Ћирилица Latinica
25.05.2018.
Политика

ДЕМОС: Прогледао „ћорави“ семафор

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

„Барски портал“ преноси саоопштење Листе „ДЕМОС – Чистим рукама за будућност Бара“

************************************************

Одавно смо навикли да су избори једна од најбољих прилика да грађаниријеше неке од горућих проблема у својим градовима, или насељима. Некада смо се таквим обичајима владајућих партија смијали.

Међутим, временом су предизборне акције постале уобичајена пракса у којој сви учествују и добијају.

Грађани ту прилику користе да кандидују што више неријешених проблема, а власти се труде да жеље испуне и за узврат добију гласове!

Хиљаду би се прича могло испричати на ове теме. Некада су то озбиљни пројекти, а некада „ситниш“ на који и наивни теже насједају.

Илустративни примјери су насеље Илино и плажа Жукотрлица.
Једна од најпознатијих и највећих барских плажа вапи за детаљним чишћењем и одржавањем основног реда, а да не спомињемо озбиљније послове.

Барани и гости Бара који шетају уз море свједоци су да шума, највећа предност овог мјеста, лагано нестаје. Што од невремена, што од старости и небриге, што због вандала који ломе млада стабла јелки, аута паркирају преко малих, прије пар година посађених палми, пале ватре, остављају гомиле смећа.

Закупци плажа се много не потресају, а ни „Морско добро“, које нас свремена на вријеме подсјети да закупци морају да чисте „своју“ плажу и замоли их да то чине. Било би добро га „Газда“ има и неки озбиљнији аргумент од молбе.

За сада, „предизборни пројекат Жукотрлица“ се успјешно реализује... Пуном паром попоплочава се простор између шеталишта и плаже, постављају се жардињере и клупе....

Велики су изгледи да све буде готово до избора.И то је одлично, много љепше него што је било. Али зар је за то требало чекати изборе? Мало улагање и мали посао могао је бити давно завршен!

Још драстичнији, и за грађане много опаснији, примјер је пружни прелаз у насељу Илино. Годинама, чак деценијама, овај прелаз је „црна тачка“.

Мјесто честих инцидената, међу којима није мало оних са трагичним исходом. Дуго на тај проблем указују мјештани овог насеља.

Повремено се оглашавају представници Општине и Жељезнице, али рјешења није било. Као да се ради о некој капиталној инвестиције за коју су потребни милиони!

Прије двадесетак дана, баш у вријеме кад је кампања почела да се захуктава, изгледало је да је проблем ријешен. Да ће они који овим путем често пролазе коначно одахнути и благосиљати мајске локалне изборе!
Наиме, 29. априла медији су објавили да је толико жељени и помињани семафор у Илину најзад постављен...

Постављен јесте, али у функцији до јуче није био! Са семафора није била скинута ни заштитна фолија.

Тако је било, али више није. Ако је неко мислио да су надлежни неодговорни, вара се. Ријеч је о стратегији.

Прорадио семафор! Тачно на вријеме.

Чудимо се да „свечани чин“ нису уприличили у суботу предвече, па да озарени житељи Илина у недјељу поране и заокруже „спасиоце“!

Можда би тако и било да није изборне тишине. А кад нема у медијима, џаба су се мучили!

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar