Ћирилица Latinica
12.02.2018.
Политика

Лекић: Пљачкаши из власти уништили поморство у Бару

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

"Након 51 године трајања, бродска линија Бар - Бари прекинута неспособношћу црногорске владе и барске компаније да одржи ову поморску конекцију са Европом" - каже лидер Демоса.

"Овуда је пролазио ферибот "Свети Стефан".И то више од пола вијека на линији Бар-Бари. Био сам још ђак када је брод "Свети Стефан", онај први, легендарни, уз сириену ушао у барску луку. Сви смо у Бару, тада још увјек малом граду, били узбуђени, поносни, срећни. Био је то прогрес у сваком смислу – прије свега економски и културни.

Да, и политички прогрес, јер је наш брод пролазио и кроз „гвоздену завјесу“, ако узмемо тај симбол хладног рата између капиталистичког и комунистичког свијета". Ово је цитат из осврта Миодрага Лекића, предсједника Демоса, који је објавио на свој фејсбук профилу, уз фотографију у чијој је позадини  светионик - заштитни знак барског акваторија.

"Ова линија је недавно, а послије 51 године трајања, прекинута неспособношћу црногорске владе и барске компаније да одржи ову поморску конекцију са Европом. Сада Барани и црногорски грађани у вријеме евроатланске Црне Горе и давно завршеног хладног рата треба да прво отпутују у Драч или Дубровник ако хоће да путују у Бари, у Италију" - констатовао је Лекић. Како је подсјетио, и моћна барска поморска команија „Прекоокенска пловидба“ је, слично „Јогоцеанији“ из Котора, у међувремену пропала.

Још један детаљ, из периода дугог увода у сигурну пропаст фирме; Прије потпуног слома уз борд фирме (новокомоновани, имитирајући и иритирајући назив за руковођење фирмом) постојали су и чланови управног одбора, одабрани представници владајућих партија који су, (уз плате тамо гдје су радили) примали и немале новчане накнаде од захвалне им барске "Преокеанске".

Неки облик ренте, дакако паразитске ренте, за вјерност властима и увођење фирме у банкрот. Нешто слично не постоји, нити је постојало, у свијету. Свједочанство невјероватне неодговорности и дрске, отворене, системске пљачке народа.
Остаје нам да се подсјетимо куда је брод - мост Црне Горе и Италије, Бара и Барија - уз сирену одлазио и долазио - закључио је Лекић.

Коментари
Asovic starobarski
Asovic starobarski: Sto je ovo jutros, neka osvjezenja na ovom portalu. Caki dobrodosao u tvoj Bar. Nijesi odje radi izbora, znam. Taman posla.
12.02.2018 08:17
Pobro
Pobro: Caki, pobratime, volim te ali nijesi ti za politiku. Ova Bara puna krokodila nije za uplasene. Ti se bojis. Nisi smio da odbranis pobjedu nad Filipom i ostao si nidje.
12.02.2018 09:08
Crni
Crni : profesore, adio ! u tvom Baru si ispod cenzusa.
12.02.2018 13:52
Doktor
Doktor: Dobar intelktualac, izuzetno elokventan, ali prepelica
12.02.2018 19:54
Drago
Drago: Pustite malo SDP na portal, nijesmo gubavi
13.02.2018 15:53
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar