Ћирилица Latinica
03.08.2021.
Политика

БЦГ: Нереални услови за легализацију објеката, већина грађана не може да их испуни

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Након више од шест мјесеци и притиска јавности, тачније по истеку рока од 90 дана прописаног Законом о планирању простора и изградњи објеката, Влада ЦГ утврдила је предлог Одлуке о накнади за урбану санацију у Општини Бар и исти објавила на званичном сајту у петак, дана, 30.07.2021. године.

Имајући у виду обавезе утврђене наведеним Законом,  како су саопштили из странке Бирам Црну Гору, за очекивати је да ће овај предлог Одлуке бити усвојен и, након тога, ступити на снагу.

"Као иницијатори и заговорници идеје о легализацији која ће се моћи примјенити у односу на највећи број бесправних објеката, Бирам Црну Гору се противи оваквој Одлуци.

Разлога за наше противљење је много и навешћемо само основне. Читајући ову Одлуку, увидјели смо да, поред високих цијена, има мањкавости и у дијелу документације потребне за покретање и спровођење поступка легализације, па се бојимо да ће мали број наших суграђана моћи да искористи ове (не)погодности. Јако је мали број грађана који своје објекте имају изграђене у складу са постојећом локалном планском документацијом, а што је предуслов за реализацију мјера урбане санације, по накнадама која су утврђене или ће се утврдити. План генералне регулације Црне Горе, не само да није усвојен, него је и поступак његове израде обустављен, без назнаке да ли ће и када бити настављен, па стога, не очекујемо било какав помак на ову тему" - стоји  у саопштењу БЦГ.

Надаље, у саопштењу странке Радомира Цакана Новаковића се каже:

"Када говоримо о цијенама, оне су и даље превисоке, без обзира што постоји умањење по процентима у зависности од врсте објекта и материјалних могућности наших грађана.

Још један фактор који не иде у прилог овој Одлуци је зонирање које није за сада урађено на адекватан начин, па сами грађани имају доста примједби и на овај дио Одлуке.

Свеукупно сагледана, Одлука има доста мањкавости и није прихватљива за највећи дио грађана.

Ми из БЦГ ћемо сачекати коначан исход по питању усвајања исте, па ћемо са нашим суграђанима, као и увијек до сада, разговарати и предложити како да на најбољи начин помогнемо свима који желе да своје објекте легализују. До тада остајемо на нашем предлогу да је легализацију бесправних објеката требало дозволити свим грађанима- по систему таксирања и убрзати рјешавање вишегодишњег проблема у Бару и у Црној Гори".

 

Коментари
👀👀👀
👀👀👀: E PA sto ste ih gradili na "🖤 🖤🖤"!!! Rusi sve😶😶😶
03.08.2021 19:01
Roki
Roki: Vi obecaste za prosle izbore "nesto" bas za tu legalizaciju. Dio ste vlasti pa niste to ispunili, niti je formirana cijena legalizacije niti je dzabe. Izbori ce ubrzo pa cemo vidjeti koje ce vam biti opravdanje za isti
03.08.2021 22:41
Za hajvana sto bi da rusi
Za hajvana sto bi da rusi: Jesi li ti jado sto sagradio u zivotu ne niti ces gnjido blesava anu ne lapardaj da ti ne smeksamo artenicu i vratimo na fabricko podesavanje usput uhvatis nas sa oprostenjem za K.....C.
04.08.2021 01:06
MILOŠ
MILOŠ: Kako name Caki ovu sliku pendleton naselja, oće opet na foru glasove. Ne daju milicajci ni Bogu Tatjana Caki, samo grabe i uzimaju i opet im je malo i samo grabe i uzimaju.
04.08.2021 11:24
miloš za MILOŠA
miloš za MILOŠA: Cakan je politički završio i nestaje, što se tiče pendrek naselja na žalost istina je da je uzurpirano i oteto najljepše parče zemlje u Sutomoru. I ti uzurpatori većinom policijski službenici bi da je sreće,prava i pravde morali krivično da odgovaraju a ne da se bahate, ucjenjuju i iživljavaju...
04.08.2021 14:49
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar