Ћирилица Latinica
04.10.2020.
Политика

"Канцер" похлепе разара ДПС; Фуштић и формално напустио партију, Томановић га назвао прелетачем

Аутор: Редакција 16 Оставите коментар

Милош Фуштић доскорашњи координатор ДПС-а за Сутоморе и актуелни одборник у СО Бар, и дефинитивно није више члан партије Мила Ђукановића. Он је поднио оставку на чланство у странци чији је члан Општинског одбора био, а за лоше стање унутар доскора владајуће партије примарно је окривио дугогодишњег координатора ДПС-а за Бар и високог функцинера исте, Бранимира Гвозденовића. Још једном је Фуштић назвао Гвозденовића "канцером ДПС-а" у писму страначким органима које је обавијестио да више не припада тој политичкој структури.

Фуштић, који је главни порески инспектор у Бару, више пута званично је тражио да Гвозденовић оде из партије, оптужујући га поред осталог и за лош резултат ДПС-а на минулим парламентарним изборима на нивоу Бара.

Он је у оставци навео да су остали без одговора његови дугогодишњи апели и указивање на неправилности у раду Општинског одбора.

“Допустили смо да нам Одбор и странку у Бару воде извјесни људи којима су лични интерес и добит изнад програмских циљева ДПС-а, што се на крају и показало на најлошији начин по нас и вратило нам се као бумеранг. Занемарили смо истинске чланове наше странке, који су свој живот уградили у њој и борби за нашу Црну Гору, пружајући прилику прелетачима, људима сумњивих биографија и мутних послова. Свим искреним члановима Одбора и мојим пријатељима се захваљујем на досадашњој сарадњи, а ја ћу мандат, пошто ми је мандат дат од часних припадника и гласача, задржати и наставити да се у локалном парламенту залажем за бољи и праведнији Бар и Црну Гору”, навео је Фуштић. Он је раније предсједника ОО ДПС-а Бар др Драгослава Томановића назвао "биједником и јадником", оптужујући га да је "подло смијенио са мјеста координатора партије за Сутоморе".

 

Након оставке Фуштића огласио се и др Томановић саопштењем у којем наводи да је допис који је упутио сада већ бивпи одборник његове странке према Општинског одбору  "препун  немуштих оптужби у обландама самопохвала и фраза о части и патриотизму".

Томановић даље у саопштењу наводи:

***

Резултат Демократске партије социјалиста на последњим парламентарним изборима у Бару је за респект и продукт је континуираног рада на свим нивоима унутар партијског система. Захваљујући успјешном синергичном раду политичког директора ДПС-а и координатора за Бар, предсједника Општине Бар, предсједника Општинског одбора, комплетне партијске инфраструктуре, активном учешћу Савјета младих и мјесних одбора, у Бару је остварена побједа наше партије.

Грађани Бара су препознали труд, истрајност и вриједности Демократске партије социјалиста и дали свој глас и повјерење, и даље најјачој партији у Црној Гори. На оваквом изборном резултату се посебно треба зах-валити преданом раду и труду руководства и чланова мјесних одбора. У овом специфичном и тешком пери-оду, како здравственом, тако и економском, јасно се показало ко је остао досљедан европском сис-тему вриједности, досљедан Демократској партији социјалиста, која је сваког свог члана, симпатизера и грађанина, уважила и створила амбијент и перспективу, безброј могућности за напредовање и усавршавање, што ће и убудуће бити случај.

Велика партија, каква је ДПС, свјесна је да у њеним редовима има и оних који су своју припадност странки базирали на каријеризму и, најчешће, нереалним личним амбицијама. Очекивати је да ће такви, са првим изборн-им резултатом који је испод досадашњих, процијенити да је вријеме да се "спакују" јер нијесу спремни на људску, политичку, нити било коју другу врсту досљедности.

Допис који је Милош Фуштић упутио ОО ДПС Бар препун је немуштих оптужби у обландама самопохвала и фраза о части и патриотизму. Ништа у таквом рециталу није уочио што би га можда омело да задржи одборнички мандат који је, да подсјетимо, добио на изборној листи ДПС. Поштено, нема што! Допуњава своју "ју-начку" оставку на чланство у ОО ДПС Бар, бескрупулозно оптужујући нас истакнуте чланове партије којој је до јуче припадао. За такав карактерни и морални склоп - логично. Наиме, треба се, ако је могуће, квалиф-иковати код нове парламентарне већине, не би ли се нашло ново ухлебљење. У реду, рећи ће неко, није то новост на политичком небу. Прелетача је било и биће. Но, таквима не припада право на моралне тираде и на етичке лекције. Стога, предлажем да прије сваке будуће полемике пронађе у рјечнику значење ријечи рад, част и поштење, па кад то савлада нека пише шта год му воља.

Да је рад у канцеларији ДПС-а Бар био на завидном нивоу, говори изборни резултат коме је допринио рад свих њених присталица као да су једно. Велико повјерење грађана Бара које се огледа у 9.696 освојених гласова говори да је Општински одбор ДПС-а у Бару интересе и тежње грађана стављао као свој приоритет. Слабе карике које су постојале, повод су да себе даље анализирамо и наставимо рад са истим циљем. На најављеном конгресу ДПС-а ће се одлучивати и о промјенама, и Фуштић о томе, сада као бивши члан партије, не треба да брине.

Демократска партија социјалиста је Црној Гори вратила достојанство, водила је путем европских система ври-једности, путем сигурности и економске стабилности и сада више него икада има мотивацију и вољу да додатно ојача своју партију и крене у нове побједе

Коментари
Valerija
Valerija: Ajmo lajkovima ispod ovog komentara da probamo da istrazimo mišljenje građana Bara ko je vise korumpiran - Fuštić ili Tomanović. Za Fuštića zeleni lajk, za Tomanovića crveni ! Smislićemo nagradu za pobjednika !!!
04.10.2020 11:46
Пајовић - Црмница - српска Перјаница
Пајовић - Црмница - српска Перјаница: Зборе у Бар да и један и други воле коверте опасно. Зашто Фушта не тражи да се Миго ишћера из ДПС-а, није ваљда да му је брат по ковертама !?
04.10.2020 11:51
Bato
Bato: Hoce li odgovarati nacelnik CB Magovcevic i komandir Buskovic sto im aktivni policajci rade u nocnim klubovima kao sto je ovaj Djurdjic sinoc radio sto je ranjen? A koliko ih samo ljeti radi duz cijele obale
04.10.2020 12:04
B.B.B.
B.B.B.: Sad kad bude donesen zakon o porjeklu imovine će te se opet pomiriti, pa u spuž lagano da igrate šah
04.10.2020 13:22
Za PAJOVICA SRBINA iz CRMICE
Za PAJOVICA SRBINA iz CRMICE: BRAVO Pajovicu pa ako si i ZORAN koji je napustio svoju SD partiju i koalicine PARTNERE i sad se bavi poštenim radom u svojim VINOGRADIMA u donje seoce a moda i pomazeš MICU u gornje SEOCE. Zapamti jedno za vazda da su oni svi OKG BRATIJA LOPOVSKA od kad su na vlasti zajedno sa svim svoji koalicionim PARTNERIMA MUDZAHENINIMA I USTAŠAMA koji su stalno ucjenjivali DPS da bi ih zadrzavali na VLASTI pa su i oni postali vecI ustae i mudzahedini od njih samih dokaz tome su njihova PATRIJOTSKA okupljanja po MRCNOM CETINJU I PODGORICI uz orgijanje sa TOMSONOVIM pjesmama i KRSTAŠ barjacima koje su nosili i MUDZAHEDINI iz BARA iako su znali da su njihovi preci poturice ubijani od onih koji su ratovali pod KRSTAŠEM braneci tada slavnu C. GORU a od 1945prodanu svjetskim FUKARAMA .
04.10.2020 14:35
Пинчићи
Пинчићи: Ау која разлика у корист Фуштића. Мој докторе, овај Мојковчанин те разби ко вазу од цвијећа. У парчиће те разваљује за сада.
04.10.2020 16:35
Lale
Lale: Oci povadili sram vas bilo, izdjanici Crne Gore i konvertiti. Najobicnije ste sekta, uskoro zabrana rada fastistickog DPS-a, PUra Popovic najavio...
04.10.2020 16:38
Интеграл
Интеграл: Не могу да вјерујем у ову писанију др.Томановића.Па браћа Грим су за њега аматери.Потпуно изврнута свјест.Докторе мој држи се струке.То си,за барске прилике солидно радио.Наравно,да си већи стручњак не би трунуо у барској болници,већ би радио у неком великом центру.Што си себи дозволио несретни докторе.Причаш о европским вриједностима партије која је уништила будућност твоје дјеце.Или си само себи важан.Тужно докторе.
04.10.2020 17:36
Vanja
Vanja: Tomanović pobijedi, bravo doktore 😁😁😁
04.10.2020 21:59
Andrija
Andrija: Rad, čast i poštenje su jake riječi, da zna Tomanović pravi smisao tih riječi ne bi ih napuštali, neka se doktor zapita zašto je tako
04.10.2020 22:04
Ilija
Ilija: Zašto napuštaju partiju, ko je uzrok i ko je kriv zbog toga doktore, politika Vam nije jača strana zato je bolje da se bavite svojom strukom
04.10.2020 22:27
Филомена
Филомена: ДПС оде на добош, но неће нико да купи ни за евро ту канту сплачина!!!
05.10.2020 08:42
Ilhan
Ilhan : Bravo Fusticu, Radijator ti poslao poruku da razbijate Grandov klan. Bravo za Mojkovacki klan. Bravo klovnovi mafije !!!
05.10.2020 08:43
Стојо
Стојо: Није цвјећка ни ова душкова узданица фуле-фуштић!!иста г...а ка и сви увлакачи и материјалисти,каријеристи,наравно са четири разреда школе!!!
06.10.2020 16:44
Goga
Goga: Sve bih ja ove politicare pohapsio i bacio kljuc od Célije nebitno koja su stranka a vas narode zajedno samnom dobro sa mokrim konopom premlatio sa se naucimo jednom pameti.nikako nemogu da shvatim da jednom drugima vadimo oci oko ovih bitangi,olosa,sjecikesa koji bi majku rodjenu prodali samo da se dohvate fotelje iz koje su im otvorena vrata za kradju drzave.
10.10.2020 10:35
Sonja
Sonja: Dragi moj Blecicu sto.primi tu bagru medju nama dosta ti je da mu vidis facu ogorgeni smo ako nastavite ovako od nas nema nista samo ih vi primajte do juce su nas blatuli a sad ih primate sa nama.Mnogo smo bijesni.
13.10.2020 10:53
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar