Ћирилица Latinica
05.10.2021.
Политика

ДПС у растројству након што су кадрови ДФ-а и Демократа преузели руковођење Луком Бар

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

Демократска партија социјалиста се још увијек не мири са чињеницом да више није у извршној власти у држави, те да се полако али сигурно њен монопол над кључним привредним субјектима (претежно опустошеним) - гаси. Филијали партије Мила Ђукановића у Бару нарочито је тешко пао растанак са управљањем Луком Бар, некада жилом куцавицом црногорске привреде, коју је ДПС у протекле три деценије бруталним систематским уништавањем довео у крајње незавидан положај. 

Недавна именовања новог Борда директора на челу са Слађаном Перишић (кадар ДФ-а) и извршним директором Илијом Пјешчићем (Демократе), младим и образованим људима који немају никаквих "репова" у досадашњим пословним каријерама, осим што представљају освјежења у погледу нове кадровске руководеће структуре, нада су и да ће највећа јужнојдарнска лука у догледно вријеме кренути путем старе славе.

Грађани, али и укупна јавност, такође очекују да ће њиховим ангажманом бити до најститнијих детаља испитана и пословања претходних управа овог предузећа, те да ће бројне криминалне радње које су се овдје организовано спроводиле, добити свој епилог у судским поступцима.

Управо страх од разоткривања бројних малверазација које су, како се сумња, понајвише, баш у овом колективу "практиковане" у име "патриотизма" и "оданости" Црној Гори, Ђукановићева странка се последњих дана обрушава на ново руководство Луке, "таргетирајући" (како се то помодарски каже), управо нову управу Луке Бар односно извшрног директора Пјешчића, "не дозвољавајући" му готово ни да преузме дужност како доликује.

Избор Пјешчића за директора Луке у ДПС-у Бар, како су саопштили, виде као партијско ухљебљавање уз злоупотребу јавне управе и државних предузећа. При овоме, ДПС спочитава Пјешчићевој партији да нема кадрове који посједују знање и компетенције да сједе у директорским и министарским фотељама (које им предвиђају у Влади чија се реконструкција очекује).

Демократе међутим примјећују да је угледни Баранин Пјешчић тема којом контузовани ДПС покушава немогуће - да скрене пажњу са гига афере "Пандора паперс" у чијем су средишту најпрљавији могући послови шефа њихове партије и његовог сина.

Занимљиво је да ДПС-у није сметало што су све донедавно на највишим функцијама Луке Бар, као и других значајних државних предузећа, били искључиво њихови најоданији партијски "војници" и чланови партија с којима су у коалицији вршили власт годинама односно  деценијама уназад.

Њихов резултат је евидентан. Црна Гора и Бар су остали практично без привреде, ако се изузме туризам у чији развој је такође далеко мање улагано него у џепове разних Ђукановића, Гвозденовића, Брковића, Мићуновића....

На новој управи Луке Бар је у сваком случају велика одговорност. Уз знање, посвећеност и озбиљан рад, потребно је, свакако и доста среће након "цунамија" званог ДПС који је иза себе оставио потпуну пустош у односу на оно што је највећи колектив у граду под Румијом представљао прије доласка на власт сада већ бившег режима. 

Коментари
Asovic Stari Bar
Asovic Stari Bar: Sakibe, ti si dosljak u Bar i lijepo smo te primili, familija ti je zaposlena ovdje, postuj Bar i nasu tradiciju tri vjere ne treba nam zla krv sa strane.
05.10.2021 17:27
Nole
Nole: Zašto nije bodovanje i zaposlenje javno, šta da rade ljudi koji nisu članovi partija.ali dako i ovo bude nešto, Baru trebaju hitno investicije u Luku i poslovi i risprti kao Porto Novi, Luštica idr, grad je postao najgori na primorju
05.10.2021 17:36
Drnodje
Drnodje: Hapsiti mafiju bez odlaganja.
05.10.2021 17:53
Goca
Goca: Bravo za Barski portal. Sve tacno do bola.
05.10.2021 18:33
Mino
Mino: Asoviću svaka čast a Sakib se treba civilizirat i ponašat u skladu sa pravilima lijepog ponašanja.Primili smo ga kako treba a Sakib podivljao u znak zahvalnosti
05.10.2021 20:42
Sale
Sale: Srecno ,ali do kada Dps uposljava svoje kadrove tolike godine ,sada nova vlast uposljava svoje,pa sto da rade obicni gradjani kako doci do posla ,a ne pripadati politici,treba da crkne obican narod ,sem pozicija i opozicija,ma u kojoj zemlji ovo ima..
05.10.2021 23:02
SOJICI JASU.OPA DJURDJO
SOJICI JASU.OPA DJURDJO: Mozda je ovaj Pjescic dobar momak ali to mu vazi samo ako ce da se zeni a osim dobar momak da bi bio na celu najvece firme u Baru trwba da ima i znanje i iskustvo a on ima samo dobar momak litijas veliko srbin ali i to je kod Zdravka dovoljno evo u Monte put je dosao neki Mitrovic glavna preporuka mu je bila sto mu je otac pop .Oce li biti dje koje mjesto i za hodzinu djecu valjda i tu ima mladih ,lijepih i pametnih ko ovi apostoli.
06.10.2021 02:21
B.B.B.
B.B.B.: Ako su ovi dosadašnji kadrovi mogli voditi luku može i Pješćić koji je pošten čovjek, da malo odmorimo od ovih lupeža. Pokazali su se kad su privatizovali KT kakve su to poltrončine i prevaranti ukrali su sve što za nebo nije vezano
06.10.2021 18:53
Pravednik
Pravednik: Kad je mogao Zarija pršutar da vodi luku onda moze svako .
10.10.2021 22:28
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
24
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar