Ћирилица Latinica
24.01.2019.
Политика

И СНП за хитну сједницу СО: Слике чемпреса као из aпокалипсе !

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Барски СНП затражио је сазивање сједнице Скупштине општине по хитном поступку због новонастале ситуације у вези са изградњом вртића у граду.

Догађаји су, тврде из ове партије, потпуно измакли контроли. 

"Непримјерена бахатост,од стране локалне власти, и прије свега,непоштовање својих суграђана изашли су на виђело ових дана,приликом сјече чемпреса и рушења гимназијског амфитеатра" -  казали су из СНП-а. 

Наводе да "неподношљива лакоћа" игнорисања разумних предлога чланова "Грађанске иницијативе" и великог дијела јавности да се престане са радовима, и дозволи надлежним судским органима да поступају по жалби грађана, и да се потражи алтернативна локација за вртић,није уродила плодом.

"Као да је неком било стало да демонстрирајући силу ,покаже гдје је стварна моћ,а да став грађана по овом питању није нимало битан.Али,грдно су погријешили барски главари. Младалачка, позитивна и пркосна енергија барске омладине почела је да се шири.Нажалост, ружне сцене из нашег града, сјеча, рушење, притисци полиције, отишле су у јавност, а штета причињена овом приликом је већ ненадокнадива" - стоји у саопштењу.

Осим чемпреса и  "кругова", додају, страдали су: дијалог, толеранција и узајамно поштовање.

"Слике, као из апокалипсе,нису за понос никоме,посебно не министру образовања Шеховицу ,и барским челницима, Раичевићу и Орландићу", подвлаче у СНП - у.

Стога је, поручују,  потребно, за почетак сјести, зауставити радове, и у парламенту отворити расправу о новим моментима, тзв.инвестиционим плановима на овом локалитету, који до сада нису помињани, и притом позвати на сједницу и представнике Грађанске иницијативе.

Све друго, закључује се из СНП-а,  води у нове подјеле, нове тензије, "а чини нам се,сви смо сити пођела у Црној Гори,минулих 20 година" . 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar