна, а не колективна одговорност. Дакле, јасно је да су за геноцид у Сребреници одговорни појединци, а не читав један народ како се то жели спочитати и инпутирати", наводи се у саопштењу које потписује посланик Демократа Борис Богдановић.

Додао је да неће бранити министра од неспорне грешке, "нити ћемо га смјењивати са ДПС-ом, уколико не буде договора унутар парламентарне већине".

"У коначном, још није ни прошло тражених 200 дана за мало цјеловитије сагледавање рада Владе и њених министара. Министар Лепосавић, ако мисли добро парламентарној већини и Влади, требао би знати да нити један појединац не смије бити изнад потребе стриктног чувања изборне воље грађана и партнерских односа Владе и парламентарне већине. Нити Лепосавић, нити неслога унутар парламентарне већине, нити било који други појединац, па макар то био и Алекса Бечић не смије довести до пада Владе. То би била погубна грешка. Нити један појединац није толико битан колико је важна Црна Гора и изборна воља грађана Црне Горе. И свака жртва је тога вриједна", истакао је Богдановић.

Наводи и да је "срамно колико нас једна страна већ шест година оптужује за издају и антисрпство".

"А ми пуних шест година чувамо изборну вољу грађана Црне Горе у свим општинама у којима смо побјеђивали и људе свих вјера и нација. Срамно је колико нас друга страна лажно оптужује да смо четничка организација и великосрби и антицрногорци, а ми достојанствено и достојно чувамо изборну вољу грађана и сваког грађанина ма које вјере био и ма како се национално опредјељивао", закључио је Богдановић.

Коментари
Miki
Miki: Foliranti!!
05.04.2021 15:49
Рашко
Рашко: Какве су тек ово фуњаре шпијунске. Нит смрде нит миришу, нит вино нити вода. Најгора фела међу људе и политичаре. Јебо вам геноцид матер. Посрани издајници. Коме су све Срби дали гласове. Пи.
05.04.2021 15:50
Acko
Acko: Ocete ,ocete...samo da vam stigne poziv....polako ave ce doci kako treba,ima jos 3 ministra da lete....tek je pocelo
05.04.2021 15:55
Strahinja
Strahinja: Nije čudo što ih je juče napustilo više od 3.5 hiljade članova kad su siptarski mediji sa Kosova objelodanili da je Bečić čestitao onom teroristi iz Skupštine Kosova izbor za predsjednika. Plaćenička ološ komunistička, izdajnička, baljegarska.
05.04.2021 16:00
Capo
Capo: U pamet se Srbi, pa opet ove glasajte.
05.04.2021 16:00
Љутко
Љутко: Нека Ацко...
05.04.2021 16:09
Dzoni
Dzoni: Tteba mac ta ...ovna samo DEMOKRATSKI FRONT
05.04.2021 17:41
Cavez
Cavez: Dzaba ste krecili🐑🐏🐑
05.04.2021 19:10
Andrej
Andrej: Što učini pritisak sa strane, pa ljudi postanu takvi da ne gledaju narod već sopstvene interese. Jednom smo se opekli sa Milom, sa ovima više nikad. Nije ni čudo što mu članovi lome članske karte i vraćaju ih nazad.
05.04.2021 19:39
Dzoni
Dzoni: SPREMTE SE SPREMTE
05.04.2021 19:48
Stari Crnogorac
Stari Crnogorac: DPS Gori pod nogama.Hag ih ceka. Napraviti nerede pomutnju sve na stetu Crnogorskih Srba.Mi smo zrtveno jagnje Zapada i Domacih izdajnika. Ruka bratska boli najvise.Svevisnji ce Vam vratiti ako prije njega to ne uradi Okupatori sa zapada sa tricama koje vam nude.Imateli Pameti.Razorili si cijeli Bliski istok.Pomutili svijet Tako ga najlakse okupirati.Kad vam stave omcu oko vrata Vec jesu .Sanjacete Dedovinu i njhove svete Grobove.No izgleda kasno je za ove nase Prodane duse.Nikad Vise One Crne Gore.A izgleda moze nestati sa Mape Svijeta. Sram Nas Bilo Sto Dozvolismo
06.04.2021 02:08
Za staro crnogorca
Za staro crnogorca: Danu ispjevaj nesto uz "🎻 gusle" srpski instrument 😜😜😜
06.04.2021 20:00
rolls royce
rolls royce: Dzoni, Mi smo spremni!
08.04.2021 22:19
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar