Ћирилица Latinica
19.03.2021.
Политика

Вучуровић: Не постоји здраво ткиво ДПС-а, Влада хитно да демонтира стари систем

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Посланик Демократског фронта, Јован Јоле Вучуровић, истиче да се сви питају зашто је ова влада, посебно премијер и неколико министара, тако спора и неодлучна, и зашто показује толики недостатак храбрости у демонтажи бившег режима. Вучуровић наглашава да није ријеч само о МУП-у, већ да је на неодобравање оних који су гласали за промјене 30. августа наишло и одлагање изгласавања закона о тужилаштву, када је требало направити главни искорак у владавини права, и пита –  због чега се влада и поједини у парламентарној већини плаше Катнића, умјесто да га одмах смијене и процесуирају, уз констатацију да у самој влади имамо министре који су 30. августа гласали неку од странака бившег режима.

Анализирају да ли се „чување“ ДПС-кадрова у МУПУ-у, али и у другим секторима, одразило и на резултат избора у Никшићу, Вучуровић истиче да је коалиција За будућност Никшића побједник избора, а да ће Марко Ковачевић бити градоначелник, и да је то је најважније.

„Наравно, битно је констатовати да су против нас били сви, а посебно је било проблематично и неодговорно понашање премијера Кривокапића, који је у само неколико мјесеци бављења политиком убиљежио неколико прелета, а јавност је добро забиљежила да је од политичке групације која га је довела на власт прешао на неке друге позиције.

Што се тиче чувања ДПС кадрова, та ситуација је забиљежена у доста министарстава, као и у државном апарату, тужилаштву, просвети, култури, државним медијима… Умјесто демократизације и демонтаже, коју је народ очекивао, и даље на веома ,,видним“ мјестима гледамо кадрове ДПС и СД. Та ситуација и јалова и неодлучна политика већине министара је свакако охрабрила ДПС и омогућила му да води политику као да се у Црној Гори ништа није десило 30. августа, па је то свакако главни разлог што је Ђукановићева политичко-криминална организација у Никшићу освојила више од очекиваног.

У влади немају шта да траже они који својим кукавичлуком и неодлучношћу чувају криминалну хоботницу, која је нарочито присутна у полицији, тужилаштву, судству… Па по Никшићу су мјесецима несметано ,,шпартали“ криминалци у служби предсједника ДПС и њихове параполицијске банде, и нико из Владе ни ријеч није рекао. Срећом, ДФ и коалиција За будућност Никшића били су на висини задатка и спријечили да овај град остане у рукама мафије.“, истиче Вучуровић.

Оцијенио је да је огромна већина грађана, која је гласала партије парламентарне већине, разочарана радом ове владе, а посебно у оном дијелу који се тиче демонтаже бившег режима, успостављања владавине права и постављања ове земље на здраве основе. Посебно је, каже Вучуровић, разочаран српски народ, који је изнио и највећи терет борбе за промјене, а опет се суочава са неким изазовима као и у вријеме ДПС.

„Дакле, потврдило се да је влада требала да буде састављена од људи за које су гласали грађани 30. августа, и досадашњи учинци показују да се морају десити неки процеси који би побољшали рад владе и учинили је ефикаснијом и одговорнијом, а нарочито у дијелу који се односи на демонтажу бившег режима. Јер, ако се овако настави, онда ће ДПС добити вјетар у леђа, а грађани све више бити разочарани. ДФ сигурно неће дозволити повратак ДПС-а на мјеста одлучивања, а то нека знају и премијер и министри, као и они из амбасада и тајкунских медија, без обзира којој идеологији припадају, а који годинама траже здраво ткиво у ДПС. Без потпуног уништења ДПС-а, нема слободне Црне Горе.“, закључио је Вучуровић.

 
СНП: Кадрови ДПС-а у МУП-у поприлично утицали на резултате избора у Никшићу

Из СНП-а истичу да су се чланови ДПС-а затекли на тим радним мјестима, а тек усвајањем Закона о унутрашњим пословима ће се расписати конкурси за поменуте послове, па очекују да ће за њих бити изабрани најквалитетнији кадрови, при чему неће бити одлучујуће то којој партији припадају.

Оцјењују да су кадрови ДПС-а како у МУП-у, тако и у другим секторима, поприлично утицали на резултате избора у Никшићу, тј. да ДПС освоји онолики број гласова.

„Сматрамо и знамо да су грађани очекивали брже промјене јер чекање од тридесет година је било толико дуго да су побједу опозиције сматрали као доношење брзих промјена, наравно у позитивном смислу. Посебно су очекивали да ће добити прилику да се и они запошљавају у државној управи јер је то за њих раније било потпуно немогуће.“, закључили су.

Радничка партија: Ако се промјене не убрзају, нарастајуће незадовољство могло би угрозити позиције Кривокапића

Из Радничке партије сматрају да питање о задржавању ДПС-кадрова на одговорне функције треба адресирати премијеру Здравку Кривокапићу и, прије свега, потпредсједнику Дритану Абазовићу. Истичу да нису сви који су на фукцијама у МУП-у радили непрофесионално, али и да су годинама уназад указивали на бројне примјере у којима су неки припадници МУП-а радили искључиво за владајуће партије, као и да су обећали грађанима да убудуће неће бити тако, али да то још нису остварили.

Они оцјењују да је задржавање тих кадрова на одговорним функцијама дало крила ДПС јуришницима који су и уочи и током изборе кампање у Никшићу наставили са нечасним радњама, те да је то утицало на резултате избора, јер је омогућило неким људима да вршљају по Никшићу, обећавају и пријете само да би ДПС постигао што бољи резултат.

„То је искључива грешка Владе јер је све требало много раније да се заврши и да мјеста тих ДПС јуришника заузму истински професионалци. Најважније је, међутим, да је у Никшићу постигнута побједа и да сада све урадимо да се оваква ситуација више не понови. Демонтирање ДПС режима мора брже да се обавља.

Промјене су доста споре и разумијемо све оне који су незадовољни. Понашање појединих функционера МУП-а даје за право свима онима који су љути на владу. И ја сам очекивао више и брже промјене. Влада мора да чује глас оних који су јој омогућили да обавља извршну власт у Црној Гори и то у једном историјском тренутку, након 30 година владавине једог режима односно једног човјека. Ако се промјене не убрзају незадовољства ће бити све више, а и у овом тренутку је толико да то може бити велики проблем за кабинет Здравка Кривокапића.“, закључили су и РП.

(ИН4С)

Коментари
jankis
jankis : Postoji ali ga je malo govorim o Baru ali ima i to dobrih ljudi Nena Dejo Miki itd
19.03.2021 11:51
Salle d
Salle d: Ima ra moj profesore ima ali to zdravo tkivo nisu direktori načelnici uhljebljenici DPS kao božo crta ,Purulija Branka diretorica Magle Gvozdenovica itd.oni su Karcinom drustva zdrav0 tkivo su oni koj su dali glas ovim lop..ovima i rade za preživljeti do sledecih izbora..mičite bre dps bolesnike Z.Krivokapicu pola ce preci kod Vas
19.03.2021 13:13
Mira
Mira : Smanji priču da vam nije bilo Zdravka i crkve ne bi vas nidje bilo da ste što mogli za 20 godina bi nešto promjenili ne okrećite priču sve znamo
19.03.2021 22:35
Crmnica
Crmnica: Tako je bre dok se milo lupez i njegova lupeska famelja ne uhapsi nema nista
20.03.2021 13:14
Salle
Salle: Milo lopove milo ust...što .stićićete svo poganstvo kad tad ćes pred građanima CG odgovarati i ti i brat i seka pa redom
22.03.2021 16:30
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar