Ћирилица Latinica
14.11.2020.
Политика

Кривокапић бијесан на Бечића: Неозбиљно је што је сједница Скупштине одложена!

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

"Изражавам нарочиту забринутост тиме што је дошло до одгађања сједнице парламента на којој треба установити прву демократаску владу Црне Горе. Међутим, оно што забрињава јесте да је дописом остављења могућност поновног помјерења, за шта не желим да мислим да представља само неки покушај притиска, већ уз одређене инпуте и једну дозу неозбиљности у приступу. Надам се да новог одгађања сједнице неће бити, јер би то било поигравање са стрпљењем грађана који су напокон дочекали жељену слободу", наводи се у писму Кривокапића.

*************

Мандатар за састав нове владе Црне Горе Здравко Кривокапић позвао је шефове посланичких клубова парламентарне већине да формирају радну групу која би предложила одговарајуће кадрове „по дубини“.

“Поштујући аутономију министра, они задржавају право избора кабинета и најближих сарадника, без обзира на политичку или било коју другу припадност потенцијалних кандидата. Препорука је да приликом предлагања потенцијалних кадровских рјешења водите рачуна о њиховој компетентности и стручности, као и чињеници да је избор квалитетнији и праведнији уколико више кандидата конкурише на једно мјесто”, наводи се у одговору Кривокапића.

Шефови посланичких клубова парламентарне већине послали су писмо мандатару у коме траже од мандатара да прецизно изврши расподјелу “по дубини“, односно да се постигне писни споразум по којем би свакој странци на основу броја посланика припао одговарајући проценат кадрова.

Писмо су према сазнањима "Побједе" потписали шеф посланичког клуба ДФ-а Славен Радуновић, предсједник клуба Демократа Борис Богдановић, шеф посланика ГП УРА Милош Конатар, шеф посланичког клуба ПзП Бранко Радуловић и потпредсједник СНП-а Драган Ивановић.

У писму-одговору Кривокапић сугерише да се „датој проблематици” приступи са пуном савјешћу и знањем о свим правним аспектима кадрирањима у државној управи, те да имају на уму неопходност конкурсног начина реализације и процедуру пред Управом за кадрове.

“Сваки друг пут рјешавања био би континуитет веома лоше праксе одлазећег режима. Посљедње, и не мање важно, неопходно је да кандидат није корумпиран, да има референце и да ни на који начин није повезан са криминалним активностима”, наводи се у одговору Кривокапића.

 Мандатар у писму и подсјећа да би дјеловањем такве радне групе креирали „пул“ кадрова које би имали на располагању као стручњаке који би допринијели раду нове администрације.

У писму мандатар не крије да је незадовољан одгађањем сједнице парламента за 2. децембар на којој ће бити говора о избору владе, о чему је одлуку донио предсједник Скупштине Алекса Бечић.

"Изражавам нарочиту забринутост тиме што је дошло до одгађања сједнице парламента на којој треба установити прву демократаску владу Црне Горе. Међутим, оно што забрињава јесте да је дописом остављења могућност поновног помјерења, за шта не желим да мислим да представља само неки покушај притиска, већ уз одређене инпуте и једну дозу неозбиљности у приступу. Надам се да новог одгађања сједнице неће бити, јер би то било поигравање са стрпљењем грађана који су напокон дочекали жељену слободу", наводи се у писму Кривокапића.

Коментари
Драгомир
Драгомир: Искрено, не зна се ко је неозбиљнији, ти Кривокапићу или Бечић ! Прво немаш подршку за то што радиш већине посланика са своје листе, па те откачи Терзић, сад је питање ко ће следећи да те откачи јер секташи из НВО и усташе из Друге фамилије на челу са Мишко Перовићем и Жељком дерпе Ивановићем врше притисак на Братићку, па не знаш је ли влада орочена или није. Нијеси за политику, предај тај посланички мандат који си украо на кварно и бјежи одакле си дошао. Не подржавам ни ово што Бечић одлаже сједницу по наредби америчке амбасаде и НАТО пакта
14.11.2020 09:32
Miloš
Miloš: Krivokapiću drži se ti Alekse i ne brini... Pazi se Mandića, Medojevića i Kneževića... Svakog su izdali izdaće i tebe... Milo sa njima vlada...
14.11.2020 09:32
Сања
Сања: Виђи овог Милоша Демократу. Хахха. Да бре, Мандић и остали из ДФ-а издали, које су хапсили, прогањали им фамилије, осудили их јер су имали муда да бране изборну вољу, а шпијун Бечић који никад није био на протесте против Мила је патриЈОТА. А то само стока, само тешки мајмуни и полтрони могу да напишу. А такви сте ви шпијуни Бечићеви и Дританови којима смета православље и Црна Гора српска земља. Олошу један издајнички, удбашка гњидо ништавна.
14.11.2020 09:36
Miloš Sutomore
Miloš Sutomore: NIKADA NIJE BILO LAKO BITI ČOVIJEK MEĐU LjUDIMA
14.11.2020 09:39
Katarina
Katarina: Taj Krivokapic je javno priznao da je uvijek do sada glasao za DPS i SDP, tako da su od njega gori samo ovi koji ga brane. Nema tu ni covjeka, ni vjernika, sve je to uzasna maska ispod koje se krije kukavicje jaje.
14.11.2020 09:41
Za Sanju
Za Sanju: A šta pričaš o ambasadi. Kad ove tri blese ko retardirani svaki dan trče u sve ambasade i plaču i kukaju... Sve što su radili radili su za debeli interes i velike pare... manipulišu sa ovim izmorenim i gladnim narodom... Provaljeni su... Aleksa, Krivokapić, Dritan... Budućnost Crne Gore..
14.11.2020 10:01
Гоца
Гоца: ДФ једина доследна политичка опција. Свака част момци. Ово све друго одвратна издајнички боранија којом владају владари из сјенке. Пи багро
14.11.2020 12:52
BANJO
BANJO : NEMAMO IZBORA, INAČE BI TREBALO BJEŽATI, KAO OD KUGE, OD OVE DVOJICE. BEČIĆ NEĆE DA SE ZAMJERA, ALI SE DODVORAVA DPS_u I ODLAŽE SJEDNICU PARLAMENTA ZA DRUGI DECEMBAR. NE REČE, KOJE GODINE. ČOVJEK, KOJI JOŠ NE REČE, KOJE JE VJERE I NACIJE. NIJE SE GODINAMA VIDIO, DO LITIJA. TADA JE PROCIJENIO DA JE VRIJEME DA SE PROBUDI. KRIVOKAPIĆ SE POJAVI NIOTKUDA, A POSTAVI, KAO MESIJA. SAD TREBA DA VJERUJEM NJIMA SA DRITANOM, A DA ZABORAVIM NA DF. NIKADA, PA DA STE KA RUMIJA. DF JE 2013 GOD., MOGAO DA UĐE U MILOVU VLADU, ALI JE LAGANO ODBIO. KO BI JOŠ TO URADIO SA POLITIČKE SCENE G!? PITAM, A ODGOVOR ZNAM. NIKO. SAD SU ONI BREME, A OVI SPASIOCI. BRUKA. KRIVOKAPIĆU, ZAVRŠIĆEŠ NA KRAJU, KAO LEKIĆ MIODRAG. STATISTIČKA GREŠKA. NIJESI DOŠAO U ŠTAB, POSLIJE IZBORNE NOĆI. TAMO SU TE ČEKALI DF, SA LIDERIMA, ČIJI SU AKTIVISTI, ODRADILI SAV POSAO, ZA ČOVJEKA, BEZ INFRASTRUKTURE, A EVO IZGLEDA I BEZ OBRAZA. PONAŠAŠ SE, KAO PRIPADNIK STRANKE, CRNO PA RUŽNO. SVE RADIŠ ISPOD ŽITA. NIJE SE ZA TEBE GLASALI, DA BI PRIMAO DIREKTIVE OD AM. AMBASADE I KONCERNA LAŽI. MNOGO SI SE ZAIGRAO. NEMATE VI NI VOLJE, NI HRABROSTI, DA SE UHVATITE U KOŠTAC, SA OVIM IZAZOVOM. TO JE JASNO, KAO DAN. KO BUDE SUPROTNO, DUBOKO ĆU SE IZVINI. TO MI NIJE STRANO. VI NAMA NEĆETE, TO SAM SIGURAN. DF, SNAGO NAŠA. NE POSUSTAJTE. S NADOM U BOGA I VAS.
14.11.2020 18:19
Palj Vasa
Palj Vasa: E zaludni Banjo opet si poceo redovno da se javljas i da sa oprostenjem palamudis i branis lik i djelo DF pa to su Banjo ispusene lule isto ko i ti oni bar jednom nedeljno idu u BGD po instrukcije i da napune budjelare a ti i tebi slicni lajte na zvijezde. Pa njih uopste ne interesuje da udju u vlast jer onda se mora raditi a oni su navikli da budu opozija plata od CG plata od Vucka i ljepota bozja. Kad im je volja dodju malo u skupstinu da toboze brane srpstvo izduvaju se i Ti Banjo mislis ja patrijota majko moja a to su Banjo obicni foliranti kako to ne ukapira za svo ovo vrijeme crni Banjo.
15.11.2020 11:05
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar