Ћирилица Latinica
05.07.2020.
Политика

Варнице у владајућој коалицији: Орландићев СД "ударио" на Цакана

Аутор: Редакција 12 Оставите коментар

Да одавно нешто не штима у владајућој коалицији у Бару, коју чине ДПС, СД, Бирам ЦГ, и БС, свима је већ одавно јасно, а да је то тачно потврђено је и на сједници Скупштине општине, одржаној 24. јуна, када су сијевале варнице на релацији два коалициона партнера из власти, Бирам Црну Гору и СД.

Овог пута повод је био извјештај о раду Комуналног предузећа којима руководи СД кадар. Поново је покренута прича о томе колико су Социјалдемократе искрен партнер у власти колегама из Бирам ЦГ.

Потпредсједник Општине Радомир Новаковић из странке Бирам Црну Гору питао је због чега му нису достављени одговори о броју запослених и висини плате у ДОО "Комуналне дјелатности". Новаковић се позвао на право да добије ове информације, те да је то и договорено на колегијуму код предсједника Општине Душана Раичевића. Он је подсјетио да је из предузећа Водовод и канализација добио тај извјештај, али не и из Комуналних дјелатности.

Секретар Секретаријата за стамбено комуналне послове и заштиту животне средине, Веско Гвозденовић, казао је да жели да се у име овог тијела изузме из евентуалних личних несугласица извршног директора Комуналног Стева Пејовића, и Новаковића.

"Управни надзор је затражио документацију од Комуналних дјелатности, она није тајновита, и свако може да добије ту информацију"- казао је Гвозденовић.

Пејовић је ипак био изричит да Новаковић нема већа права од предсједника Општине и предсједника Скупштине.

"Није једнако руководити фирмом која има 300 запослених, и са пар десетина запослених. Ви у овој расправи уносите политику, јер смо на претходној сједници тражили да се кредитно задужимо.Такође, приватна фирма вашег одборника Љуба Вукославчевића није платила комунални дуг од 12.000 евра" - саопштио је Пејовић.

Новаковић је одговорио: „Када немате аргументацију, почнете са личним увредама.”

"Не треба да радим у надзорном одбору ако не могу да вам помогнем у раду. Мислите да је довољно што сте извјештај дали предсједнику Општине и предсједнику Скупштине? Ако сматрате да они знају све, онда је у реду" - додао је Новаковић.

У полемику се укључила и Бранка Никезић (ДПС): Нама не треба опозиција, ми смо овдје у коалицији сами себи опозиција. Ово је срамота што смо данас чули.

Она се ипак исправила и рекла „мислим на опозицију која данас није овдје”, а одсутни су биле Демократе, ДФ и СНП.

"Но, и без њих се можемо посвађати" - закључила је Никезић.

На излагање Никезићеве реаговао је потпредсједник Новаковић, питајући је ко је то њима из ДПС опозиција.

"Да ли је вама опозиција свако онај ко сматра да треба да мисли својом главом, или онај који тражи да зна како се пара троши? Да ли је вама опозиција онај који поштује сваки договор? То је вама опозиција? Ја мислим да нисте у праву" - казао је Новаковић.

(ДАН)

Прљаво задирање у приватне ствари

У реаговању, одборник Бирам Црну Гору Љубо Вукославчевић се позвао на Пословник о раду Скупштине, гдје није дозвољено изношење приватних података.

"Приватно нисам дужан, а моја фирма је као једна од десетина у Црној Гори под стечајем и измирићу тај дуг. Подаци које сте изнијели нису тачни - рекао је Вукославчевић.
Одборник Бирам ЦГ Стево Новаковић био је мишљења да, ако се већ износе лични подаци, онда их треба све изнијети.
"Не треба неког прозивати зато што је у другој партији. Политика је итекако умијешана у све ово, али колеге не треба да забораве да их је ту гдје су довела политика а не њихов рад" - нагласио је Новаковић.

Коментари
Saša R.
Saša R.: Cakonovo smišljeno pozicioniranje, da ovoga puta pred izbore proba da ukrade i makar jedan mandat za poslanika, da bude miran 4 godine. Nema ga od koga ukrasti već od opozicije, tako da je sve ovo dogovor između partija u vlasti i njihovih satrapa. Providno, ne može biti providnije
05.07.2020 22:57
Lokal
Lokal: Nece trebati privesci, posle 30-og, odose svi glasovi DPS-u!
05.07.2020 22:59
Grom
Grom: Mozda bi se puno toga iznjet,upravo za tebe Stevane.N!
05.07.2020 23:02
Drago
Drago: Ovo je dogovoreno.
06.07.2020 00:56
Екосистем
Екосистем: Глуме свађу док избори прођу тако је био опозиција и прошли пут па уђе у влас провидно. Ко га гласо нек му је стећна глупост
06.07.2020 07:14
za Cakana
za Cakana: Cakane Na proslim izborima si me prevario na ovim neces.....
06.07.2020 08:49
Gano
Gano: Cakan ti si rođenilažov. Sa kim god si nešto radio u jek si prevario. Znaj da su u laži kratke noge.
06.07.2020 14:16
Hamlet
Hamlet: Cakan i Stevo Pejovic misle da smo mi naivni.Najbolji su prijatelji.Non stop zajedno.Na ruckove,vecere.Mi smo bas naivni da povjerujemo u to da su se sporeckali.
06.07.2020 15:30
Prelaz...
Prelaz...: Cakane, sve si slagao što si obećao!!! Ti si trojanac DPS-a! Ubačen da rasturiš sve ono što oni nijesu mogli ili što nijesu stigli! Ljudi su ti povjerovali misleći da si od riječi! Možeš li se sjetit koga si sve slagao??? A izbori stižu i nema više naivnih! Opametili su se!!!
06.07.2020 19:28
Ljano
Ljano: Nemozemo vise ni carape od tebe dobit Cakane. A kamoli trenerke i patike sto si nam obecao.
06.07.2020 23:44
Љутко
Љутко: Немојте тако, Цакан је Брат Србин! Нон - стоп је ишао на литије. Због тога га не воли Орландић ;) па ако је мало и лагао нема везе ;)
09.07.2020 14:52
Vasilije
Vasilije: Dobro da se niste posvadjali oko gradnje vrtića ili sličnog?Sudopere i drps napravise od najperspektivnijeg Bara grada na primorju i grada bez mržnje vjerske i druge ruglo i zastidje!A tek mržnja međju nacionalna na ovom portalu!!!
17.07.2020 10:06
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar