Ћирилица Latinica
14.03.2023.
Политика

Бечић у Бару: Избор је лак - мафија или народни савезници!

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Једно од одредишта симболично назване кампање “Пут части”, предсједничког кандидата Алексе Бечића био је и град Бар. Бечић је са великим бројем грађана разговарао на главном барском тргу, Тргу Владимира и Косаре.

“Немогуће је бити на “Путу части“ а на њему не посјетити часни Бар. Драге Баранке и Барани, ваш град његовањем мултивјерског и мултинационалног склада у континуитету показује цијелој Црној Гори на којим вриједностима треба да почива њена будућност“, казао је Бечић.

У осврту на свог противкандидата Бечић је истакао да, умјесто утемељивања Бара као града Старе маслине и лучког центра ових простора, он је радио све да Бар постане град шверца и кланова, “по чему је нажалост нашу луку међународна јавност препознавала годинама”.

“Међутим, поносне Баранке и Барани су му поручили да је дошао крај тој пракси, а то заједнички потврђујемо и 19. марта. Не желим бити само предсједник, већ и ваш пријатељ и савезник. Зато ово нијесу избори за предсједника, ово је избор између мафијашких поданика и народних савезника”, казао је Бечић.

Он је нагласио да је одгајан у породици која цијени поштење, правду и част, те да је и тада знао да се неће смирити докле год буде живио у друштву које не поштује те вриједности.

“Ово је борба против једног човјека, који је као зли цар из бајке покушао да нас заустави, а ми смо зауставили њега, баш зато што је лишен свих оних вриједности на којима почива наша традиција, али и на којима треба да почива наша будућност. Покушао је формирати друштво у ком су три деценије владала правила опште преваре, зато ово што ми радимо није само борба, ово је револуција против лоших људи. И знајте, лоши људи владају само онда кад добри људи ћуте и ништа не чине”, истакао је Бечић.

У обраћању окупљеним грађанима Бечић је нагласио да је у рукама сваког грађанина сада одговорност да нашој држави вратимо вриједности на којима смо је стварали, али и бранили кроз историју, када смо далеко бројније противнике побјеђивали чашћу, карактером и датом ријечју наших предака који су нам оставили слободу као идеал који морамо себично чувати и никад више не дозволити да тај идеал буде угрожен.

Коментари
Dzoni
Dzoni: IZBOR NIKAD LAKSI ANDRIJA MANDIC MANDA ZAOKRUZITE BROJ 3
14.03.2023 12:38
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar