Ћирилица Latinica
19.05.2018.
Политика

Господар и поданици

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

ОО ДЕМОС-а Бар огласио се саопштењем поводом коктела који је шефу ДПС-а Милу Ђукановићу приређен у Дворцу краља Николе од стране барске филијале његове странке.

Објављујемо га интегрално...

*******************************************

У дворском парку, а гдје друго, Господар се на пригодном коктелу дружио са поданицима.

Пригодан предизборни коктел, али није баш све било пригодно. Прије инаугурације, Господар је показао како ће наредних година владати: прије подне грађански, послије подне партијски!

Све може, кад Господар каже. А он то не крије. Поштено!

Да знамо на чему смо.

Међу својима се Господар баш опустио и, онако успут, као да тјера муве, осврнуо се на васколику опозицију:”… додатни оптимизам пред локалне изборе улива кратак осврт на нашу политичку конкуренцију…сигуран сам да грађани Бара ни у будуће неће подржати авантуристе из опозиције… незанимљивости кампање доприноси неквалитет политичке и изборне понуде опозиције…анимозност према нама вјероватно због дугогодишњих траума због изборних пораза претворила се у мржњу која их је заслијепила…”

Стани мало, Господару! Не узноси се толико.

Опозиција, истина, није онаква какву бисмо жељели, могло би то много боље, али није тако неквалитетна као што кажеш. А није, на жалост, ни јединствена.

Знаш и сам да ДПС протекле четири године не би владао Баром, да наводном опозиционару, господину Цакану, није била важнија власт од опозиционих циљева и идеала.

Будимо реални и поштени. Сложна опозиција би Вас прилично уздрмала, можда и скинула са власти. Шта ће учинити ова, оваква, видећемо! Али, да се не лажемо! Да сте ви, господо из ДПС-а, тако сигурни у побједу, опуштени како се трудите да изгледате, не би паре и енергију трошили на гламурозне скупове, разноразне промоције и прославе отварања свега и свачега…

Не би радили и оно што никад нисте… Подјела пакета испред џамије, поводом Рамазана! Господе Боже! Баш згодно вам дошао празник… Једва чекамо да видимо да ли ћете дијелити пакете “пријатељима и комшијама”кад дођу божићи, а избори не буду на видику.

Или можда процјењујете да у Бару тако мора да се ради. То је једна од ријетких ставки око које можемо да се сложимо. Заиста вам је нужна перфектна реклама у овом граду и општини, која се нагледала ваших “великих достигнућа”. Молимо вас, не хвалите се.

Могло би се некоме омаћи да вам постави нека питања. Напримјер, сјећате ли се каква је била Барска општина, прије него што сте је ви иваши сателити “освојили”? Гдје су нам “Прекоокеанска пловидба”, “Приморка”, “Румијатранс”, “Избор”…?

Памтите ли каква је била Лука Бар прије Ваше приватизације? Шта се десило са “Маљевиком” и “Краљичином плажом”? Откуд толики дугови у некад једној од најбогатијих општина у држави….?

Не ласкај себи, Господару, да гласове добијате зато што вас већина грађана Бара и Црне Горе обожава и диви се вашим дјелима. Знаши сам да није тако. Гласају зато што морају!

У Бару нема јавног предузећа, или службе, у којој не ради искључиво гласачка машина владајуће коалиције.

Ништа човјек не може да ријеши, ако није мање или више близак владајућима. Плашите их, позивате, узнемиравате, наговарате….

Вараш се, Господару, не мрзимо вас, никога не мрзимо… Само желимо да се ваша, скоро три деценије дуга владавина, конаћно заврши! Регуларно и демократски! Просто, није природно и није здраво да неко влада више од четврт вијека….

Хипотетички, могло би се догодити невиђено чудо да на новим изборима будете једини на политичкој сцени. Да Црна Гора постане једнопартијска држава?!! Балканска Кореја! Да ли можете то да замислите? Европа, којој тежимо, била би луда од среће да нас такве пригрли у свом крилу!!!

Не знамо за вас, али мито, наравно, не желимо, а сигурни смо да ни народ не жели. Ми се боримо и залажемо за Црну Гору у којој избори нису “питање живота и смрти”, у којој је политичко и свако друго одређење приватна ствар. Ми у Бару знамо како се то ради, научили сунас преци.

Желимо да живимо у земљи у којој се људи неће запошљавати по партијској припадности, већ на основу успјеха у школовању, талента и одговорности.

Можда вама ове жеље личе на научну фантастику. Можда стварно мислите да је опозиција на измаку снаге и да вам не може ништа.

Не надај се, Господару! Знаш како каже народ, ничија није до зоре горјела!

Коментари
Веско
Веско: добра слика и још бољи наслов, уклописте их врхунски.
19.05.2018 10:38
maja
maja: a viđi Maju komunalku kako se izbacila na prstiće da dobači pogledom gospodarevu visinu
19.05.2018 11:09
Бранка
Бранка : У свакој земљи има корова ,само се коров у Црној Гори залива !!! П.С. Људски сте написали ,БРАВО !!!
19.05.2018 12:11
za Veska
za Veska: ALI postovani, tog '' gospodara je izabrao narod i uvijek ga bira godinama, zar ne.
19.05.2018 12:42
Bejbi
Bejbi: Boze, kako Milo uziva I kad ga opozicija oslovljava sa Gospodaru iako mu se tobos ne klanjaju vec kritikuju.
19.05.2018 23:14
AZIS ST. BAR
AZIS ST. BAR: Vidjeh ovaj tuzni skup ispred dvorca gdje je Kralj nekad odmarao poslije POHARA Kuca i Bjelopavlica sa svojom familijim i svitom dok je vlada kao Dukanovic sto kopira njega. Vidite jedan ocigledan primjer pored njega ODzU JUSUFA KALAMPERA od kojeg mi Romi a i ostali Muslimani Bara ne smijemo glasati nikoga bez za koga nam on poruci ali je ON to dobro unovcio sa svojom familiom i njegovom svitom a mi ostasmo sirotinja i dalje jer ne smijemo glasati za promjene posto Milo Rome i ostale MuslimaneBara drzi pod kontrolom preko JUSUFA
20.05.2018 22:04
za aziza
za aziza: azize kraceg teksta a boljeg odavno nisam prcitao sve je istina i za hodju i njegovu dinastiju ali nespomenu vaseg hodzu znas ti dobro i za njega i za ona dva debela potparola koji vam uzimaju licne karte a daju 50 eura nekom manje nekom vise sve po zasluzi da nije vas i njih dps nebi nikad vlado starim barom a sto se tice kako ti napisa tuznog skupa tako ja i ti bili tuzni razmislite malo pa da budu bas tuzni i jadni poslije 27 bar u baru
22.05.2018 22:20
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar