Ћирилица Latinica
03.10.2018.
Политика

Лалошевић: Ред је да Jавни сервис коначно буде независан и неутралан

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Шеф Медијског центра СНП ЦГ и вршилац дужности предсједника Општинског одбора те странке у Бару, Василије Лалошевић учествовао је јуче на округлом столу "Јавни медијски сервис у Црној Гори - финансирање, управљање и регулација",који се одржава у Подгорици.

Лалошевић је говорио о положају, значају и улози Јавног сервиса РТЦГ у политички подијељеној Црној Гори, саопштено је из СНП-а.

“Питање односа између парламента и телевизије је врло често на дневном реду, не само код нас него и у другим земљама у транзицији.

Од увођења плурализма све турбуленције у друштву су се преламале преко РТЦГ, и политичке кризе у Црној Гори настајале су због необезбјеђивања, нпр.директних преноса скупштинских засиједања, што је доводило и до бојкота парламента.

Ова дискусија треба да иницира да се појаве стручни и конструктивни предлози да се ријеши питање обезбјеђења транспарентности рада парламента" - указао је Лалошевић, који је и одборник СНП-а у СО Бар.

Подсјетио је да јавном сервису иде 0,3 посто од укупног БДП Црне Горе, што је годишње око 12,5 милиона евра.

"Поставља се питање, да ли је то довољно и што нама као грађанима Јавни сервис нуди? У последње вријеме појављују се заговорници враћања ртв-претплате, али они морају прије него предложе такав модел одговорити на питање, каква је тачно правна природа наплате накнаде, и  шта се добија од тога. То питање није нипошто само академске природе" - казао је Лалошевић.

Како је подвукао, јавни сервис мора бити независан, неутралан, препознат као прави сервис грађана, који ће бити поштован и који ће грађани третирати као свој”. 

Лалошевић је нагласио  да би у противном грађани закључили да се само фаворизује актуелна власт, а не сви сегменти друштва.

Коментари
Drndoje
Drndoje: Kakva je sad ovo promocija SNP-a? Cebalovic, Lalosevic, ko je sledeci ?
03.10.2018 10:29
Bane
Bane: Sta kazes breeeeee !?
03.10.2018 12:08
Lili I.
Lili I.: Bice nezavisan ko sto je Radio Bar bio nezavisan dok si ti bio direktor i urednik. Vale, proslo je vrijeme srbovanja... Prihvati realnost, sto prije to bolje, jer mi smo NATO zemlja.
03.10.2018 12:11
St Bar
St Bar: Bice nezavisan kad na vrbu rodi grozdje i kad ovaj barski portal bude stvarno barski a ti Lalosevicu vidi sta je pisac htio reci .Drz se ti tih Azerbedzanaca mani se corava posla
03.10.2018 16:07
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar