Ћирилица Latinica
06.03.2018.
Политика

ДФ: Општина пензионерима додијелила пашњак умјесто урбанистичке парцеле

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Представници власти одбили су предлог Демократског фронта да се Удружењу пензинера Бара додијеле двије урбанистичке парцеле у непосредној близини стамебних зграда здравстевних и просветних радника, за које постоје сви предуслови за изадавње грађевинске дозволе без одлагања.

На јучерашњој сједници локалног парламента власт је „прогурала“ свој ранији предлог да се на ово удружење пренесе право својине на грађевинско земљиште које није у оквиру Детаљног урбанистичког плана (ДУП-а), а које је прешло у државно власништво из власништва Војске Југославије односно Војске Црне Горе.

Ријеч је о парцели на бившој војној економији, од 2.290 квадратних метара у насељу Поповићи.

Дио војних пензионера раније се успротивио предлогу да се „њихово“ земљиште додјељује цивилним пензионерима, а из опозиције је поручено да се ради о класичној, већ безброј пута виђеној предизборној манипулацији Демократске партије социјалиста.

„Ово је покушај да се пензионери купе у сусрет предсједничким и локалним изборима. ДПС је на овај начин још једном снажно демонстрирао своје опредјељење да купује потенцијалне бираче по сваку цијену, како би пошто пото покушали да опстану на власти.

Чврсто вјерујемо да се наши најстарији суграђани неће дати преварити и да је већина добро схватила суштину ове скандалозне одлуке којом је Удружење пензинера Бара добило „мачку у џаку“ – казао је за „Барски портал“ мр Дејан Ђуровић, шеф Клуба одборника Демократског фронта у СО Бар.

Он је нагласио да је ДФ имао сасвим конкретну и коректну понуду за ово удружење и његове чланове који немају ријешено стамбено питање. Ђуровић је поновио да парцела коју је власт намијенила пензионерима уочи избора није урбанистички ријешена.


„Ради се о земљишту које је по култури пашњак, и према важећем закону који регулише просторно-планско планирање, више се не могу доносити ДУП-ови, па тако ова парцела не може бити урбанистичка и на њој се не може градити“ – подвукао је Ђуровић.

Он је прије него да се стави на гласање одлука за додјелу ове парцеле Удружењу пензионера Бара предложио да се предлог исте измијени на начин што би се пензионерској организацији поклониле двије грађевинске парцеле, и то – број 43 и 44, које су уједно урбанистички плацеви и налазе се у непосредној близини стамбених зграда изграђених за потребе просветних и медицинских .

Како је појаснио, ријеч је о земљишту од 2.359 и 3016 квадрата. На тим парцелама је предвиђена градња од пет до 9 етажа, максималне изграђености шест и 7 хиљада квадратних метара.

„Сматрамо да је ово поштена понуда, тим прије јер се са градњом може почети без одлагања, а изграђеност гарантује општини и исплативост, упркос томе што би, подразумијевано, инвеститори били ослобођени плаћања комуналија за градско-грађевинско земљиште“ – казао је Ђуровић. Тај предлог, међутим, није наишао на разумијевање одборничке већине, па је одлучено да се Удружењу пензионера Бара ипак додијели пашњак у Поповићима.

Усвојен Програм рада „Водовода“

Током јучерашњег засиједања одборници су са 20 гласова “за” и шест “против” (уздржаних није било) усвојили програм рада д.о.о. “Водовод и канализација” за 2018. годину.

Сједница се наставља расправама о Програму рада и финансијском плану ЈП “Културни центар” Бар за 2018. Годину.

На дневном реду су и Програм рада д.о.о. Спортско-рекреативни центар Бар за 2018. годину, Програм рада д.о.о. Ловство Бар за 2018. годину – План јавних набавки, Програм рада са финансијским планом д.о.о. “Можура” Бар за 2018. годину, Програм рада са програмом туристичке информативно-пропагандне дјелатности и финансијски план Туристичке организације Општине Бар за 2018. годину, као и Предлози Одбора за избор и именовања.

Коментари
Zvonimir
Zvonimir: Nazalost, penzioneri su u dobroj mjeri skloni da se prodaju, kao da ce uskoro kad otputuju na onaj svijet ta sitna "zadovoljstva" u grob da ponesu. Jadno je kad ti dodju na grob pa kazu e ovo je onaj sto se u 70-oj godini prodao za šaku priganica nesojima koji uništiše tolike generacije, fabrike, državu...
06.03.2018 09:25
Maki
Maki: Nijedan predlog koji da DF goveda iz vlasti ne prihvataju jer kompleksasima tesko pada priznanje da neko od njih zna vise i bolje. Ova parcela je predizborni trik, nema od toga nista, znam provjereno. Sramno manipulisanje sa ljudima koji nemaju rijeseno pitanje stana
06.03.2018 10:19
Ilija Đurišić
Ilija Đurišić: Ne možete očekivati da neko sam od sebe postane dobar, kao što se ne možete nadati da će trula jabuka „ozdraviti“ pored zrelih. Promjene sa mladim ljudima! DF DO POBJEDE!!!
06.03.2018 11:08
Potpukovnik ŠR
Potpukovnik ŠR: Postovana redakcijo portala, U jednom navratu ste pokusali da rehabilitujete vojnu penzionersku organizaciju zbog solidarisnja sa DPS-ovim Udruzenjem civilnih penzionera. U petak je ponovo "neko" u ime tog udruzenja neovlasecno predstavljao vojne penzionere na sastanku koji je organizovala sekta DPS-a, u predizborne svrhe,zajedno sa ostalim aktivistima DPS-a koji su u civilnom udruzenju penzionera. I to "neko" ko je u ostavci. Sramno da sramnije nema kud. Savrseno vas boli uvo za podstanare, penzionisane oficire. Sve ste stavili u sluzbu izdaje, u sluzbu onih koji su unistili Vojsku, vojnu imovinu iskomadali, a vojna lica i vojne penzionere ponizili. Tako ste poltronski cutali i oko NATO-a. Odvratan osjecaj, sram vas bilo po sto puta. Jedino hvala Demokratskom frontu. Iako ih nikad nisam glasao, a sad imam moralnu obavezu. Podrska Vojnih penzionera DF-u. Podrzacemo vas i javno ovih dana. Da vidimo ko ce od izdajnika da nas negira.
06.03.2018 20:42
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar