Ћирилица Latinica
17.02.2019.
Политика

ДФ: Кривичне пријаве против челника локалне самоуправе због кршења ДУП-а

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Након информације да је прије два дана код градоначелника Душана Раичевића одржан састанак спортских активиста Бара са предсједником фудбалског савеза Црне Горе Дејаном Савићевићем, гдје су "договорене многе активности на улагњима у реконсртрукцију и модернизацију спортског центра у Бару у циљу припрема спортског центра за велике манифестације и међународне приредбе у наредном периоду", реаговао је Демократски фронт Бар.

У име тог политичког савеза, Зоран Тајић је подсјетио  да је у мандату ранијег предсједника Општине Бар Жарка Павићевића донешен Детаљни Урбанистички План по којем се  простор са игралиштима у саставу СЦ "Тополица" планира за изградњу солитера, а да се сами спортски терени "измјештају" на другу локацију.

"Демократски фронт се данима у Скупштини Општине противио оваквој урбанистичкој логици, као и многе НВО и грађани, али узалуд, владајућа већина, ова иста која данас једногласно мимо воље народа гради вртић тамо гдје га народ не жели, донијела је одлуку гласовима свих својих одборника да је тај простор  промијенио намјену" - подсјећа Тајић.


Он се запитао и да ли је садашњи сазив Скупштине заборавио на овај ДУП?

"Да ли опет свјесно улазе у кршење закона и планова које су сами донијели ? Да ли ће и у случају вртића за пар година заборавити на планове које су сами донијели и почети да се понашају како Барани желе - пита се функционмер ДФ-а.

Тајић је нагласио да је Демократски фронт  и даље при ставу да спорски терени требају остати ту гдје јесу.

"И подржали бисмо ове  активности Савићевића, али смо у исто вријеме и за поштовање закона и планова. Зато ћемо из принципијелних разлога предати пријаву за бесправну градњу уколико радови заиста почну следеће недјеље како је најављено" - поручио је Тајић.

Он је истакао да се управо из овог примјера, као и актуелног примјера упорне градње вртића гдје народ не жели,  најбоље види принципијелност, далековидост и стручност општинских власти и урбаниста.

Коментари
Jaglika
Jaglika: Tako je, istrajete u tome gospodine Tajicu. DF je jedina principijelna opoziciona struktura. Ostali neka su zdravo, samo dobro je što se cijeli Bar diže protiv neofašista iz DPS-a i SD-a. Nego, što je sa Cakanom, zna li mi ko reći ?
17.02.2019 08:18
Fiki
Fiki: Dakle, DUP-ovi se poštuju po potrebi tajkuna DPS -SD sekte ?! Zar je to nešto novo u urbanistički unakaženom Baru? Bitno je da će se ugraditi lokalni lideri na vlasti u svaki DUP, u svaku investiciju, pa i ovu na stadionu iako je suprotna DUP-u. Znači, da budemo malo konkretniji: U slučaju vrtića se "mora poštovati DUP", a u slučaju stadiona se ne smije poštovati :...
17.02.2019 08:22
Refko
Refko: Dražin front je živ ? Nisam znao.... Pitao sam se kad je dženaza tog političkog otpada četničkog
17.02.2019 11:45
Miki
Miki: Zorane zar je moguce da i vi jos uvjek se bavite politikom i stvarate nerede u nasem Baru ??????
17.02.2019 12:57
Miki
Miki: Sto vam ne odgovara to nema u komentarima😅
17.02.2019 13:02
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar