Ћирилица Latinica
08.01.2021.
Политика

Вучуровић: ДПС нас ујединио у борби за одбрану Цркве!

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Посланик Демократског фронта (ДФ) Јован Вучуровић казао је медијима да ДПС није ујединио парламентарну већину у подршци Влади, него у подршци “нападнутој Српској православној цркви (СПЦ)”.

“Владу подржава, искрено, мало ко, али се њом служе многи. Коалиција ЗБЦГ је гласала за оно што је било прихватљиво Цркви, а не политичарима који су то предлагали. Да се радило само о политици, и да смо ми доминантно могли да утичемо на судбину Закона о слободи вјероисповијести, ми бисмо тај закон суспендовали, а не поправљали”.

Вучуровић је казао да ДПС покушава да дође на позиције некадашњег Либералног савеза “а Марковић опонаша њиховог лидера Славка Перовића, и све то изгледа комично”.

Марковић је окупљене грађане испред Парламента поздравио са подигнута два прста која формирају латинично слово “Л” – симбол некадашњег ЛСЦГ.

“Према томе, овдје се не ради о уједињењу опозиције, него о губитку идентитета ДПС-а, и њиховом преласку на оне политичке позиције које данас више припадају СДП и СД него њима. Велики број гласача ДПС-а не дијели такве ставове, и мислим да ће они већ на никшићким изборима казнити ДПС због есктремистичког понашања”, казао је Вучуровић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar