Ћирилица Latinica
21.02.2018.
Политика

Демократе Бара: ДПС не види интерес да ријеши проблем пружног прелаза Илино

Аутор: Redakcija. 2 Оставите коментар

Барски одбор Демократа саопштио је да ДПС није у стању да ријеши основне животне проблеме грађана.

"Слушајући и читајући свакодневно о новим магла-пројектима Демократске партије социјалиста везаним за општину Бар, немогуће је остати нијем и као грађани овог града јавно не проговорити о њиховом манипулисању кроз своју инвестициону пропаганду. Морамо указати због шире јавности на оно што становници града под Румијом већ знају и виде – ДПС није у стању мјесецима, годинама и деценијама да ријеши основне животне проблеме грађана, односно да бар обезбиједи услове за њихово рјешавање, као нпр. у случају рјешавања дугогодишњег проблема необезбијеђеног пружног прелаза у Илину који је црна тачка овог града већ преко 20 година", саопштиле су барске Демократе.

У саопштењу је речено да рјешавање проблема који до сржи погађа све становнике овог барског краја, али и све грађане у граду под Румијом не тангира Демократску партију социјалиста из једног јединог разлога: "непостојања уског партијског интереса да се он ријеши."

"А све то због чињенице да је јасно и Срзентићу и Никезићкој да постављање рампе неће донијети гласове ДПС-у, да рјешавање овог проблема неће моћи присвојити партијски. Дана 3. марта ће година од посљедње несреће на овом пружном прелазу која је подигла на ноге 2445 потписника петиције који су захтијевали хитно постављање рампе, а ускоро ће и година откако су се из општине Бар огласили поводом овог случаја преко градоначелника Срзентића, позивајући се на ненадлежност у овом случају и захтијевајући „хитно“ постављање рампе. Додатно, ускоро ће и 5 мјесеци откако су из ЖИЦГ позивајући се на Општину Бар и ресорно министарство обећали постављање уређаја са полубраницима, и у коначном ускоро ће 5 мјесеци откако су у документу „Анализа стања путних прелаза на јавној мрежи пруга у Црној Гори“ из ЖИЦГ истакли да је у циљу трајног рјешавања овог путног прелаза потребна израда пројектне документације, узимајући у обзир цјелокупну локацију путног прелаза цитирајући: „Имајући у виду да се ради о путу којим управља Општине Бар, без њеног активног учешћа је немогуће рјешење предметног путног прелаза“. Нажалост, Општина Бар је већ дуже вријеме заробљена институција, у потпуности присвојена од стране ДПС-а, којем служи као средство у остваривању сопственог партијског интереса, те се сходно томе од партијских послушника којима је крпљење рупа по граду ради добијања понеког гласа тренутно приоритет, и не може очекивати било каква реакција, иако би градоначелник, као љекар, морао да зна колико људски живот вриједи. Зато, реакцију у овом случају очекујемо од других надлежних институција којима је живот грађана још увијек приоритет, ако таквих у Црној Гори више уопште има", саопштено је из барског одбора Демократа.

Извор: Вијести

Коментари
Паги
Паги: Ове Демократе нико не коментарише, јесу ли толико небитни у Бару ?
22.02.2018 17:47
Stajsliste Susanj
Stajsliste Susanj: S obzirom na broj stavnovnika ovog naselja koje je najvece u Baru kao i na broj zrtava i intezitet saobracaja preko pruge kao i na cinjenici da istu svakodnevno ptelazi veliki broj pejsaka i skolaraca neophodno je napraviti nadvoznjak jer u opstinsku kasu slivase veliki novac ovog naselja, sto porezima sto ostalim nametima i dazbinama!!!
11.03.2018 06:44
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar