Ћирилица Latinica
08.02.2019.
Политика

Бирам Бар: Не потписујемо празан папир!

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Партија Бирам Бар (ББ) на чијем челу је Радомир Цакан Новаковић, саопштила је да чека од одборника барског парламента који су потписали иницијативу за  сазивање ванредне сједнице Скупштине општине, на којој би се расправљало о организовању референдума за градњу вртића  – да исти доставе предлог одлуке и референдумско питање, како би и пет одборника те странке донијело одлуку како да поступе по том питању.

“Не чека се ББ. Став Бирам Бар је више него јасан по овом питању. Чекају се и даље, ево већ пети дан, одборници који су потписали ову иницијативу, да доставе у ББ предлог одлуке, као и референдумско питање како би наши одборници могли да одлуче шта ће урадити“ – навео је у фејсбук објави Стево Новаковић, одборник ББ у барском парламенту.

Његова странка, како је написао, очекује и  објашњење из одборничких клубова ДПС и СД да ли је неко од њихових одборника промијенио мишљење како се скупштинска расправа не би претворила у јалове приче чије се одлуке унапријед знају.

„Да се потписујемо на празан папир - као одговорни људи - нити желимо нити смијемо”, написао је Новаковић.

Крајем минуле седмице деветоро опозиционих одборника (УРА, ДФ, Демократе, СНП, СДП и Права Црна Гора) потписали су захтјев за заказивање сједнице СО и позвали да то учини и ББ.

 Дан касније, на прес конференцији ББ, предсједник партије Новаковић изјавио је да ће њихових петоро одборника, који би тако дали потребну већину опозиционом захтјеву, потписали захтјев “када их позове Грађанска иницијатива (ГИ), додајући да је „довољно писмо, или позив, и ми ћемо потписати захтјев”, с тим да тај позив буде „од оних представника ГИ који су је представљали у СО и који су са нама разговарали”.

Одмах су из Грађанске иницијативе реплицирали Новаковићу и у отвореном писму поручили да ће задржати неутралност, да се до сада нису обраћали ниједној партији, већ грађанима, те да ће тако бити и овог пута.

Они су ББ поручили да сами одлуче да ли ће потписати захтјев за ванредну сједницу.

Опозициони одборници, у заједничком саопштењу јуче су навели да је документ потписан “без икаквих условљавања и организованих састанака”.

 “На исти начин, исти папир, не један него три: захтјев за одржавање сједнице СО Бар, предлог одлуке и образложење добио је и одборнички клуб ББ. Захтјев је јасан и упућен онима који су гласали ЗА грађанску иницијативу. Што се тиче састанка, нема никаквих проблема да, када колеге из ББ потпишу захтјев, сједнемо, састанемо се у сали СО и договоримо око свих техничких детаља и недоумица” – навели су опозициони одборници.

 

Коментари
Gagi
Gagi: Tako je Stevo. One fukare iz Demokrata bi da profitiraju, da sjase murta a uzjase kurta. Jedino su Demokrate i URA gore od DPS sekte i parazita iz SD-a. Pametno ih odradi Cakane, za kratko vrijeme si pokazao da si gromada za sve njih, posebno za ove sto su 100 godina "opozicija".
08.02.2019 12:35
Duda
Duda: Bolje DF kakav god da je i ovoga Cakana no Demokrate i Ura glasati ljudi. Pa kad pogledam samo Barske Demokrate i Uru to sve ljudi koji su bili najmanje u 2 partije prije ove dje su sad. I oni pricaju nekome nesto ideje i bla bla a politika im je uhlebljenje samo takvo. Pa traze nacine kako bolje da se uhlebe skacuci iz partije u partiju. A ne dofatili se vlasti. Pogledajte gradolnačelnika Kotora. Ista priča drugove kumove zapošljava za savjetnike sekretare. Sve u svemu SJASI KURTA DA UZJASE MURTA...piiii
08.02.2019 12:50
Vikarni
Vikarni : Podrška za Cakana! Trezveneo i mudro kao od početka.
08.02.2019 15:40
Mudro
Mudro: Ha ha. Trezveno bas, laze od samog starta, ne znam koja mu budala vjeruje. Sladja je pozicija od svega
08.02.2019 22:53
Орландић
Орландић: Виђи Стевицу, Драгане, душе ти. Које знање и интелигенција ту почивају . Љељееееееее
10.02.2019 00:34
Za. Orlandica
Za. Orlandica: Nezna od kojih si orlandica jer ste veliko i posteno bratstvo ali da ti pravo kazem nevidi nikakve razlike izmedju Mica i CAKANA i njihovih partija. To su kombi partije koje gledaju isključivo svoj interes i dok je takvih ova vlast ce nazalost jos dugo da nas jase.
10.02.2019 10:59
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar