Ћирилица Latinica
09.05.2018.
Политика

ДЕМОС: Да ли лицемјери из барске власти познају уопште Жарка Павићевића?

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

 

Саопштењем за јавност, уз доста питања и констатација на рачун и адресу локалне власти у Бару, огласио се Општински одбор ДЕМОС-а.

Текст саопштења "Барски портал" преноси интегрално.

*************************************************

У протеклом четворогодишњем мандате Скупштинеопштине Бар, буквално од прве до посљедње сједнице, одборници ДЕМОС-а постављали су питања од највећег значаја за Општину и њене грађане.

Никада нисмо удостојени одговором. Извињавамо се на сметњи, али ово је можда једина, колико толико изгледна прилика да још једном питамо и да се надамо одговору.

Можда владајућа већина на крају мандата ипак одлучи да нешто одговори грађанима, кад већ није одговорила колегама из опозиционих редова.

Ако случајно знате, молимо вас будите љубазни и реците Баранима податке из “завршног рачуна” Општине.

Какво је стање у Буџету? Како су остваривани приходи и како је новац трошен? Сигурни смо да би грађане занимало коме и колико Општина дугује и како намјеравате да дуг платите? Грађани имају право да знају прецизан податак – колико је Општина дужна?

Кад смо код новца и дугова, подсјећамо вас да се минулим радом претходног градоначелника из ваших редова баве судови, што је својеврсни скандал за општину Бар и њене грађане.

Притом од руководства општине ни гласа. Извините што вас подсјећамо, али још увијек важећи предсједник Општине у инаугурационом говору се срдачно захвалио свом претходнику “и његовој екипи” на великом доприносу у развоју Општине…

Затим мук. Ниједна “десна рука” бившег градоначелника није саопштила макар малу одговорност за корупционашке скандале града Бара,којим се сада баве судови и тужилаштва.

Зато комплетирајте лицемјерство и одговорите грађанима - да ли ви уопште познајете бившег градоначелника,господина Павићевића?

Сигурни смо да би многи, нарочито радници који су остали без посла, отишлина биро рада, у привремене пензије, или од невоље пристали на шиканирање нових газда, веома вољели да знају осјећате ли макар мрвицу одговорности што сте, мирно и без ријечи противљења,гледали као државни владари живота и смрти уништавају Луку, “Прекоокеанску пловидбу”, “Приморку”, “Избор”, “Румијутранс”…? Или ни о томе ништа не знате?

Туристичка сезона увелико је почела, а нико не говори о плановима и пословима. Туристички и општински посленици забавили су се персоналним и финансијским темама.

Вишедеценијска директорка Туристичке организације је без јасних објашњења сишла са директорског трона организације, у условима нове мистерије.

За почетак нас занима гдје се изгубило 120 хиљада евра из туристичке касе. Јесте да да су за вас то мала средства, али грађани би вам били захвални да их информишете како је шест хиљада евра туристичких пара завршило у ДПС-у?

Можда то има неке везе са чињеницом да је градоначелник Срзентић и предсједник Скупштине Туристичке организације?

Не замјерите што вас замарамо, признајемо да смо вас у протекле четири године баш гњавили Маљевиком.

Скоро у свим предлозима дневног реда инсистирали смо да предсједник Општине поднесе извјештај о реализацији закључака о ДУП-у Маљевик, који су донијети још 2012.године. Два пута је ова тема била уврштена у дневни ред, па јој се на волшебан начин губио траг. Одговор, наравно, нисмо добили.

Ако нисте рекли нама, реците грађанима. Значи ли вам нешто Маљевик, тај бисер нашег општинског простора? Имате ли макар неку, малу идеју шта ћете да радите? Или сматрате да је та тема неславно завршена. Ипак, дужни сте да саопштите грађанима гдје су испарили милиони уплаћени за Маљевик?

Можда су на сигурном, у Првој банци?

Знате добро да говримо о озбиљним темама. Ово је био само дио питања која се односе на економски слом и опште назадовање наше Општине, некада и не тако давно симбола економског и другог просперитета у ЦрнојГори. Данас је нажалост најпознатија као дубоко криминализована средина.

На крају вашег мандата, дужни сте да грађанима одговорите на ова питања. То је обавеза у свим демократским друштвима у којима постоји контролисана власт.
Заједно са грађанима чекамо ваше одговоре.

Коментари
Matija
Matija: Časni Savo Vujosevic i Demos su jedini za koje možeš da garantujes da bi opština kod njih bila u čistim rukama. Velika većina ostalih prvih na listi su ljudi upitnog moralnog kredibiliteta koji misle samo na svoj interes i novčanik. Dpsovci, Cakan, Mićo Orlandić i još neki su zla kob Bara. Zato, u pamet se Barani. ..
09.05.2018 10:45
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar