Ћирилица Latinica
27.05.2018.
Политика

Данас избори у Бару, велика излазност руши ДПС

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

У Бару и још 10 црногорских општина данас се одржавају локални избори. Барани гласају на укупно 72 бирачка мјеста, а право гласа има 38.235 бирача из наше општине.

Сва бирачка мјеста отворена су на вријеме, у 7 сати, а због проблема са уређајима на гласачком мјесту у ОШ "Југославија", сагласно законским прописима, донијета је одлука да се гласање обавља визуелно.

По најави предсједника Општинске изборне комисије (ОИК) Драгана Симовића, информације о излазности ће се саопштавати у 9:00, 12:00, 15:00, 18:00 и 19:00.

До 9 сати гласало је 7,8% бирача, гласање се одвија без већих проблема.

Власт у Бару је 2016 године практично била срушена изласком СДП-а из коалиције са ДПС-ом, да би тада опозициони одборник Радомир Новаковић Цакан уласком у савез са ДПС-ом и напуштањем опозиционих клупа спасио странку Мила Ђукановића од изласка на ванредне изборе, за шта је награђен мјестом предсједника Скупштине општине.

Заједно са Новаковићем ДПС, СД, Бошњачка странка и Демократски савез Албанаца имали су климаву већину од само једног одборника, па је процјена аналитичара да би већа излазност на данашњим изборима релативно лако срушила актуелну власт, под претпоставком да не буде већег расипања гласова на странке које су реално испод цензуса.

Према неким истраживањима, више од 97 % апстинената су бивше присталице или бар симпатизери опозиционих политичких структура.

Значајан дио њих на изборе не излази из голог страха и због разних уцјена режима, које су интензивиране управо пред локалне изборе. 


За одборничке мандате  на данашњим локалним изборима надмеће се 11 листа, и то:

1. Коалиција “ДФ – СНП, За град који волимо”
2. Марко Милачић – Права Црна Гора – за прави Бар
3. ГГ “Радомир Цакан Новаковић – Бирам Бар”
4. “За добро грађана Бара Побједнички! ДПС – Мило Ђукановић”
5. ГГ “Реформа за Бар”
6. Албанци за Бар / Схqиптарет пер Тиварин
7. Бошњачка странка
8. Социјалдемократе – Мићо Орландић – Досљедно за нова радна мјеста и развој Бара
9. Алекса Бечић – Дритан Абазовић – Бар за 21. вијек – Демократе – УРА
10. СДП Бар за промјене – др Драгиња Вуксановић
11. ДЕМОС – Чистим рукама за будућност Бара

Коментари
1918.
1918.: Помолих се Богу јутрос у цркви на Румији и уз Божју помоћ сад идем полако на гласање. Нека нам Света Тројица помогну да безнбожичку власт срушимо, као што је Бог срушио сотону. Признајем, био сам међу апстинентима, али никад више да ме свсрстава неко у помагаче ДПС-а. Ја гласам за број 1, ДФ - СНП, а осталима савјетујем да гласају по савјести, за коју год истинску опозициону странку која може да уђе у парламент и која неће да изда гласаче. Само људи изађимо, јер останком кући постајемо грђи од оних који гласају за ДПС, јер директно помажемо ДПС-у. ДПС све своје бираче изводи као краве на пашу, а опозициони остају и спочитава им се да су плаћени, или страшљиви или пак уцијењени.
27.05.2018 09:33
crmnicki
crmnicki: Za Opstinu SUTOMORE CRMNICA
27.05.2018 11:21
Majtes
Majtes: Samo kurve i poltroni ne izlaze na izbore
27.05.2018 11:44
Bojana
Bojana: U gradu, koji ljudi napustaju zbog vladavine Mila i njemu slicnih, dje se glasovi kupuju umjesto zaslugom dobijaju, nadam se da ce pobijediti ova grupa konacno POSTENIH gradjana. Imate moju punu podrsku. Ljudi, otvorite oci, ukljucite mozak. U pitanju je nas opstanak, dosta su nas jahali. BIRAM BAR!
27.05.2018 19:44
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar