Ћирилица Latinica
14.05.2019.
Политика

Драгиња ће замијенити Ранка

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Она  би већ у јуну на Конгресу партије могла бити изабрана за новог лидера странке, након што је актуелни предсједник Ранко Кривокапић најавио да напушта ту позицију

**************************************************

Драгиња Вуксановић Станковић ће до краја седмице озваничити кандидатуру за предсједницу Социјалдемократске партије СДП, сазнаје портал ЦдМ.

Према писању тог медија, Баранка би већ у јуну на Конгресу партије могла бити изабрана за новог лидера странке, након што је актуелни предсједник Ранко Кривокапић најавио да напушта ту позицију (на челу партије је од 2001.)

У СДП-у сматрају да је вријеме за промјене у партији, посебно након дешавања у Котору, али и бројних лоших изборних резултата, и то након избора у Подгорици, када нијесу успјели да уђу у локални парламент што је у странци окарактерисано као аларм за промјене.

Са друге стране, Вуксановић Станковић је показала да има политичку снагу да оствари добар резултат, као што је то учинила на предсједничким изборима, када је освојила 27.441 глас, односно 8,2 одсто.

У СДП-у незванично кажу да желе да буду нова снага, и то ће, како најављују, у дјело спровести са новим, младим кадром који данас чини партију, након што су се “старе екипе ове партије готово потпуно, чак и медијски повукле”.

Извор ЦдМ-а из СДП- а тврди да партија треба да води своју аутономну политику и да се не обазире ни на власт ни на опозицију, што је, како кажу, жеља огромне већине чанова.

“Без бојазни да ли смо ми сами или не, СДП има политику која је довољно широка да је прихватљива већем броју грађана Црне Горе”

У партији вјерују да је ново поглавље пред њима, напомињући да су спремни да буду “нова” политичка снага у Црној Гори.

СДП је основан 1993. уједињењем Социјалистичке партије Црне Горе и Социјалдемократске партије реформиста, а од 1998. до 2016. године, била је дио владајуће коалиције, предвођене Демократском партијом социјалиста ДПС.

Коментари
Bartula
Bartula: Ova će usrećit sve. Pi, kako gadan materijal od ljudi, strašno.
14.05.2019 11:39
Vesko.
Vesko.: Mozete ugasiti stranku,to bi bilo najbolje za sve,posto ste se ukakili u nju,ka i ovi u LS.
14.05.2019 13:05
Zvijuk
Zvijuk: Teska budaletina
14.05.2019 14:46
Samo za redakciju
Samo za redakciju: Imate u jucerasnjim vijestima dobar test za objaviti. Radi se o turistickom vozicu dje je smjesten I za koje pare ako vas interesuje.
14.05.2019 16:17
Robin hud
Robin hud: Ko je gori od ove kombi strange druga kombi stranka SDP=SD=0 a sve ovo je jednako is to sto I Darko I Azra sve veliki patriote a ustvari najveca prevara u CG politici kojih ce se potomci stidjeti ako budu imali obraz ako nebudu ko roditelji bez obraza. Manje zemlje a vecih izdajnika I basibuzuka na balkanu nema ako neko zna neka kaze.
14.05.2019 20:47
Za redakciju
Za redakciju: Aman ljudi micite vise ovu sliku ove kljusine sve me podsjeca na one prevrtace Darka I Azru veliki moralistic ko uprkno.
19.05.2019 20:11
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar