Ћирилица Latinica
16.11.2020.
Политика

Кнежевић: Гласаћемо за Владу, ја сам Кривокапића предложио за мандатара

Аутор: Редакција 28 Оставите коментар

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић, саопштио је да је најјачи конституент владајуће коалиције изопштен из процеса формирања владе, али да ће, без обзира на то, Демократски фронт подржати владу мандатара Здравка Кривокапића, очекујући да овом политичком савезу припадну функције у влади “по дубини”.

 Кнежевић, који је оболио од Ковида-19, има једну поруку за све.
“Они који су са нама прошли протесте, прогоне и дискриминацију треба да добију одређено задовољење, било по дубини или по ширини. Вјерујем да сви заједно имамо обавезу према људима који су заједно с нама носили овај барјак отпора и побуне. Све остало је брутална превара и ми нећемо то отћутати” рекао је Кнежевић у интервјуу за Дневне новине.

Да ли ће ДФ подржати владу мандатара Здравка Кривокапића?

КНЕЖЕВИЋ: Чим се стекну услови, а свакако прије одржавања сједнице 2. децембра предложићу страначким органима да подржимо предлог будуће владе мандатара Здравка Кривокапића. На тај начин ће се ставити тачка на једну беспризорну кампању која је вођена против мене и ДФ-а. Уосталом, ја сам Здравка Кривокапића предложио за мандатара 23.09. на конститутивној сједници Скупштине, и још једном доказао да је ДФ био и остао главни замајац борбе против ДПС-а, без обзира на постизборну неправду са којом се суочавамо.

Побиједили сте на изборима, али вас нема у комбинацијама за органе власти. Зашто сте изопштени из формирања власти, а Бечић и Абазовић нијесу? Зашто је врх цркве, који се све пита, против учешћа Фронта у власти, а ви сте били најгласнији борци против Закона о слободи вјероисповијести?

КНЕЖЕВИЋ: Истина је да смо изопштени из процеса формирања будуће владе, и то је ваљда сваком јасно, био подржавалац или противник наше политике. Зашто је то тако, вријеме ће показати брже него што очекујемо. Поносан сам на све што сам урадио како би зауставили доношење антиправославног Закона о слободи вјероисповијести, и поново бих све исто урадио, јер то нисам чинио да бих добио ресор у Влади Здравка Кривокапића, већ што искрено вјерујем у идеологију и принципе. По неком несуђеном правилу за мене су углавном резервисани затвори, суднице, тужилаштва, кордони полиције, сузавац и гумени меци, али нимало не жалим због тога. У коначном, постоји виши ред смисла који ће убрзо посложити овај постизборни хаос.

Да ли ће Фронт добити мјеста по дубини и колико вам припада?

КНЕЖЕВИЋ: Јавности ради још једном желим потенцирати да никад нисам тражио ниједан ресор за себе у Влади, нити је циљ мог политичког битисања била министарска функција. Све друго је примитивна шаптачка кампања по друштвеним мрежама анонимних “патриота” и залудњака који фрустрације и интелектуалну јаловост лијече кријући се иза лажних профила и јефтиних доскочица од којих је јефтинији једино њихов живот. Али и сад саопштавам да је овај народ после три деценије жељан правде, и да они који су са нама прошли протесте, прогоне и дискриминацију треба да добију одређено задовољење, било по дубини или по ширини. Вјерујем да сви заједно имамо обавезу према људима који су заједно с нама носили овај барјак отпора и побуне, и они представљају једино мјерило наших дужности и опозиционарства. Све друго би била брутална превара оних који су нам дали подршку, и ја је сигурно нећу отћутати.

Да ли ће влада мандатара Кривокапића трајати 200 дана или пун мандат?

КНЕЖЕВИЋ: Мандатар Кривокапић је сам тражио рок од двјеста дана, нико од присутних представника будуће парламентарне коалиције на састанку није потенцирао никакве рокове, зато је ово питање више за њега, него за мене.

Како коментаришете наводе да је макар трећина нових министара била у органима бивше власти?

КНЕЖЕВИЋ: Што се тиче предложених кандидата за министре већ сам саопштио да ће они имати моју подршку 2. децембра, и да за њихов рад, по политичкој и демократској логици, одговорност преузима Здравко Кривокапић. Волио бих да то буде успјешна влада која ће моћи да одговори очекивању црногорских грађана на свим нивоима, а вријеме ће и мене и друге демантовати или потврдити.

Какву одлуку Апелационог суда очекујете, када је у питању пресуда за “државни удар”?

КНЕЖЕВИЋ: Да је ово уређена правна држава очекивао бих да вијеће Апелационог суда узме у обзир све новодостављене доказе и доносе одлуку искључиво на основу права и закона. Овако ми се чини да се ради о својеврсном политичком тактизирању које има за циљ наставак нашег институционалног мрцварења и стварања атмосфере “неподобности”. Оно што мени представља сатисфакцију јесте чињеница да су се грађани Црне Горе у директном телевизијском преносу увјерили о каквој је монтажи и политичком прогону ријеч. Ако томе додам и нове доказе који се појављују из дана у дан о притисцима ГСТ-а на оптужене и свједоке како би упрли прстом на Андрију Мандића, Михаила Чађеновића и мене, онда се поставља питање ко ће кривично правно одговарати за овај невиђени прогон кроз који пролазимо пуне четири године.

Коментари
Grbovic
Grbovic: Ti ga predlozio za premijera, Andrija mu dao svoje mjesto na listi, pa pustite ga da vidimo sta znaz mada ste ga sludjeli oca ste mu jebali da mu se zgadilo sto se hvatao politike ja vjerujem. Vama podrska i priznjanje za hrabrsot i licnu i politicku cestitost, jedini ste dokazani borci, jedino je vas ustaski rezim proganjao, ali dajte mu sansu, pa preuzmite potom sve sto vam pripada
16.11.2020 08:26
Za grbu
Za grbu: Nijesi ti Grbovic.
16.11.2020 08:46
Mikun
Mikun: Čim je za dnevne novine...
16.11.2020 08:51
Бодин Србски
Бодин Србски: Да је вјечна наша права Србија, приморско-загорска Србија!!!!!!!
16.11.2020 14:56
Бодин Србски
Бодин Србски: Да је вјечна наша права Србија, славна приморска као и сва херојска приморско-загорска Србија !!!!!!!!!
16.11.2020 15:30
Za Bodina
Za Bodina: Opet si uteko iz Kotora... Ovo vrijeme te ubi Bodine... Pi redovno tu terapiju vidiš li kako si avetan grome...
16.11.2020 17:21
Nole
Nole: Profesionalni Srbi, Crnogorci i Bošnjaci idr su zlo, nama treba razvoj a ne nacionalizami. Djeca nam odlaze po Njemačkoj idr a mi pričamo gluposti. Razvoj na prvo mjesto
16.11.2020 18:16
Nole
Nole: Preporuka redakciji BARSKOG PORTALA. Ispitajte i napišite tekst šta se dešava sa onim obećanim hotelom pored Sportske dvorane. Liko Soho hotel, obećaše u novembru radove, evo novembar ide još nisu ni ogradili.
16.11.2020 18:21
Za bodina
Za bodina: Nijesi ti kriv, nego "ovi" (redakcija) sto ti obavlja komentare!?Nego sto ces ima nas "raznih" a ti si stvarno"specijalan"🐃🐃🐂🐂
16.11.2020 19:29
PRLE
PRLE: Bodin je ser budala u prevodu dvorska luda. Podsjeca me na papagaja koji ima ograniceni fond rijeci i to vrti u krug niko ga ne uzima za ozbiljno lupaju mu negativne lajkove a njega bas briga on cera po svome budala ostaje budala. Ne zamjerite mu bolijest je svacija.
16.11.2020 19:57
Бодин Србски
Бодин Србски: Ево, опет се оглашавају проклете расрбице, најобичнији петоколонаши и јањичари непостојећег и измишљеног црногорства!!!! Све пета колона до пете колоне и то она најгора, плиткоумна и издресирано-јањичарска која је инструисана по школским циркусима Катунске нахије!!!!! Ове минусе што лупају, то раде расрбљени и дивљи котрљани-ролингстонси што су се сјурили низ Ловћен и оне катунске стјене у питому и цивилизовану приморску Србију и тако инфективни и заражени црногоро вирусом (који је опаснији од цороне хиљаду пута) почели да шире своју болест по српском приморју!!!!!!!!!!
16.11.2020 20:31
Бодин Србски
Бодин Србски: Ха, ха, како ме забављају ови шупљоглави празноглавци у односу на које су пуноглавци и жабе крастаче професори најугледнијих светских универзитета и редовни чланови академија наука и умјетности!!!!! Ха, ха, какве дебилоидне наказе и квазимоде које свима служе само за подсмех!!!!!!
16.11.2020 21:47
Ooo Bodine Srbine
Ooo Bodine Srbine: Tačno mi uljepšaš dan kad pišeš ove avetne poruke... Danas terapiju da popiješ, nemoj da se zajebavaš. Vidiš da si mnogo loše... Ovo vrijeme te ubi...
17.11.2020 11:31
Бодин Србски
Бодин Србски: Пресећи ћемо ми ускоро све путеве дроге, па ће те ви сви неваљалци остати без својих дневних доза због којих стално себе грдно обмањујете разноразним тактилним, слушним и визуелним халуцинацијама, од којих је најгрозоморнија ова која постоји само у вашој болесној машти, халуцинација звана монтенегро-црна гора!!!!!!! Не знате јадници ни у којој држави живите, па гдје то има на овоме свјету од Артика до Антартика, ајде кажите ако сте уопште способни за неку иоле словесну рјеч и мисао!!!!!!!!!
17.11.2020 14:09
Mimo
Mimo: Ovu budalu od Bidina vjerovatno placaju Knezevic,Mandic, Medojevic I ostala pestokupljevina iz DF-a da kad god nesto oni objave, da se on obavezno pojavi sa komentarima I tako skrene paznji sa njihovog fukarluka na njegove gluposti. Tako svi zadovoljni. Oni se kao nesto pojave prokomenarisu , kao bajagi da se jos pridava vaznosti njihovom misljenju. Nesmiju odustati jos I od ovoga I ovakvog pojavljivanja u javnosti, pokusavaju ovako sakriti istinu da su skroz skrajnuti I nebitni. A blesa od Bidina se izlupeta njih pokrije uveliko od negativnih komentar I svi srecni I zadovoljni.
17.11.2020 20:10
Antartik
Antartik: Bodine legendo 🙈 nemoj više za danas kad te molim 🤐
17.11.2020 20:59
Бодин Србски
Бодин Србски: А сада, сви у глас, сложно и братски, без испољавања ускорегионалних егоцентризама и најгорег облика властите самомржње, да почнемо са увежбавањем рефрена наше будуће химне " Ој права Србијo мила мати, увјек ћеш се тако звати", рефрена који гласи " Ми смо Срби из праве Србије која се још и Приморје, Зета и Полимље зове" Ајде сад без шале, јер су пред нама озбиљне обавезе и уједно лаки задаци, као што је овај један!!!!!!!!!
18.11.2020 12:29
Бодин Србски
Бодин Србски: Овој црногорско-влашкој будалетини (Мимо) и типичном примеру црногорске ниже расе требало би на подручју светог српског приморја ставити жуту траку око руке и сваког дана му наплаћивати порез на дисање српског приморског ваздуха!!!!!!!!!
18.11.2020 16:16
Бодин Србски
Бодин Србски : Због таквог црногорског орангутана као што је овај бедник Мимо један дио Срба примораца нам је и расрбљен!!!!!!!!!!
18.11.2020 16:20
Бодин Србски
Бодин Србски: Смрт монтенегру и црногорској орангутанији која је инфицирала српско приморје својом огавно-антипатичном црногорштином које потиче са подручја екстремно одвратног цетинја, бајица, велестова, дида и чева !!!!!!!!!!Да је вјечна права Србија, славна приморска, као и сва херојска приморско-загорска Србија!!!!!!!!!!!
18.11.2020 16:40
Aco
Aco: Bez zezanja,ovoga Bodinja treba na lijecenje,shvatam ja provokacije,peckanja itd itd ali ovaj je lud skroz ovaj nije za van kaveza
18.11.2020 18:02
O Bodine Bodine
O Bodine Bodine: Ni terapija ti ne pomaže 🤯 skroz si u K...C otišo 😷
18.11.2020 20:10
Mimo
Mimo: Tebe Bodine niko nemoze nagrditi kao ti sam sebe. Useres se u samoga sebe vala to sto mozes. Moram ti priznati da ti se primijeti kad na vrijeme popijes tablete, Nepreskaci terapiju nikakvo. Pa dako se situasija nekako sredi na drzavnom nivou I bez tvoga zalaganja. Ljudi,molim Vas da svi damo podrsku Bodinu. Nije njemu lako.
18.11.2020 21:42
Kaco
Kaco: Hoćemo li zetski sine na pipune i na dinje?
19.11.2020 06:23
Бодин Србски
Бодин Србски: Глупирате се испољавањем зловоље адолесцентско-инфантилног типа, па се онда чудите када дође до оваквих оправданих вербалних реакција које су последице вашег безочног расрбљавања!!!!! Како вас није срамота да константно пљујете на вашу мајку праву Србију, приморско-загорску Србију ????? Није, зато што сте постали екстремно безочни расрбљени створови без икаквог морала и без грама духа у себи!!!!!! То је само због тога!!!!!!!
19.11.2020 13:33
Bodin Kotorski
Bodin Kotorski: Vala 🐒🐒evo nismo znali ko nam je majka a ko maceha dok se ti ne pojavi da nas prosvijetlis, a mici se budalo ne opjevana vidis li da si postao predmet sprdnje i raznih viceva. Valjda svako normalan osim tebe zna ko mu je majka a tvoja majka nama moze biti samo maceha i odjebi vise pravac srbija majka te se uzelela doso kad mi dosli za tebe strvi ti se nevidjelo 🐒🐒avetni.
19.11.2020 14:47
Бодин Србски
Бодин Србски: Овај дебилоид Которски је већ себе садомазохистички осудио на скорашњу трајекторију кретања од специјалне затворске болнице до најгоре буваре-апсане у којој ће осуђен провести од 30 до 40 година!!!!! МАЛО ЛИ ЈЕ НА ОВУ БЕДУ ??????!!!!!!!!!!!!!
19.11.2020 20:35
Roki za prleta
Roki za prleta: Ahahaha koji si ti tupadzija ne pise se bolijest nego bolest zar si toliko nepismen
26.11.2020 20:46
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar