Ћирилица Latinica
25.04.2018.
Политика

Изборне кампање нијесу поштеђени ни вртићи, Шеховић обећава милионе за обданиште

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

У сурет локалним изборима који се у Бару и још 10 црногорских општина одржавају 27.маја, власт наставља са кампањом у којој се злоупотребљавају чак и дјеца.

Поводом јучерашње посјете вртићима и школама на подручју барске општине од стране министра просвета Дамира Шеховића, реаговала је "Барска листа, и то чиста".

У саопштењу које у име те листе потписује мр Дејан Поповић, наводи се да је недопустива злоупотреба државних ресусра и институција у изборним кампањама, "али за актуелну криминогену власт, која настоји да се одржи по цијену употребе бруталне силе, не важе правила цивилиозованог свијета".

Како је Поповић навео, потврда тога је и Шеховићева посјета која се дешава у јеку кампање за локалне изборе, а током које су "на ужасан начин злоупотријебљена дјеца - школска, и она из вртића".

"Родитељи те дјеце ваљда знају да 27. маја треба да пошаљу у прошлост локалну власт у Бару, по узору на грађане Будве, Котора, Херцег Новог, Берана, Колашина... Куцнуо је час да и заробљеном и привредно унакаженом Бару коначно сване" - закљуује "Барска листа, и то чиста" у саопштењу.

Иначе, Шеховић је приликом јучерашње посјете Бару казао да ће се у наредним седмицама обавити избор извођача радова и почети градња вртића која се финансира из кредита Банке за развој Савјета Европе у вриједности преко 2,5 милиона евра.

„Тиме ће се ријешити једини изазов са којим се суочава барски вртић, а то је пребукираност“, наведено је у саопштењу Министарства.

Шеховић се, током посјете Бару, састао са свим директорима образовно-васпитних установа и предсједником Општине Зораном Срзентићем.

„На састанцима се разговарало о инфраструктурном стању установа, при чему је саопштено да је Министарство обезбиједило дио средстава за улагање у потребне реконструкције неколико школа, док је за неке од највећих улагања, у оквиру којих су приоритети Основна школа „Југославија“ и фискултурна сала Гимназје, потребна сарадња са локалном управом“, додали су из Министартва.

Једна од важнијих инвестиција у образовни систем у Бару, како су додали, јесте обнова браварије у Дому ученика за шта ће бити издвојено до 100 хиљада евра.

Током сусрета са директорима, Шеховић је рекао да ће се са улагањима наставити, јер су добри услови за рад неопходни за квалитетно образовање.

Једна од тема разговора била је и рјешавање стамбених питања просвјетних радника Бара.

Шеховић је саопштио да ће се ускоро ријешити проблем укњижења станова просвјетних радника у Бару.

Шеховић и Срзентић су се сложили да је сарадња Министарства, Општине и обрзовно-васпитних установа у Бару кључна за унапријеђење услова школовања. Они су најавили инситуционализацију сарадње Министарства и Општине потписивањем Меморандума о сарадњи.

 

Коментари
Kejo
Kejo: Sram vas bilo, prodate duse
25.04.2018 10:22
Далибор
Далибор: Што ћуте остале опозиционе партије? Само Барска листа се чује !!! Свака част. За вас гласам
25.04.2018 15:08
Zagor
Zagor: Ovo je poniženje za zdrav razum.Neka mu neko objasni da je vrtić obećanje od prošlih izbora.Moje dijete je u grupi od 40 djece,naravno da treba novi vrtić ali đe je do sad.Sram vas bilo zbog ponižavanja ovog naroda.
26.04.2018 13:01
Flok
Flok : Sta je sa prevarom prosvetnih i zdravstvenih radnika sa cuvenom zgradom koja je kasnila 8 godina.Ni dan danas ljudi ne mogu da uknjize stanove na sebe da se ne bi prebacili u drugu banku dje je manja kamata.Naravno morali su da uzmu kredite u Prvoj banci.Pita li ga neko za to?
26.04.2018 13:03
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar