Ћирилица Latinica
11.05.2018.
Политика

Дода: Зулум је што ДПС тражи гласове Албанаца

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Јучерашња дебата (на ТВЦГ)  представника 11 изборних листа које ће се надметати 27.маја у Бару за повјерење суграђана, протекла је у знаку критике опозицоних кандидата на рачун локалне власти, на коју Видо Дабановић, представник листе  “За добро грађана Бара Побједнички! ДПС – Мило Ђукановић”, углавном није имао одговоре.

На констатације опозиционара о пропалим привредним гигантима попут "Приморке", Румијетранс", "Прекоокеанске пловидбе", "ЗИБ-а" и других, Дабановић је реплицирањем у једном тренутку рекао да су "неке приватизације спроведене успјешно, а неке не".

Дебату је значајним дијелом обиљежио и наступ др Исмаила Доде, носиоца листе "Албанци за Бар".

Он је најдиректније оптужио владајући ДПС за неиспуњења обећања према подручју Крајине, које насељавају Албанци.

"Пет година је прошло откако је готов пројекат за рјешавање проблема водоснабдијевања Остроса и околних села, али до његове реализације није дошло захваљујући локалној власти" - казао је Дода.

Путна инфраструктура, како је рекао, за исто подручје, гдје је најприје донијета одлука да се уложи 800.000 евра,  а потом то смањено на 150, па на 100 хиљада евра, такође је у хаотичном стању, и у њену санацију није уложен ни цент.

"Зулум је што ДПС тражи гласове Албанаца ако се зна шта им је све урадио, односно што није испунио ниједно обећање према њима и крају који доминантно насељавају" - нагласио је Дода.

Носилац листе "ДФ-СНП, За град који волимо", Дејан Ђуровић, казао је да коалиција коју предводи има јасан план опоравка града, нарочито када је ријеч о туризму као грани привреде од које се с правом у Бару највише очекује, али и у дијелу који се тиче инфраструктурног уређења општине, те ревитализације запуштених производних ресурса које Бар има, а чија квалитетна искоришћеност ће довести до смањења незапослености и повећања стандарда грађана.

Саво Вујошевић, носилац листе ДЕМОС-а  -"Чистим рукама за будућност Бара", назвао је актулену већину у барском парламенту "смућканом коалицијом", објаснивши да је иступањем СДП-а 2016.године из власти  у исту политичком корупцијом из редова опозиционе Позитивне ЦГ "прелетио" актуелни предсједник Скупштине Радомир Цакан Новаковић.

Вујошевић је замјерио Дабановићу што макар јавности не одговоре он и ДПС на бројна питања која им је ДЕМОС поставио последњих дана и недјеља у вези са њиховом (не)одговорношћу у односу на актуелно, веома алармантно стање у општини, посебно када је ријеч о привредном тренутку и бзнађу у које су довели грађане.

Александра Шофранац из листе ГГ "Реформа за Бар" говорила је о идејама како реформисати локалну управу и учинити је ефикаснијом и приступачнијом за грађане, наводећи поред осталог да не види велику разлику између власти и опозиције у Бару.

Муниб Личина из Бошњачке странке потенцирао је међуконфесионални склад у Бару и суживот на који су, како је рекао, поносни у тој странци.

Праву Црну Гору представљао је њен политички директор Бошко Чармак, листу "Алекса Бечић – Дритан Абазовић – Бар за 21. вијек – Демократе – УРА", носилац листе у Бару Драган Туфегџић, Милена Божовић је говорила испред ГГ "Радомир Новаковић Цакан - Бирам Бар", а Осман Субашић испред "СДП Бар - за промјене - др Драгиња Вуксановић"

 

"ДФ - СНП, За град који волимо" број 1 на гласачком листићу

 

Подсјећамо, на гласачком листићу у Бару редслед пријављених листа за које се гласа 27.маја је следећи: 

1. Коалиција “ДФ – СНП, За град који волимо”

2. Марко Милачић – Права Црна Гора – за прави Бар

3. ГГ “Радомир Цакан Новаковић – Бирам Бар”

4. “За добро грађана Бара Побједнички! ДПС – Мило Ђукановић”

5. ГГ “Реформа за Бар”

6. Албанци за Бар 

7. Бошњачка странка

8. Социјалдемократе – Мићо Орландић – Досљедно за нова радна мјеста и развој Бара

9. Алекса Бечић – Дритан Абазовић – Бар за 21. вијек – Демократе – УРА

10. СДП Бар за промјене – др Драгиња Вуксановић

11. ДЕМОС – Чистим рукама за будућност Бара

Коментари
Rejhan
Rejhan: E moj Doda, jadni su ti tvoji Albanci kad pored albanskih nacionalnih partija glasaju ove kriminalce koji ih interno kada pricaju nazivaju glibavim Siptarima. To to radi DPS i SD. Od opozicije nikome majka nije zakukala u Crnu Gori od njih jeste. Da ne pominjem sto su u Bosnu radili a neki Milovi i po Kosovu, a sad glume kao da smo im zaboravili.
11.05.2018 08:36
DA DA
DA DA : Vi Albanci ste jadovi jadni kada svaki put dajete glasove velikome gospodaru koji vam obecava vec 30 godina brda i doline! Ovce za sisanje! Ali njemu svaka cast kad vas kupuje jeftinije nego ove dukljane! NJima daje po 30-40 evra a vama samo pricu..
11.05.2018 08:45
za da, da
za da, da: E sto bi tek Albance ocekivalo da im vi cetnici i veljesrbi dodjete na vlast.
11.05.2018 10:17
Milo
Milo: Kad bi Srbi preuzeli vlast u Crnoj Gori, svojom humanšću prema Abancima proizašlo bi da bi za 10 g. bila opšta bežanija Srblja za užu Srbiju a Crna Gora bi postala Zapadna Albanija. Zato, ne hvala, već viđeno na Kosovo.
11.05.2018 13:36
DF Čanj
DF Čanj: Dps je inace siptarska stranka !
11.05.2018 13:42
ZA DF CANJ
ZA DF CANJ: A po cemu to df iz Canja, kad Albanaca ima 5 posto a glasaju i za svoje Albanske stranke, logika t je ocito jaca strana HAAAAAAAAAAAAA
11.05.2018 15:00
List Crne Gore
List Crne Gore: Jos treba da porastete: u cetnicima je bilo i muslimana iz Bara i Albanaca. I znate svi zajedno imali su besu. Zali Boze sto i njih pokupovaste i postase- NIKO. Bez korijena i bez kicme, magla za dugogodisnja obecanja, otirac za noge. Pih
11.05.2018 18:51
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar