Ћирилица Latinica
13.03.2023.
Политика

(ВИДЕО) Бечић уз СПЦ, Милатовић поштује Мираша и тзв. "ЦПЦ"

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Кампања за предсједничке изборе полако се приводи крају а политичари ове недјеље улазе у финале својих предизборних порука.

Интересантно је да се након дебате која је одржана на Јавном сервиру поново покренуло и питање Цркве, међутим, овог пута се то питање није поставило Милу Ђукановићу или Драгињи Вуксановић Станковић већ кандидату Покрета Европа сад Јакову Милатовићу.

Милатовић је дао један неочекиван одговор – да уважава и поштује неканонску и непризнату, по многима и секту, тзв. Црногорску православну цркву.

„Као предсједник Црне Горе, поштујем сваку вјерску заједницу у Црној Гори, укључујући, наравно, и Црногорску православну цркву“, казао је Милатовић на Јавном сервису.

Са друге стране, предсједнички кандидат Црне Горе Алекса Бечић је у свом гостовању на АДРИА телевизији уклонио дилеме које су се тицале којим језиком говори и у коју Цркву иде.

„Ја сам и у основној и у средњој школи учио српски језик ијекавског изговора и тим језиком и дан данас говорим. Вјерник сам Митрополије црногорско приморске која је дио Српске православне цркве. Крштен сам још у оним временима када се мало ко крстио у Црној Гори, у комунистичком систему“, казао је Бечић.

На питање водитељке шта би урадио са Црногорском православном црквом, Бечић одговара да нема он ту шта да ради.

„Имамо Закон о слободи вјероисповјести који смо усвојили. Свако може да вјерује у оно што сматра да треба. Ја сам Вам рекао у оно у шта ја вјерујем, а ако неко мисли на овај други дио, ја нисам васељенски патријарх да бих ја улазио у унутрашње устројство Цркве. То морате питати васељенског патријарха а знате какав је његов став о томе која је канонска Црква у Црној Гори. Ако неком треба појашњење у том Црквеном дијелу, нека се обрати васељенском патријарху“, закључио је Бечић.

Погледајте видео...

www.borba.me 

 

Коментари
Ja
Ja: Mnogo je kandidata koji hoce srpske glasove neko mora malo i Milu koji glasda uzme neznam zasto se svi boje Jakova
13.03.2023 13:26
SRBin
SRBin: Jakov neće kao milo lopov,on kao predsjednik CG mora da poštuje svačije misljenje pa i nesrecnika iz sekte zvane cpc,koja nije priznata Crkva....zna se da je Crkva JAKOva SPC,zato vi kvazisrbi malo olabavite!
13.03.2023 14:47
Dzoni
Dzoni: JEDINI PRAVI NAS PREDSEDNIK ANDRIJA MANDIC MANDA ZAOKRUZITE BROJ TRI
13.03.2023 22:36
Dzoni
Dzoni: Kakav jakov I trice NAJBOLJI je MANDA nas ako hoces da znas 💪MANDAAAAAA
15.03.2023 13:57
Iznogud
Iznogud: Naslov je bezobrazno tendeciozan. Jakov je takođe rekao isto što i Aleksa. Sto se tiče CPC Aleksa je rekao da nema ništa protiv ako je u skladu sa zakonom. I šta je problem DF ovske komite?
17.03.2023 01:28
Дражен
Дражен: Ипак ви потајно желите да будете Украјинци
19.03.2023 21:57
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar