Ћирилица Latinica
19.11.2019.
Политика

Лалошевић о буџету Општине Бар: Потребно више средстава за Црвени крст и санацију Дома културе

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

На јучерашњој  јавној расправи око доношења буџета Општине Бар за 2020.годину, одборник СНП Василије Лалошевић говорио је о неким значајним темама за развој града, саопштено је из те партије.

Неопходно је,вказао је он, финиширати идеју о изградњи Дома за дјецу са посебним потребама, подржавши најаву да се овај пројекат започне у идућој години и да се за то опредијели око 150. 000 евра.

Општинској организацији Црвеног крста потребно је повећати средства зато јер је то кровна организација из области социјалне и здравствено- хуманитарне заштите, потенцирао је Лалошевић.

На тај начин би се показала брига и одговорност локалне самоуправе јер је ова организација кроз своје превентивне програме у функцији заштите свих грађана.

Ову идеју подржали су такође сви учесници јавне расправе, стоји у саопштењу СНП-а.

Лалошевић је говорио и о неопходности подршке локалне самоуправе санацији пута Бар -Вирпазар, преко Сутормана, као алтернативног правца ка Подгорици, што би значајно допринијело смањењу саобраћајних гужви током љета.

Потенцирао је повећање ставки у буџету за санацију Дома културе, поготово што се тиче адаптације биоскопске сале која је овом граду неопходна.

"Бар се некада препознавао по ТВ фестивалу и требало би све учинити да се овај фестивал ревитализује. Потребно је активније радити на коришћењу тзв.ИПА програма и пројеката прекограничне сарадње" - казао је Лалошевић, који је подржао и најаву изградње азила за напуштене животиње.

Коментари
Goran
Goran: Vasko, što ćemo s ovom maslinom iz Berata, daj predloži da se uvrsti u budzet da je otkupimo i presadimo na Topolicu, da opet imamo najstariju maslinu na Balkan. Aj, obraza ti, poslušaće te Dule dudule.
19.11.2019 13:04
slama
slama: A Vala čeka penziju i boli ga .. za sve oko njega.Mlati praznu slamu i od kad mu ode Joničica, tuzi njegovoj nema kraja.
22.11.2019 08:27
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar