Ћирилица Latinica
11.09.2020.
Политика

Из ДПС-а Бар отишло 20 предсједника мјесних одбора, локална власт на све тањим ногама

Аутор: Редакција 44 Оставите коментар

Локална власт у Бару, колико год је до то јуче изгледало немогуће (имајући у виду никад снажнију доминацију у погледу броја одборничких мандата ДПС-а и партнера те партије), могла би веома брзо да буде срушена, да би грађани на ванредним, и уједно првим демократским локалним изборима изабрали своје нове представнике. Такве инидиције долазе из табора овдашњег Општинског одбора партије Мила Ђукановића, гдје је дошло до великог осипања чланства и функционера. На последњој сједници ОО ДПС Бар (на фотографији) присуствовао је никад мањи број чланова, активиста и локалних функционера партије. Чак 20 предсједника мјесних одбора те партије дало је оставке на функције, а незванично се сазнаје да ће диo одборника ДПС-а основати и посебан Клуб одборника у локалном парламенту.

Да је стање у владајућој партији драматично лоше потврдио је јуче и одборник и функционер ДПС-а Милош Фуштић.

Он је јуче за "Дан" казао да је након недавних избора забринут за стање у ком се тренутно налази Демократска партија социјалиста.

Лоше стање се, како истиче, поред слабих резултата огледа и у осипању чланства. Као кривце за лоше резултат на парламентарним изборима види координатора одбора Бранимира Гвозденовића и др Драгослава Томановића, предсједника ОО ДПС-а. Због лоших резултата на изборима Фуштић од њих двојице тражи да поднесу оставке на функције у ОО ДПС-а.

"Невјешта политика Гвозденовића, који је „канцер” ДПС-а не само у Бару већ и у Црној Гори, као и Томановића утицали су на лош резултат на изборима, јер је сваком јасно да је њихова политика већ двије године супротна ономе чему је партија тежила и што је жељела. Можда нису знали, можда их је вријеме прегазило, или су ипак грешке биле намјерне. Томе у прилог иде податак да је на онолику излазност морало да буде бар 13.000 гласова за ДПС у Бару, и тако би било да је неко други био на њиховим мјестима. Тврдим да пред локалне изборе они не могу консолидовати стање у партији зато тражим њихове оставке. Надам се да ће одреаговати из партије у што краћем року и на тај начин помоћи да се превазиђу проблеми и подјеле. Није случајно да је око 20 предсједника мјесних одбора напустило ДПС уочи избора, зато што су мислили својом главом и указивали на грешке њима двојици" - казао је Фуштић "Дану".

Како додаје, поједини локални функционери једноставно не желе себе да виде као кривце за лош резултат и признају да су их због њихове бахатости и понашања грађани казнили на овим изборима.

"Под хитно би требало да надлежне институције провјере имовинско стање сваког од њих, па макар почели од мене као одборника. Тужно је све што гледамо ових дана од оних који су узурпирали државно земљиште како се „играју” службеним пиштољима, а својевремено су преко ноћи код ове власти напредовали у служби. Ваљда мисле да ће неко да им опрости поднесене крвичне пријаве, и одмах су након објављених резултата полетјели да славе неку „побједу”, а у ствари бране своје функције и стечену имовину. Види се да су изгубили сваки осјећај према обичном народу и грађанима. Граде велелепне зграде на подручју Бара, Сутомора, Чања, Великог пијеска и Утјехе, док иза њих стоје маме и тате који имају пар стотина пензију, али су, не случајно, њихова имена заведена у катастру. Не плаћају порезе, ни друге обавезе према држави. Кад их траже инспектори добро се крију. Ни да се зацрвене, нити да се застиде" - поручује  Фуштић.

Одборник ДПС-а истиче да је сагласан  да се што прије донесе Закон о поријеклу имовине.

"Поменути функционери су досадили свакоме, али су успјели да на вријеме запосле унуке и праунуке. Нису они ни за кога већ само за себе, па предано бране своју имовину, незаконито стечену. Наравно брзо ће се прешалтати на побједничку страну"- каже Фуштић. По његовим ријечима ДПС није имао правог коалиционог партнера у СД-у.

Коментари
Veselin
Veselin: Sve posro do posra. Što nijeste dosljedni, barabe? Ostanite u partiju sad kad je najteže, od nje ste se obogatili, izigravali mafijase, dozvoljavano vam je da švercujete, da falsifikujete, da djecu školujete u inostranstvo, sve ste uzeli i sad vam ne valjda partija. Pa i ne valja čim ste vi bili u njoj vucibatine. I sad biste malo na pobjedničku stranu, a ? Malo morgen, moraćete neđe treće, a pošto ste sve pokrali bježite iz Crne Gore prije nego krenu suđenja za vaš kriminal. Jer ni zatvor nije za vas, tamo ćete isto na državna jasla da jedete, ne najeli se, bagro !!!
11.09.2020 07:56
7. Батаљон
7. Батаљон: Све дође на наплату. Најприје је у Бару кренуло, одавде свако зло креће, али и добро. Не треба им дати да се укрцају на брод за Италију или да пређу у Албанију, јер прво морају да одлеже затворске казне. Доказа има за пуне шлеперске приколице, иако мисле да су пуно уништили. А многи су спремни да пјевају и буду свједоци сарадници за шверц дроге, цигара и свега другог. Локални полицијски мафијаши и ДПС фуњаре. ЗАТО ЈЕ ОВА ПОБЈЕДА ОПОЗИЦИЈЕ ЉЕКОВИТА!!!
11.09.2020 07:59
Blizu kabineta, SO Bar
Blizu kabineta, SO Bar: Dobar tekst i dobre informacije za lijepo jutro i ugodan kraj radne nedjelje. Idemo dalje. Neko će u penziju, a neko u zatvor. Nema više DPS-a!
11.09.2020 08:01
Drndoje
Drndoje: Već se zna ko iz Bara prelazi u novu stranku Milice Pejanovic - Djurisic, tako da su raspizdili DPS u komadiće. A i Duško pravi svoju frakciju, biće tu svašta, nema Milo više nikoga, svi ga ostaviše
11.09.2020 08:15
Maki.
Maki.: Gospodine Fuštiću, Hrabro i pošteno od Vas što sve ovo navodite za Brana magla rabotu, kako ga zove Bećka Vojvodić. Lijepo je i što navodiš za ove šefove, načelnike i funkcionere lokalne policije u Baru da se igraju pištoljima i da su slavili one noći sa opozicijom. Ali kao što ste naveli imena svoji partijskih šefova, prozovite i njih imenima da znamo kome ste podnijeli krivične prijave, kada, zašto.... ? A mogla bi i redakcija ovog portala da se pozabavi mafijanjem policije, od DPS fanatika i vjernih pasa Veselina Veljovića do "policajaca čistih ruku" i OBOŽAVATELJA SRPSTVA I OPOZICIJE. Predlog, pa ako uslišite.
11.09.2020 08:20
Miloš
Miloš: Vjerujem da i u Dps ima dobrih ljudi, poštenih, koji sve to gledaju a ne misle kao vrh partije. Tim ljudima su stavljeni lanci. Sad se i oni slobodnije osjećaju. Nemaju svi isti želudac. Nažalost, ezgistencija je dovela do toga da dpsovci, oni pošteni zažmure. Sad su slobodni, sad nek izaberu svoj put i nek se ne boje.
11.09.2020 08:26
Mjesni odbor Šušanj - DPS
Mjesni odbor Šušanj - DPS: Fuštiću, nisi mogao dalje od ovoga đe si sad a imao si ambicije ohahaha. I nemoj sad zbog svojih kompleksa da udaraš po najviđenijim i najsposobnijim kadrovima koje ima naša partija. Nije časno. Nemaš ti kredibilitet da pričaš o moralu, o poštenju, kad svi znaju i kako si školu završio, i kako si do diplome pravnika došao i kad. Svi znaju koji je nivo tvog zanja i pismenosti. Imperativ mora biti da sačuvamo partiju u novonastalim okolnostima a ne da se ona rastura. Nemoj da misliš da će ti neka nova vlast na državnom nivou dati poziciju koliko god im se šupkaš i namećeš. Spusti loptu jadan, sve što imaš od partije si dobio. Nemoj ti o uzurpaciji i nelegalnim poslovima kad si do guše u tome. Pa samo vikendaši da izađu da svjedoče kako si im skidao porez i koliko si uzimao pa je dosta.
11.09.2020 08:36
Angelina.
Angelina. : Fuštić ima ono što Vi nemate! Znate kako se to kaže? Ne klima glavom, iznosi svoj stav, pa makar ga koštalo. Svaka mu čast. Narod ga podržava, a vas ni vaši u dom. Vidjete koju će on podršku da ima. Polakote.
11.09.2020 08:41
Tebi bi
Tebi bi: Nisi ti bolji od njih ništa. Nek provjere koliko si novca uzimao da brišeš dugovanja za poteze. Prije nekoliko godina priča čovjek... Imao je velika dugovanja za porez i rečeno mu je aj da podjelimo pola platiš i nestane dug, a ta polovina završila nekom od vas u džep. Neshvatljivo mi je da neko ovakvog kalibra proziva druge ljude. Kad je gori od ovih pomenutih. Svi bi vi sad se razbjezali da možete.
11.09.2020 08:45
Doktorka
Doktorka: Stavio Fushta srpskog patrijarha Pavla na viber i ulizuje se DF-u. Idi tamo ti je i mjesto zaboga, nikad Baru nijesi ni pripadao more!
11.09.2020 08:46
Sutomore
Sutomore: Dps treba ukinuti kao zlocinacku organizaciju! Unistili su CG pa samim tim i Bar ali i moje Sutomore... dje je Primorka, Izbor, Prekookeanska, Rumijatrans... dje su čempresi???? Sutomore i dalje bez trga, marine, šetališta, hitne, bez parka i djecijeg igralista, bez uredjene Tabije, pola Sutomora jos nema kanalizaciju... NISTE BILI U STANJU AZIL ZA PSE DA NAPRAVITE i problem sa smecem u Sutomore da rijesite! sve bi ja vas iz dps-a pod istragu pa da vidimo ko je koliko našklapoa! Dje su 50 miliona od Maljevika lopovi?????????????
11.09.2020 08:54
Baranin
Baranin: Za ove nepismene samo da procitaju sve lijepo pise da on kaze da se sve ispita pa makar krenuli i od njega prvoga.
11.09.2020 08:58
Marko Spič
Marko Spič: Komentar Sutomore. Potpuno se slazem s tobom. Sramota. Nista uradili nisu, apsolutno nista! Treba da ih molimo da dodju smece da odvezu! Kad su oprane ulice sa mlazom vode, nego dodje jednom u mjesec dana onaj sa kamionom i samo za sobom ostavi smrad i blato!? Oni kao da ne znaju koliko dnevno turista dodje i prodje, da je to ljetovaliste sa ubedljivo najvecim brojem turista. Najprometnije ulice nemaju kanalizaciju. Bitno da se hvale kad postave par sijalica, promijene parket u sali i podzemne kontejnere koji jos nisu u funkciji. Umjesto da se ponosimo Tabijom i imamo prohod od nje, oni NISTA! Sta je sa trgom, evo 30 godina ga cekamo? Idete Vi u zaborav, a prije toga na dobru provjeru, ko i koliko se obogatio, na racun naroda!
11.09.2020 09:06
Катарина
Катарина: Ово мирише на много добро. Клан Душка Марковића против клана Мила Ђукановића. Ударац на Брана лажова и лопова је и ударац на Мила мафијаша. Иде ДПС у најмање четири мање партије, и тако нестаје. Што прије то боље.
11.09.2020 09:35
Pero
Pero: Ajde sad cete vi na🚜🚜🚜🚜 olosi jedni sovinisticki,pa pa nikad visee
11.09.2020 10:30
DPS INSPEKCIJI BAR
DPS INSPEKCIJI BAR: KAKAV JE DPS I KAKO RADI NAJBOLJI PRIMJER JE RAD NJENE INSPEKCIJE U BARu KAO PRIMJER NAVEŠCU OVAJ (ne) PRIMJER NAIME JUCE SAM TRGOVALA U MARKETU : SARA: U BJELIŠIMA 10 ARTIKALA OD KOJIH JE SAMO JEDAN KUCAN NA KASU A OSTALI SU PISANI NA PAPIR I NA KRAJU SABRANI I NAPLACENI TAKO DA SU OD DRZAVE UKRALI POREZ I TO RADE SVAKODNEVNO JER SU POVEZANI SA DPSom . JUCE SAM ZVALA INSPEKCIJU NA ŠTA MI JE NEKA INSPEKTORKA REKLA DA NEMA KAD JER JE NA TEREN I DALA MI JE BROJ INSPEKVIJE U PODGORICU 080 555555 NA KOJI SAM ZVAO I GLE CUDA JA JUTROS PONOVO U PRDAVNICU CIJA SE FIRMA ZOVE :STRŠLJEN DOO: PR. SARA 2 UNUTRA JE BILO PAR MUŠTERIJA I PRODAVACICA NAM SE ZALI DA JE JUCE ZVALA INSPEKCIJA DA JOJ JAVI O PRIJAVI UMJESTO DA JE KONTROLIŠU I KAZNE I ZATVORE. PO OVOME SE VIDI KAKO DPS PLACA OVAKVE NJIHOVE SIMPATIZERE DIREKNO UTAJOM POREZA A NA ŠTETU BUDZETA I GRADJANA CG. KOLIKO DRUGIH NACINA KRADJE DRZAVE JOŠ IMA MOZDA CE SE ODKRITI POGOTOVO AKO IMA POŠTENIH IZ DPSa DA PROGOVORE KAO OVAJ FUŠTIC.
11.09.2020 11:31
Franko Barezi
Franko Barezi: Evo cijeli Bar zna da je Fusta nudio svoj mandat Demokratama ali su mu rekli - neka hvala! Fusta bjezi mrcio se idi u albansku neku partiju nece te niko. Cak vjerujem ni Albanci te nece.
11.09.2020 11:50
Soldier
Soldier: Tomanovic koji drzi 50% drogiranog personala. Pocev od glavnog tehnicara ,majko moja. Kod koga se lijecimo.
11.09.2020 12:10
Monako
Monako: Dajte DPS-ovce mičite se više. Stavite Milicu Šestović za predsjednicu i ima da procvetate kao ona..prava Crnogorka i u crveno je non stop..
11.09.2020 12:26
Stefan
Stefan : Očigledno nijeste toliko pismeni, pročitajte da Fuštić javno poziva nadležne institucije da ispitaju porijeklo imovine i kriminal pa neka počnu od njega kao odbornika. Javite se gospodo, ne krijte se iza lažnih profila, prijavite i dokažite!!!!!
11.09.2020 13:05
Za. Pera
Za. Pera: Crnogorci nemaju iskustva sa bjezanijom zna se za koga su 🚜🚜🚜 razumje li petre jebivjetre.
11.09.2020 13:14
NAGRADNO PITANJE
NAGRADNO PITANJE: Branimr Gvozdenovic je: 1. Magla, 2. Svetionik u magli, 3. Vjetrenjaca i 4. Potrcko
11.09.2020 13:41
VODO-VIT
VODO-VIT: Brano jeste kancer ali je i Acount Mendzer, on cuva kapital i procente uzete od svake investicije. Tesko je ocekivati da ce on biti sam popout sveta kaznjen. Svidja mi se ideja da mu Bar konacne kaze Mrs. I to DPS preko formiranja novog kluba u Skupstini Opstine. Silom na sramotu je Srzentica ubacio na listu. Pa je Srzentic oslio i poceo da naredjuje u kampanji Dusanu i Tomanovicu. A ni to nije bilo dovolno nego je planirao Luku da proda poput Mozure pa je u upravni odbor ubacio Branka Brankvica, finansijski direktor u VOLI, Zorana Radojicica, brata od strica njegovog Kuma Radenaka Radojicica vlasnika MASE i zemlje u Canju, i Zorana Srzentica Potrcka od Potrcka. Eto tako to Brano misli da ce da moze.
11.09.2020 13:45
Susanj
Susanj: Neznam sto se javljaju susanjani kad su izgubili a sve je pocelo posle lokalnih izbora kad su dovedeni neki novi koji za 30 godina nisi dosli na sastanak dps
11.09.2020 13:57
Susanj siti
Susanj siti : Zasto je dps posle 30 godina izgubio znali mi ko reci dali je trebalo sacuvati stare clanove ili sto su olako pusteni da glasaju za ostale partije koji je razlog
11.09.2020 16:45
Mile
Mile: Ovo golo postenje od Fuštića, zivo me zanima ko su dvades predsjednika koji su se povukli. Ili se sam kukavac sprema, pacovi i onako bježe i od najmanje oluje. Kamo sreće da ima više žena sa stavom, harizmom i šarmom jedne Milice! Polako te sa slavljem, daleko je do murava!
11.09.2020 16:48
Dragan
Dragan: Evo Nevenka Plantak, objavise "Crmnice mudrosti" na fejsbuk, ima stan u BG u Strahinjica Bana 57A. Svi imaju odstupnicu u njima mrskom Beogradu. Da ne pricamo o doktorima iz DPS sekte, itd.
11.09.2020 17:24
Šusanjanin/Starosjedilac
Šusanjanin/Starosjedilac: Šusanj Siti 100 posto si u pravu.Što se oglašava Mjesni Odbor DPS.Šusanj.Što kritikujete gos.Fustica.Čovjek je rekao istinu za OO DPS Bara.Imenom i prezimenom je prozvao ljude,krivce ,svi to u Baru znaju osim Vas.Što ga prozivate i dirate,šta je steko,pitam Vas.Ko mu je to omogućio a ne Vi sami.Hvalite se sa 9.700 glasova.Znate li da računate,kolika Vam je izlaznost bila.Trebalo je da bude 12.500 do 13.000glasova.Đe su otišli.Otišli na drugu stranu.Ko ih je tamo poslao ako ne Vi.Kada smo se mi stari pitali nije nikoga boljela glava.Zato pošto sve znate,a vidjeli smo 30.avgusta,zajedno sa kordinatorom,predsednikom DPS Bara,u stranu/AUT- NAPOLJE/,pozovite stare borce da vrate ugled kojim se DPS Bara nekada ponosio.Jedva ste imali u cio Šišanj 1029 glasova,a trebalo je da bude preko 1500 glasova.
11.09.2020 18:31
Imperator
Imperator: Što je matorci, ne šljive vas dva posto pa sad kukate i upirete prstima. Pokrite se ušima!
11.09.2020 18:59
Susanj siti
Susanj siti: Razbili su ekipu koja je 30 godina pobedjivala sam9 su mini stabovi imali 120 ljudi djesu jedan presednik jedan kordinator svi smo bili ko jedan a danas poraz ko je kriv neka odgovara ali brzo odose ljudi u uru i demokrate df i ostale
11.09.2020 19:53
Sutomore moreeee
Sutomore moreeee: Ovaj se prepao za sebe jer zna da će prvo protiv njega biti podnijete krivične prijave pa se sad pravda. Cijelo Sutomore, Bar i Čanj zna da je uzimao novac ljudima kako bi im umanjio poreze, za sve postoje svjedoci, sve se zna Fušta dobro nepismeni poreski inspektoru. Tebi i sličnima treba ispitati imovinu i oduzeti je, drma vam se stolica, ćaooooo.....
11.09.2020 19:53
Dzoni
Dzoni: Vidje li ko sapinu kelnedje uzelo ili su ga zatvorili hahahaha
11.09.2020 20:29
Demokrata
Demokrata: Zna se da je Fuštic prije izbora htio da napusti dps,da postane samostalni odbornik i da se prikloni našoj partiji. Na kraju se zajebao jer je mislio da ipak pobjedjuju i ovaj put a i mnogo nasih clanova nije zeljelo takvu osobu u nasim redovima! Sve u svemu posro koji sad gledam dje da se uvali jer se raspadaju...
11.09.2020 21:52
Stane Dolanc
Stane Dolanc: Svudje se hvali taj Fustic da mu je Dusko Radijator ujak, a kad su Duska pitali za njega rekao je - nikad cuo. Toliko o malom iz Mojkovca.
11.09.2020 22:09
Mileva
Mileva: Prosto mi žao ovog Fuštića đe će sad sinji kukavac, niko takve neće, htio je malo tamo malo ovamo, ne može, nemoj sad da plačeš mali iz Mojkovca
11.09.2020 22:34
Рања
Рања: Није Фуле што му зборе но је јунак црне и горе! Него, лијепо збори за Маговчевића, првог пандура града Бара - славио је са опозицијом оне ноћи побједничке. Дођоше он и пола ДПС-а из Спича. Са све томпусима. Какво конвертитство мили Боже. А ово за виле, хотеле итд мисли на Бушковића и Спичановића. Они су материјал најјачи. Зна се на кога им се води нелегално и од криминала стечено богатство у некретнинама али и у кешу. А Фуле исто слабо што има на своје име, бијесна аута, џипове итд углавном није на себе регистровао, некретнине исто тако... Спуж чека, добро је неко река' !
11.09.2020 23:45
Baranin
Baranin: I ti ćeš Fuštiću zajedno sa njima u Spuž
12.09.2020 08:11
Nikola UL
Nikola UL: A kome ti stk da kazes crni Milose , vrati mi pare koje si mi uzeo 8000 € da mi se ne srusi objekat na Malu Plazu? Prvi ces ti u Spuz smradu jedan pa ti sad ni tvoj Dusko ne moze pomoc jer si se citavo vrijeme pozivao na njega ili si umislio da imas ledja njegova! Da je srece bilo ti nikad ne bi mogao biti na takvo mjesto nego ono smece od Zorana Srzentica te dovelo tu jer si i za njega radio mislim u dogovoru sa njima. Bar je mali a Ulcinj jos manji! Reketasu jedan ,ti si pravi predstavnik DPS-a ,takvi ste svi kao ti!
12.09.2020 13:57
Djuro Pucar
Djuro Pucar: Ne bi trebalo sa bilo kim iz DPS partije kriminalaca odrzavati bilo kakve pregovore, trebalo bi DPS proglasiti za fasisticku kriminalnu organizaciju i zabraniti njihov rad pa bi onda ta gospoda drugacije pricala. Nove tri koalicije iz opozicije koje treba da formiraju vlast polaze od one hriscanske, treba prastati svom krvniku i prave veliku gresku sto amnestiraju bilo koga iz tih kriminogenih struktura bivse vlasti, ali ajde,..ne mozemo protiv toga, ipak oni tvrde da znaju nesto vise nego mi obicni gradjani koji smo im dalo podrsku,..daj Boze da to izadje na dobro ali kaze ona stara "vuk dlaku mijenja ali cud nikad", a moze i ona druga "zlo govece dovijeka june",..
12.09.2020 21:26
Beljim
Beljim: Sve apsite, činite što oćete samo nam košarku ne dirajte. Predajemo Spiča dobrovoljno.
13.09.2020 08:42
Miki
Miki: Sta reci za ovog idiota Fustica, osim da je jedno veliko ljudsko nistavilo i necovjek, koji otima pare i ucjenjuje ljude sa strane. Lik kojeg zovu 500 evra zbog uzimanja para da bi neka sirotinja sklonila glavu i makla se od podstanarskog zivota.
14.09.2020 00:54
Prcoje
Prcoje: Dje se skrio sapina
14.09.2020 12:15
Oooo
Oooo: Sve je Fustic rekao iz srca. I sve je tačno. Neka se zapitaju Gvozdenović, Raičević i Tomanović. Šta im je pričao prije godinu dana
14.09.2020 18:22
Oooo
Oooo: Ne samo Fustic nego i drugi koji su mislili svojom glavom. A, njima je bilo bitno samo njihovo i njihovih najbližih uhlebljenje. I ugasili su se. Začarani krug.
14.09.2020 20:27
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
24
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar