Ћирилица Latinica
15.05.2018.
Политика

Продају маглу причом о повластицама за пензионере и ученике

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

Одборнички кандидат Коалиције "ДФ-СНП, За град који волимо" Маја Вукићевић саопштила је данас да задатак нове власти у Бару мора бити стварање бољих услова за живот свим грађанима Бара, без обзира на партијску припадност.

"Ових дана могу се чути предизборна обећања о аутобуским карте за пензионере и ученике. Да је среће, ове категорије становништва би и до сад имале одређене повластице које се не тичу само превоза, већ и многих других ствари.

Највећи број пензионера у Црној Гори, па и Бару прима мизерно ниске пензије које не би биле довољне да се прехране чак и кад би поштовали ону несрећну Монстатову статистику по којој је довољно два еура дневно по члану породице",навела је Вукићевић.

Она је рекла и да треба стварати боље услове живота за све грађане, “а посебно за најосјетљивије категорије становништва”. Да би људи у зрелом добу могли уживати у плодовима свог дугогодишњег рад

а, додала је, треба створити бољи пословни амбијент и поштовање законских прописа у области радног права.

"А када се већ говори о превозу Бару је прије свега потребна боља путна инфраструктура, нарочито у удаљеним дјеловима града, учесталије аутобуске линије које би повезале све крајеве барске општине.

Управо захваљујући вјеровању у нека ранија предизборна обећања, данас велики дио барских пензионера, али и грађана Бара спада у категорију становништва којој нажалост треба бесплатна аутобуска карта.

Проблеми који муче грађане Бара треба да буду приоритет увијек, и треба радити на њиховом рјешењу, а не да буду у фокусу само током изборних кампања", закључила је Вукићевић.

 

Коментари
Stara maslina
Stara maslina: Gospođo Vukićević, pa mi penzioneri imamo besplatan prevoz evo godinama, kao i moji unuci koji idu u školu!Pozdrav za vašu veliku brigu o nama.
15.05.2018 15:40
Rajko
Rajko: @stara maslina Ma da, kako to moja djeca placaju prevoz? Mozda nemaju clansku kartu dps-a?
15.05.2018 16:01
beton
beton: Ovima sto imaju besplatnu kartu je super, dps se brine o njima odlicno. Penzije ispod 150 eura. Briga dpsa im toliko odgovara da su im najvjerniji glasaci. Dzaba prosipate energiju da osvijestite one kojima pomoci nema. Zadovoljan je covjek besplatnom kartom. A to sto nema puteva, niti autobuskih linija do udaljenih barskih sela je zanemario. To sto necija djeca po najvecem nevremenu moraju da pjesace do prvog autobusa ove sa besplatnom kartom mnogo ne zanima.
15.05.2018 16:09
Бронкс
Бронкс: Повластице за пензионере у превозу постоје само на неким линијама и то не за све. Тако да није истина да имају бесплатне карте. Мајка, иначе пензионерка, је плаћала сваки дан одлазак на физикалну. Дпс пензионерима је изгледа одлично. Али има и оних који живе са пензијама мањим од 150 еура.
15.05.2018 17:06
Sceptic
Sceptic: Gospodo iz DF i SNP, problem je što ćete vi odmah da se medjusobno posvadjate i polovina od vas da se proda DPS-u. I to za male pare.
15.05.2018 19:03
ma da
ma da: @sceptic Nije svako na prodaju kao ti. Ovi su se ljudi i do sad mogli prodati.
15.05.2018 21:04
beton
beton: A u kojoj to opstini neko iz df-a ili snp-a drzi dps na vlasti? U Baru ih odrzava Cakan, koji je izdao opozicione birace. U svim ostalim sd kao ostatak nekadasnjeg sdp-a i Bosnjaci. Tom supljom pricom o losoj opoziciji samo pravdate svoju liubav prema dps-u.
15.05.2018 21:58
kkk
kkk: NEDAJ boze da nam vi dodjete na vlast, ne bi bilo ni CRNE GORE NI Crnogoraca, ali na svu srecu necete nikad .
16.05.2018 15:50
Rena
Rena: @kkk Tebi sam potpis govori o sirini, kkk poznat po mrznji. Tako i ti Srbe mrzis. Evo vam je sa dpsom odlicno.
16.05.2018 23:06
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar