Ћирилица Latinica
23.10.2018.
Политика

Ковачевић (НСД): Кренуо Ђукановићев јуриш на Румију и СПЦ преко Албанаца

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Након што су представници албанских политичких партија у Црној Гори затражили уклањање цркве Свете Тројице са Румије, притом запријетивши да ће, у супротном, „предузети мјере заштите“, портпарол Нове српске демократије Марко Ковачевић казао је да Албанци настављају континуитет антисрпског дјеловања у Црној Гори.

"Они, у ствари, траже од Владе Црне Горе да само настави континуитет оне политичке организације из које је Демократска партија социјалиста настала, односно из Комунистичке партије Југославије. И да наставе са праксом рушење православних светиња на врховима наших планина, као што је то седамдесетих година био случај са Ловћеном и капелом Св. Петра Цетињског у којој је почивао владика Раде Његош, истакао је Ковачевић за ИН4С.


Додаје да је та пракса настављена са новим случајем за цркву на Румији.

"Албанци од ове власти само траже да слободно наставе континуитет антиправославног, антисрпског дјеловања у Црној Гори на рачун њиховог ширења, како територијалног, тако и сваког другог, на овим просторима. То смо имали прилику да видимо на Косову и Метохији, Албанаца који су покушали сепарацију", казао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, све иде истом утабаном стазом и то није ништа  неочекивано и чудно, на шта нијесмо навикли и што већ нијесмо видјели.

"Само је питање хоћемо ли ми бити истинске патриоте, да ли ми истински волимо Црну Гору, односно оно што је она сада, што је у њеној историји", наглашава Ковачевић.

На питање да ли су представници албанских власти добили полет за овакве захтјеве, након изјаве предсједника Мила Ђукановића о наводном „агресивном светосављу“ Ковачевић каже: „Вјероватно је то био сигнал на који су реаговали Ник Ђељошај и Мехмед Бардхи, као представници албанског народа, да крену да атакују на Српску православну цркву“.

Додаје да је Ђукановић човјек који је издао све националне интересе – и Црне Горе и народа који живи у Црној Гори.

"Тако да сад не сумњам да они заједно одрађују неки посао за оне за које су то одувијек одрађивали. Да ли су то они који су Косово* покушали и покушавају да отцијепе од Србије или оне који су Црну Гору одвојили од Србије или неко трећи. Углавном, то је увијек било против српских интереса и православља на овим просторима, што је много важније као једне кохезионе силе, која је шира од саме српске нације", закључио је Ковачевић.

ИН4С

Коментари
Цоби
Цоби: Ја Мила у суштини жалим. Њим је овладала сатана, он се собом болесни не пита. Треба му помоћи хитно, не влада собом. Да није тако не би болесник хулио на Бога и јуришао на крст који је љубио у рукама митрополита. Претешко је његово духовно стање. Претешко. Помоћ му треба, сатана да изађе из његовог тијела. Молите се људи...
23.10.2018 14:24
Drndoje
Drndoje: Istina ziva.Milo je pshicki otisao u ofsajd, djavolja rabota.
23.10.2018 15:59
Prc
Prc: Milo turcine napudis se k.....!
23.10.2018 16:07
Srecko
Srecko: Koliko je jada u one Beciceve gejeve, niko da reaguje samo NOVA i DF.
23.10.2018 18:51
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar