Ћирилица Latinica
20.05.2018.
Политика

Из СДП-а: Акценат на производњи органске хране

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Перица Ђокђурић, дипломирани инжењер пољопривреде, одборнички кандидат СДП-а на предстојећим локалним изборима сматра да је економски развој и просперитет Бара  у развоју производње органске хране и екотуризма.

"За наше услове је значајно да се у еколошки ненарушеним срединама развија органска производња, будући да барска села нијесу довољно валоризована. Неопходно је створити услове за повратак младих на село, а прије свега потребно је обезбиједити путну инфраструктуру" - казао је Ђокђурић у изјави достављеној "Барском порталу"

Сем тога, каже он, мора се омогућити будућим младим производјачима повољни старт-уп кредити као и одредјени едукациони програми како би добили више информација о значају производње органске хране.

"Потребно је да се формира неки вид фонда за подстицај и развој пољопривреде.
С обзиром на све већи прилив туриста из скандинавских земаља и централне Европе,који су велики поборници конзумирања органске хране,спој пољопривреде и туризма био би у изградњи етно села у подножју Румије.

Како се барска општина протеже од Јадранског мора па све до Скадарског језера, туристима се осим здраве хране мозе понудити да у само сат-два времена вожње могу бити на мору, на планини и на језеру.

Све ово употпунило би туристичку понуду града под Румијом. Примјер цијеле ове приче била би изградња етно села у Шестанима,гдје би се уз побољшање путне инфраструктуре домицилно становништво бавило органском производњом, а њихови производи били би брендирани, као нпр. шестански сир.
Будућност Бара је у развоју екотуризма" - закључује Ђокђурић.

Коментари
Zarija
Zarija: Hahahshshaha, dje u Crmnicu na imanja kod Mica i Zokija? Ne dprdaj se druze. Bolje da svi susite prsute, pa kod mene u hladnjacu, ja cu ih osolit i okretat.
21.05.2018 15:44
Paracetamol
Paracetamol: Zna li ko dje je ovaj gospodin zavrsio fakultet?
22.05.2018 21:37
pobro
pobro: Slažem se Perice, nego neće niko na imanja. Hoće svi u Vodovod i Aerodrome. Kancelarija i pasijans.
23.05.2018 01:52
pobro
pobro: @Paracetamol Na UDG nije sigurno.
23.05.2018 01:52
Paracetamol
Paracetamol: Pobro xaxa...U sklopu Biotehnickog instituta u Podgorici je Poljoprivredni Fakultet.,zavrsio sam ga,,al se doticnog gospodina ne sjecam..zato pitam. Mozda je u Srbiji ili pak u Baru u centru za hortikulturu(vikendom su odrzavana predavanja)
23.05.2018 21:29
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar