Ћирилица Latinica
20.03.2018.
Политика

Ко је из ДПС-а "изгорио" Франовића и Неду Ивановић ?

Аутор: Редакција 10 Оставите коментар

Сукоби унутар барског Општинског одбора Демократске партије социјалиста у сусрет локалним изборима који ће се овдје одржати 27.маја, све су израженији.

Фракција блиска предсједници барске филијале валадајуће партије Бранки Никезић, за сада је „изгорела“ двоје истакнутих локалних функционера – Зарију Франовића (актуелног директора Луке Бар и једног од претендената за мјесто будућег градоначленика односно носиоца листе одборничких кандидата) и Неду Ивановић, сада већ бившу директорицу Туристичке организације Бар.

Функционери ДПС-а блиски Никезићевој, доставили су својим каналима медијима информације којима су настојали да компромитују ово двоје дугогодишњих, веома експонираних носилаца значајних функција у Бару.

Кога је непосредно угрожавала Ивановић у „срцу“ локалног ДПС-а није најпознатије, али је објелодањено да међу члановима Извршног одбора свог дојучерашњег предузећа није уживала повјерење у последње вријеме, па се десило да је нови вршилац дужности директора ТО именован два дана прије него јој је истекао мандат на мјесту директора.

Није се посрећило на њеној усијаној фотељи ни Предрагу Ристовићу, који је мјесто в.д. директора ТО напустио само 24 сата након именовања, јер је наводно накнадно дознао да је као члан ИО предузећа прекршио закон прихватањем да врши функцију првог човјека те организације.

У међувремену је Ивановић негирала оптужбе за малверзације, али не и информацију да је новцем ТО платила рачун ДПС-а у износу од 6.000 евра.

Из Тужилаштва су званично „Барском порталу“ потврдили да воде истрагу о неправилностима у ТО по пријави која је стигла управо из те организације.

Када је ријеч о Франовићу, њега су партијски „саборци“ откуцали за наводно нередовне доласке на посао док је био у радном односу у Општини Бар, коју је у међувремену тужио, уз захтјев да му се исплати надоканада за неискоришћене годишње одморе.

Тиме се, кажу упућени, он настоји компромитовати и избацити из трке за мјесто носиоца ДПС-ове одборничке листе. Иако је Франовић саопштио да је у међувремену повукао тужбу против Општине Бар, план његових опонената је, вјерује се успио, па је његовом елиминацијом конкуренција за одговорну функцију односно кандидатуру,  значајно слабија.

Све мање шансе да буде први на листи има и актуелни директор Дома здравља Борислав Мујо Лалевић, па се „мртва трка“ води између актуелног градоначелника др Зорана Срзентића и његовог потпредсједника Душана Раичевића.

Судећи према последњим дешавањима у граду и на сједницама органа ДПС-а, Раичевић избија у први план, а незванично има и подршку предсједника партије Мила Ђукановића, чији је наводно миљеник.

Без обзира што ће предсједнички избори бити одржани читавих мјесец и по дана прије локалних, ови други су у центру пажње амбициозних ДПС-ових функционера у Бару.

Имајући у виду снажне анимозитете међу неколико фракција у ОО ДПС-а, за очекивати је да ће из ове странке, како се датум одржавања избора буде приближавао, наставити са жртвовањем  својих кадрова који угрожавају планове за сада најдоминантније фракције.

Коментари
Маја
Маја: sve se zna ko ih je otkucao i pustio niz vodu... Ah, lukavi Sotonicanin / Jagodinac...
20.03.2018 13:33
kkk
kkk: MA Barom ce uvijek vladati DPS i Crnogorske stranke, vi veljesrbi i DF nikad necete, budite sigurni, i molim vas da objavite komentare i koji nijesu na vasem fonu.
20.03.2018 13:40
Велингтон
Велингтон: А има ли љигавијег типа у бр од малог раичевића... фамилијарних лопова
20.03.2018 13:47
Суворов
Суворов : Црвена вјештица им је све закувала... хаха
20.03.2018 13:48
Zaro pršuta
Zaro pršuta: Ako može informacija da se dobije od gospodina Franovića?! Koliko košta pršuta? Da li prodaju čitavu ili može i na kilo?
20.03.2018 14:08
CONTE
CONTE: Jedni druge gore. Prvo su ovi krenuli preko Nede na Srzentica...Jer tamo ima nekih putnih troskova ...Neda je koletarna politcka greska ali ne znaci da je bas cista.....Oni to i znaju .Pogotovo Dragan Simovic i ekipa....Jagodinac vrca preko svojih medija za to je dr..Tako je Zarka izgorio.....Zarija se nece lako predati ali ce ipak Milo da odluci. Branka nema veze snicim,Njoj je bitno da je tu. Da se pita....A ona ce kako Milo kaze....Raicevic ceka.......
20.03.2018 17:00
cccc
cccc: Kao neko ko raspolaže sa svim infomracijama unutar DPS-a,mogu samo da vam porucim, kad covjek cita vaste tekstove shvati da je prosto nevjerovatno koliko možete da izmisljate i lazete na osnovu nikakvih informacija. Samo znate da pisete notorne gluposti cccc
21.03.2018 09:01
Kemal
Kemal: Pa evo Milo i Dusko zakrvili, oce Dusko da ga bije, a ne ove boranije u Bar sto se ne mogu vidjet medjusobno sa vjestackim osmijesima. Klimoglavci bezlicni. Bice svasta ovdje tek
21.03.2018 09:21
Slobo
Slobo: Napisao Zarija Franović Elaborat prihoda.Kuća mu ga daje.Znaju svi u Baru da su Franoviči oduvjek znali da ostvare prihod/ovako ili onako/.
21.03.2018 20:47
Milo
Milo: Neda ne gori, samo se malo zacrvenili obrazi. Vruce joj, proljece stiglo
22.03.2018 20:06
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar