Ћирилица Latinica
01.10.2020.
Политика

Истраживање међу Србима на КиМ: Мандић и Кнежевић популарнији и од Додика

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Андрија Мандић, предсједник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ), најпопуларнији је српски политичар из региона међу Србима на сјеверном Косову и Метохији и у српским енклавама у јужној покрајини, док су иза њега Милан Кнежевић, предсједник ДНП-а и такође један од лидера ДФ-а, и Милорад Додик, први човјек СНСД и члан Предсједништва БиХ.

То је резултат  истраживања Истраживачко-аналитичког центра (ИАЦ) из Косовске Митровице, према којем је градоначелник Будве Марко Бато Царевић (ДФ) на четвртом мјесту по популарности када је ријеч о српским политичарима из региона.

На графикону којим је ИАЦ илустровао резултате истраживања, може се видјети да је Мандићу   повјерење указало 32.39 одсто анкетираних грађана Сјеврне Косовске Митровице,Звечана, Зубиног Потока и Лепосавића, али и Грачанице и Гораждевца, а Кнежевићу 26.11 %. Додик је трећи са 24.20 %, а за четвртог (Царевића) изјаснило се 9.05 % анкетираних.

Марка Милачића (Права ЦГ) подржава 2.40 % анкетираних, а Драшка Станивуковића из Републике Српске (ПДП) 2.20 %.

За Драгослава Шћекића (СНП) изјаснило се 1.70 %. Слиједе Горан Даниловић (1.40 %) и Младен Босић (СДС) са 0.40 %, а на зачељу листе је Милорад Пуповац (СДСС) са 0.15 % популарности међу косметским Србима.

„Истраживачко – аналитички центар“ (ИАЦ) наставио  је 20 јула. ове године са раније започетим свеобухватним политичко – безбједносним истраживањем везаним за српски национални корпус на простору Косова и Метохије, чији сегмент је  и компонента везана за начин и утицај којима политички процеси у Републици Српској, Црној Гори и Хрватској могу да се одразе на политичке прилике  на овом дијелу територије Републике Србије“ – саопштено је из ове организације.

Из исте организације наводе  да су објављени резултати везани за напредни  стадијум истраживања на тему „Перцепције српског становништва на простору сјеверног дијела Косова и Метохије наспрам српских политичара у Републици Српској (Федерација БиХ), Црној Гори и Хрватској“.

Узорком је обухваћено 1.000 грађана у четири општине сјеверног дијела Космета, енклави Гораждевац у Пећи и у Грачаници.

Коментари
Vukota
Vukota: Očekivano, 30 godina su rušili iskreno mafiju i narod srpski na srpskom mučenom Kosovu zna to da prepozna.
01.10.2020 15:07
Katunjanin
Katunjanin: Stanite, a gdje je Krivokapic? I on je Srbin, samo se sad po zadatku izjasnjava kao Crnogorac. Znaci zbog toga ga niste ni tretirali u istrazivanju kao srpskog politicara. Mada on se tek sad pojavio pa je i nepoznat i nama u CG a ne Srbima na Kosmetu.
01.10.2020 15:09
Mile
Mile: Misko ne palamudi!!!e da su oni kojim slucajem bili a bogu hvala nisu nosioci nase izborne liste...??cenzus bi prosli svakako,ali milo djukanovic i drps nebi nikad sjahali sa nas!!pusti tu pricu misko,dolje si bogu hvala u kos.mitrovici,kuca u sutomoru,sve dobro bogu hvala,ali ne preceruj!!!to su nasa braca i andrija i milan..ali??ne precijeni i nepocijeni!!!svi smo mi ljudi!!!svaka cast ali da nije bilo naseg mitropolita i prof.zdravka krivokapica dzaba bi nam sve bilo!!!
01.10.2020 20:17
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar