Ћирилица Latinica
29.03.2019.
Политика

Лалошевић: Бар је у ВД стању годину дана

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

"Прошла је готово цијела година од завршетка локалних избора у Бару, а стање у овој општини је и даље ВД.Убједљива већина остварена тада,од стране актуелне власти ДПС ,СД и ГГ“Бирам Бар“, није се отелотворила од стране актуелне већине. Напротив, стање пријети да буде све горе" - оцјена је функционера Социјалистичке народне партије и одборника у барском парламенту Василија Лалошевића.

По њему, једино чиме се ова власт “прочула“ у тих годину дана, је била сјеча гимназијских чемпреса, и отворени рат са грађанима окупљеним у тзв. Грађанској иницијативи.

Каже, постоји неколико разлога за ВД стање.

"Први могу бити коалиционе трзавице и покушај преваге тзв. старих над младим кадровима унутар владајућих партија, као и чекање расплета најновијих државних афера.

Други разлог може бити неискуство, понекад и бахатост појединих актера друштвено-политичке збиље у Бару, и покушај „туторисања“од стране неких челника ДПС и СД,и наметања њихове воље.

И трећи,можда и пресудни је непостојање воље,тј неспособност да се разбије дугогодишња бирократска мрежа у барским органима управе, настала због непотизма и партијског запошљавања, што умногоме отежава именовање челника јавних предузећа и секретаријата, али и успорава развојне пројекте Бара" - наводи Лалошевић.

Имали су, истиче он, "сву већину и вријеме овог свијета у минулом периоду ,а само су се замјерили грађанима због случаја „чемпреси“, али и лажних предизборних обећања, због којих су добили гласове, а драстични случај за то је обећана ниска цијена легализације".

Лалошевић наглашава да ће актуелна локална власт остати упамћена по ВД стањ и недовољној административној кондицији, али и статичности да се ухвати у коштац са проблемима и развојним потенцијалима Бара.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar