Ћирилица Latinica
28.09.2018.
Политика

Вучуровић (ДФ): Биће још рокова за легализацију, угрожене ослободити плаћања

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Посланик Демократског фронта (ДФ) и Нове српске демократије (НСД) Јован Вучуровић, казао је данас у Скупштини Црне Горе да упркос најавама власти да неће бити више нових рокова за легализацију грађевинских објеката - тога ће сигурно бити, "још два или три пута". 

„Иако нас је влада више пута немушто убјеђивала да продужетка рокова неће бити, тај продужетак је направљен због разних тајкуна. Оних који су изнад и изван система, који не знају колико имају више некретнина, колико имају нелегалних објеката.

Они не могу све да обиђу, не могу сами све да попишу, не знају шта више да легализују! То су они који граде на позицији Морског добра, у националним парковима... То су они који имају тај неки комплекс да им њихове куће и виле запљускују таласи - казао је Вучуровић.

Он је нагласио да се ДФ залагао,као и да се данас  залаже да се одређене категорије грађана ослободе плаћања трошкова за легализацију, чему се противе ДПС и остале партије на власти.

"Њима треба омогућити бесплатно и логистику, израду пројектне документације и све остало што произилази из поступка легализације" - казао је Вучуровић.

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић саопштио је раније да је до краја рока – 16.јула, предато скоро 50.000 захтјева за легализацију бесправних објеката у држави. Од тога у Бару око шест хиљада, што је неколико пута мање од броја нелегалних објеката који је процијењен у овој општини.

 

Коментари
Luci
Luci: Da je srece i da ima drzave tako bi trebalo. Jole legenda, dere kao munja. respekt za ponositog Niksicanina.
28.09.2018 20:26
crmicanin
crmicanin: MOZETE LI OBJASNITI REDAKCIJO GDJE SE MOZE DATI POTPIS ZA PONISTENJE PRIZNAVANJA KOSOVA I TO NE SAMO U BARU VEC I DRUGIM MJESTIMA
01.10.2018 15:03
mila
mila: pitanje: da li u crnoj gori postoji isti zakon za sve građane za legalizaciju ili se pojedinci moraju da bore sami za sebe, naprimer; u malesiji se izborili invalidi da ne plaćaju legalizaciju, da li je to isto za sve građane crne gore
15.11.2018 12:13
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar