Ћирилица Latinica
16.03.2020.
Политика

Бирам Црну Гору поздравља увођење превентивних мјера

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Имајући у виду озбиљност ситуације у којој се нашло човјечанство пред више него објективним пријетњама појаве и ширења вируса ЦОВИД – 19, као одговоран политички субјекат Бирам Црну Гору поздравља увођење превентивних мјера Владе Црне Горе, саопштено је из странке на чијем је челу Радомир Цакан Новаковић.

Наиме, кажу из те странке, ни много већи и напреднији здравствени системи немају цјеловит и у потпуности адекватан одговор како локализовати и сузбити овај вирус, тако да су, нажалост, смтне посљедице све чешћа појава.

- Свјесни озбиљности тренутка у којем се као друштво налазимо, изражавамо захвалност прије свега напорима медицинских радника, али и осталим дјеловима система који својим континуираним ангажовањем у границама могућег чине све да штета од доласка ове пошасти новог доба буде што је могуће мања.

Бирам Црну Гору апелује на грађане да учине све што је у њиховој моћи да досљедно прате и поштују званичне медицинске инструкције и да се одговорно односе према свом, али и животима људи из свог окружења. Имајући у виду расположиве информације Свјетске здравствене организације о начинима ширења болести, сматрамо да је сада више него икада неохподна самосвјесност појединца и његово одговорно понашање.
Појава пандемије ће свакако имати негативне реперкусије по црногорски економски систем. Влада Црне Горе и ресорно Министарство морају наћи модел по којем ће настала штета бити санирана, у противном бројна тржишта, па и тржиште рада могу бити изложени значајним проблемима.

На удару ће се наћи све привредне дјелатности- што се по моделу домино ефекта у крајњој линији мора одразити не само на стандард послодаваца већ и сваког појединца.
Бирам Црну Гору ће у данима пред нама иницирати састанке са државним званичницима, али и привредницима како би проактивно дошли до најбољих рјешења уз што шири друштвени консензус, саопштили су из Бирам ЦГ.

Коментари
Miki
Miki: Ovaj gospodin zna sve o koroni.Slušajte njegove savjete.Pametan je jako
18.03.2020 11:53
Sikter
Sikter: Sto ce ova dps rezervna klupa da palamudi?
18.03.2020 12:55
Ćazo
Ćazo: Ovaj lik glumi Čercila.Bit će od njega nešto.
18.03.2020 18:08
Anti drps
Anti drps: Kakva je ovo prevarantska kvazi stranka i obican drps privezak!
21.03.2020 13:54
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar