Ћирилица Latinica
10.05.2018.
Политика

ДПС: "Кружном економијом" створићемо нова радна мјеста

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Из ОО Демократске партије социјалиста Бар сапштавају да је "складан вишевјековни суживот грађана Бара за ту партију одувијек представљао инспирацију да побјеђује и да, на бази освојеног повјерења, води складну и грађански одговорну политику".

„Наша политичка понуда је данас, за корак даље, и развојна и модерна. Најсликовитија потврда тога је изборна листа којом смо легитимисали наш политички програм а коју чине угледне Баранке и Барани, спремни да својим правним, економским, менаџерским и многим другим знањима, али прије свега ентузијазмом и љубављу према свом граду, допринесу да наш Бар постане још боље и удобније мјесто за живот“ – наводе из барског ДПС-а.

У наредном четворогодишту, како кажу, наставиће са убрзаним унапријеђивањем локалне инфраструктуре као предуслова убрзане трансформације Бара у висококвалитетну туристичку дестинацију.

„Свјесни чињенице да ново вријеме намеће нове изазове, и да у глобалној тржишној утакмици није довољно тек учествовати, ријешени смо да управљамо сопственим развојем. Зато ћемо, поред напора да повећамо атрактивност Бара за нове инвестиције, посебно развијати компаративне предности - разноликост територије прије свих.

Учинићемо све како бисмо искористили развојну шансу - да богато залеђе "снабдијева" урбано језгро, да пољопривреда "храни" туризам, али и да туристи посјећују и бораве на пољопривредним газдинствима“ – стоји у саопштењу владајуће партије.

Из ДПС-а обећавају да ће таквим будућим моделом - "кружне економије", за који, веле, у Бару постоје изгледније шансе него другдје у Црној Гори, отворити и нова радна мјеста и нове могућности за породични бизнис, „док ће будући менаџмент Општине истовремено бити у могућности да са више посвећености и стручности брине о инфраструктури, пословном амбијенту, култури и другим приоритетима из развојне агенде“.

Како поручују, 27. мај је датум почетка остваривања визије Бара као препознатљивог центра на Медитерану.

„Модерно, побједнички, за добробит грађана Бара“ - стоји на крају саопштења ДПС Бар које је достављено „Барском порталу“.

 

Коментари
comfortable_numb
comfortable_numb: A niste u stanju da izaberete direktora TO. Ne sprdajte se s narodom! Imali ste vremena dosta no balavite 30 godina istu priču. Blago tome ko vama vjeruje...
10.05.2018 10:30
1918.
1918.: Кружна мафија а не кружна економија. Бандо лоповска
10.05.2018 12:32
3- B
3- B: Zaokružili ste vi Barsku ekonomiju oko vrata i udavili i sahranili foliranti i neznalice
10.05.2018 13:38
Mundo
Mundo: IMali ste kad za 28 godina, do duse jrali ste i trpali u dzepive vrhunski. Najveci vas doprinos ekonomiji bio bi da vratite pomradeno. Ali zato treba smjena vlasti da vas pricesuira i konfiskuje pokradeno. Vi ste lazni multikonfesionakisti. Vi ste obicni pokvareni ateisti. Lazovi, preveranti i lupezi
10.05.2018 14:38
Mundo
Mundo: Kruznim tokom u dzepove
11.05.2018 15:20
List Crne Gore
List Crne Gore: Zaboravili ste i Marksovu - ciklicnost. Ostali neka umru.
11.05.2018 18:54
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar