Ћирилица Latinica
14.06.2022.
Политика

Кнежевић тражи да Коњевић саопшти да ли је Спичановић укључен у шверц цигарета

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

Јучерашњи дан на јавној сцени, поред осталог, обиљежила је и полемика између једног од лидера Демократског фронта, Милана Кнежевића, и министра одбране Рашка Коњевића (СДП).

 Рашко Коњевић истакао је да колега посланик Милан Кнежевић говори као "љути" опозиционар и има право на став и критику, али да он и ДФ не би требали да тајно преговарају о задржавању кадрова по дубини. Министар одбране је ово казао након што га је Кнежевић назвао "крвавим министром", наводећи да су „три К“, (Коњевић, Кривокапић и Кентера), започели „реформе“ у АНБ-у кроз именовање на начелничке позиције Милоша Вујисића, Дејана Томовића, Данила Грозданића, Александре Сашке Самарџић, "а као врхунац именовања је и нови начелник контра-обавештајне заштите Драго Спичановић и начелник обавештајног сектора Рашо Ивановић."

"Боље да су багерима Бемакса срушили АНБ, него што је дошло до ових именовања којима су кумовали и дали директе налоге Саву Кентери, Рашко Коњевић и Ранко Кривокапић" - додао је Кнежевић.

Он се синоћ поново огласио након реаговања Коњевића,тражећи од њега да саопшти да ли је новименовани начелник КОЗ-а у АНБ-у, Драго Спичанпвић, укључен у шверц цигарета.

"Умјесто да се као министар одбране и новоизабрани координатор свих служби безбједности изјасни на моје саопштене тврдње о његовим злоупотребама у сектору безбједности, Рашко Коњевић покушава да скрене тему на оно што га је читав живот у политици интересовало, а то је дубинско позиционирање. Да не би било забуне, јавно га позивам и саопштавам му да све кадрове и функционере ДНП-а, а по мојој рачуници их је око седам, смијени још вечерас. Посебно га молим да одмах смијени са високих позиција моју жену, оца, мајку, брата, сестру, свастику, кума, куму, и све чланове уже и шире фамилије које сам запослио. Иако је Рашко Коњевић дипломирани економиста, имаће проблем у овом случају, јер никог од горе поменутих нисам запослио. А позивам га да ме демантује!

Такође га добронамјерно позивам да буде обазрив у својим малициозним нападима на Демократе јер захваљујући њиховој подршци има градоначелника Цетиња. А вршење власти је врло принципијелно задовољство, посебно ако имаш два посланика, и знаш да си на функцији по налогу амбасада, а не народа. Не постоји дубинска или површинска позиција у извршној власти због које ћу као опозиционар престати да указујем на расуло у безбједносном сектору, које своју кулминацију доживљава именовањем Сава Кентере за в.д. директора АНБ-а" - стоји у реаговању Кнежевића.

Надаље, лидер ДНП-а иу један о лидера ДФ-а понавља захтев према  Рашку Коњевићу да саопшти црногорској јавности у каквим је везама са Драгом Спичановићем новоименованим начелником КОЗ-а, и да ли је поменути био или је и сад укључен у шверц цигарета у луци Бар?

"Да ли је Драго Спичановић управо на инсистирање Рашка Коњевића рехабилитован до нивоа начелника у АНБ-у? Да ли је Драго Спичановић у координацији с Дејаном Перуничићем и још једним бројем тада ражалованих службеника АНБ-а одавао информације режимским гласилима и порталима под псеудонимом “професионалац”? Да ли се неки од данас поменутих и новоизабраних начелника АНБ-а баве зеленашењем? Ко је и по чијем налогу обрисао све трагове из система прислушкивања до октобра 2020.? Ко је дао налог да се Андрија Мандић, Небојша Медојевић и ја ставимо на мјере праћења и уз које образложење? Који је бивши члан Одбора за безбједност и одбрану изнио тајни податак са затворене сједнице и однио га у једну западну амбасаду?
Вјерујем да црногорска јавност заслужује одговор макар на једно од ових постављених питања, јер нам се безбједносни сектор у овом тренутку претворио у криминално коруптивну јазбину да би нам био потребан још један блок у Спужу како би се сви који то заслужују смјестили тамо" - навео је Кнежевић.
 
 

Коментари
Vox
Vox: E da je srece odavno bi ovaj nepismeni spijun bio u zatvor,zajedno sa kvazi kosarkasem biznismenom!
14.06.2022 11:30
Rizničar
Rizničar: Kako ce da eksplodira istina o svercu. Prica se da pojedini sefovi carine uveliko dogovaraju da budu svjedoci saradnici.
14.06.2022 11:54
Kale
Kale: Ako on nije ne znam ko je ukljucen
14.06.2022 13:14
Dzoni
Dzoni: A ne nego sam ja... u aps svi zajedno sa trenerom
15.06.2022 21:44
Ph
Ph: Rijetko odvratan i antipatican tip,jos kad skakuce pored klupe Mornara kvazi strucnjak ali za dobru saradnju sa bracom Pavicevic je nagradjen da sjedi tu i ako ni on sam ne zna koji mu je tu zadatak cirkusant
16.06.2022 08:59
Posmatrač
Posmatrač: Samo istragu porijekla imovine i sve će biti jasno! I dotičnom i košarkašima... na stranu što mu je gospođa fašista koja je pozivala na traktorijadu, za to se u CG ne odgovara, ali bojim se ni za nezakonito bogaćenje... e viva kriminal, e viva šverc, e viva montenegro!
16.06.2022 11:06
Bidim
Bidim: Za posmatrača, u potpunosti se slažem sa tobom.Ovim grande švercerima niko im ne može stati na kraj.Šverc napreduje i to je evidentno.Proširiti smještajne kapacitete i neka osjete i drugu stranu medalje.
16.06.2022 18:23
Dako
Dako: Za Bidima,dobro si ocjenio.Dolaskom ovog maestra za šverc i uz solidarnost sa košarkom šverc će raditi pojačanim intenzitetom.Psi laju a karavani prolaze
17.06.2022 13:21
Formula 1
Formula 1: Sve što se dešava u Crnoj Gori u zadnjih 30 godina sve to možete da nađete u Rusiji Sad zamislite zbog čega ne može da se razvije ekonomija u Crnoj Gori
26.06.2022 07:28
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar