Ћирилица Latinica
06.02.2018.
Политика

ДФ позвао остатак опозиције да удружено сруше ДПС у Бару

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Крчмљење општинске и државне имовине на подручју барске општине од стране владајуће већине поприма веома озбиљне димензије, а симптоматично је да је та активност нарочито интензивирана у самом финишу мандата актуелног сазива локалне власти односно Скупштине општине.

Одборници опозиције успјели су на последњој сједници барског парламента да оспоре легалност предлога одлуке да се државно земљиште које није урбанистички ријешено (а којим располаже Општина Бар) пренесе на локално Удружење пензионера , које планира изградњу стамбене зграде за своје чланове без ријешеног стамбеног питања.

Након што је такву намјеру први осудио шеф Клуба одборника Демократског фронта Дејан Ђуровић, који је оцијенио да је у питању „класични предизборни трик ДПС-а и бацање прашине у очи пензионерима“, на сличан начин реаговао је и одборник Демоса Саво Вујошевић, указујући на , како је рекао, свјесно кршење закона од стране „смућкане коалиције“ на власти.

Упркос покушајима да тај предлог као кредибилан одбране одборница ДПС-а Бранка Никезић и секретар Секретаријата за имовину и заступање Видо Дабановић, суочен са аргументима опозиционих одборника, предсједник Скупштине општине Радомир Новаковић одлучио је да предложи да се о тој теми расправља након што евентуално пристигне сагласност Владе Црне Горе за спорно земљиште.

Представници ДФ-а данас су поновили да се снажно залажу да се пензионерима Бара додијели локација за зграду. Али, како наводе, да то буде урбанистичка парцела, „а не пашњак који је ДПС хтио да им подвали“.

„Позивам опозиционе странке у Бару на позорност, јер је ДПС постао свјестан извјесног пораза на локалним изборима који се одржавају на прољеће, и, по устаљеном маниру, на све начине настоји да сачува власт, не презајући од најбруталнијих злоупотреба општинских и државних ресурса. Без обзира на идеолошке разлике, опозиција у Бару има ријетку прилику да релативно лако овога пута почисти са власти странку Мила Ђукановића – навео је Дејан Ђуровић (ДФ) у саопштењу достављеном „Барском порталу“.

„ДФ као највећи опозициони субјект у граду сматра да удруженим снагама опозиција мора и може да издејствује неопходне промјене на нивоу града. У то смо се увјерили на примјерима Херцег Новог, Котора и Будве, али и ових дана на примјеру Берана, гдје је тимски рад донио резлутат по мјери грађана, упркос снажним уцјенама, застрашивању и куповини бирача“ – додао је Ђуровић.

По његовим ријечима, неопходан је заједнички одговор барске опозиције на бескрупулозну кампању који већ мјесецима ДПС води на нивоу Бара - града који се налази у стању грађевинског хаоса, упркос томе што локални избори још увијек нијесу ни расписани.

„Ниједан истински опозициони политички субјект у барској општини, без обзира да ли се ради о политичким партијама или неформалним групама грађана, не смије дозволити себи луксуз да екпериментима који ће га оставити испод цензуса улази самостално у изборну трку, јер је то директна помоћ ДПС-у.

Није нам потребно расипање опозиционе енергије и опозиционих гласова, и зато се ДФ залаже за што је могуће јединственији наступ и хомогеност опозиције која себи као циљ поставља рушење однарођене ДПС власти“ – поручио је Ђуровић.

Коментари
Marina
Marina: DF je u Beranama pokazao svoju ogromnu snagu, i svoju korektnost da u koaliciju primi i sve druge opozicione stranke koje realno nisu ni blizu censuza, samo da se ne raspiaju glasovi. A sta je Becic pokazao ? Oteo je 4 mandata opoziciji, nijedan DPS-u. I opet, cak i u Beranama, Beciceva stranka je i pojedinacno treca po snazi, jer SNP ima 6, Nova srpska demokratija 5, a Demokrate 4 odbornika u Beranama. Becicu nije interes da opozicija pobjedjuje jer DF nosi 70 posto mandata, Demokratama je cilj da razbijaju opoziciju i uzimaju njihovo biracko tijelo. To je pokazalo Berane ali i Ulcinj, gdje zahvaljujuci tome sto su Demokrate isle same, mandat nisu dobili ni oni ni koalicija DF-SNP. A prosli put je DF imao odbornika kao i SNP. Dakle, glasovi pravoslavaca su podijeljeni na DF-SNP i Demokrate, i niko nije presao cenzus. Ovaj poziv je korektan i pravovremen. I dobro je da najveci subjekt u opoziciji na vrijeme zove manje stranke da ne rasipaju glasove. Bravo DF.
06.02.2018 11:28
Ilija Đurišić
Ilija Đurišić : Prvo da se vidi ko će biti nosioc koalicije koju bi DF predvodio a onda tek treba da se razgovara o zajedničkom nastupu!
06.02.2018 12:27
Kastro, odgovor za " Iliju Djurisica"
Kastro, odgovor za " Iliju Djurisica": idzo,kuco junacka, nesto razmisljam da ces se bas ti pitati oko nosioca opozicione liste. Mora da su te kuci zlostavljali kad si bio mali. Imas visok um izgleda. Samo ti je pregorio neki otpornik kad si imao 9 godina i tu medicina ne pomaze
06.02.2018 15:58
Ilija Đurišić
Ilija Đurišić: Za mene se ne zna a ti "KASTRO" nećeš sigurno 😂😂😂
06.02.2018 21:20
Tvrtko
Tvrtko: Kastro i Idzo, a da nas ostavite malo , a ?
07.02.2018 08:19
CAVEZ
CAVEZ: KASTRO I ILIJA SE DOBRO ZNAJU,,,HAHHAHAHAHAHA
07.02.2018 16:56
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar