Ћирилица Latinica
07.05.2018.
Политика

Лекић ("ДФ-СНП,За град који волим"): Младима ћемо поклонити посебну пажњу

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

„Коалиција „ДФ-СНП, За град који волимо“ у својим програмским начелима и плановима будућег развоја града Бара као неизоставни дио види унапређење положаја младих“, казао је данас одборнички кандидат изборне листе ове коалиције Александар Лекић.

„Остваривање потреба, жеља и тежњи младих људи за бољим условима живота у родном граду, граду који воле и у којем желе да остану, видимо као најважнију обавезу коју ћемо преузети као чиниоци нове власти након мајских избора“, стоји у Лекићевој изјави.

Наша програмска опредјељења, идеје за унапређење положаја младих, нису заокружена цијелина, већ у континуираном разговору са младима, уважавајући њихова схватања и сугестије настојимо да пронађемо најбоља рјешења, казао је Лекић, додајући: „радићемо на реализацији оних рјешења која су реално могућа, а која ће допринијети младима да у сваком смислу буду задовољни животом у свом граду“.

„У животу младих посвећеност спорту и физичким активностима заузима посебно мјесто. Спорт утиче на правилан развој, здрав живот, развој способности, међусобну комуникацију и дружење младих. Сматрамо да наша омладина треба да има услове за рекреативно бављење спортом, а да то може и треба да омогући Општина Бар“, рекао је Лекић.

„Као носиоци нове власти у Бару Програмом уређења простора омогућићемо изградњу дјечјих игралишта за фудбал и кошарку у појединим мјесним заједницама. Ова игралишта ће бити ограђена, а омладина ће моћи да их користи без накнаде кад год желе.

Зашто да омладина плаћа термине за коришћење спортских терена школама и другим власницима истих, када ове терене може да изгради општина, за шта постоје и новчана средства, а и просторне могућности? Као допринос рекреативном бављењу спорта у нашем граду, поред изградње спортских игралишта сматрамо као неопходно и уређење трим стазе, као и изградњу бициклистичке стазе и базена на отворено“, подвлачи Лекић.

„За Бар, град који волимо, остварићемо жеље младих људи, пружити им веће могућности за рекреативно бављење спортом, које је од значаја за општи психофизички али и друштвени развој сваког појединца“, закључио је Лекић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar