Ћирилица Latinica
17.05.2018.
Политика

Лекић: Средства од "Морског добра" улагати у мјесне заједнице

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Гостујући на изборној дебати Радио Црне Горе, представник листе под бројем 3 "Радомир Новаковић Цакан – Бирам Бар" Владимир Лекић је рекао "да би се боље Бар представио туристима најприје треба реконструистаи оно са чим се они прво сусрећу, а то су жељезничка , аутобуска станица као и Лука Бар.

"Сигурно је да треба размислити, макар у периоду туристичке сезоне, о отварању инфо пулта који је од помоћи туристима" - казао је Лекић.

Говорећи о урушеној тврђави он је рекао: "Једно од питања које грађани Бара постављају је зашто је од свих старих градова срушених у земљотресу једино тврђава изнад Бара остала необновљена. Тај огромни културни потенцијал Бара је запостављен, а сигурни смо да постоје многи фондови који би нам помогли да овај проблем ријешимо. Уколико желимо боље туристичке сезоне у будућности, ова тврђава мора бити обновљена што прије".

Владимир Лекић се посебно осврнуо на средства добијена од Морског добра која долазе у општину, а износе скоро 500.000 евра годишње.

"То је, на нивоу 4 године- 2.000.000 евра и ми из Бирам Бар желимо да тај новац буде већим дијелом враћен у мјесне заједнице из којих је дошао. Да је тако рађено у претхдном периоду, мислим да би имали много мање инфраструктурних проблема".

 

Коментари
Makedonsko Bronx
Makedonsko Bronx: A ne može se zivjet od Cakana i njegovih odbornika. Biram Bar ili barim Bir? Koja obecanja, programi, oličenja, rijeci, poštenje Jedva čekam 28 Maj silni odbornici
17.05.2018 22:05
Mundo
Mundo: Dobro i kako to vi planirate da sorovedete, u crnogorskom parlamentu? S kojim poslanicima? Ili pricate pricu radi price? Kakve ovo ima veze sa vasim konkretnim rijesenjem problema????
18.05.2018 00:10
Гаврило Принцип
Гаврило Принцип: Како ? Ада лако : По мјесним заједицама зеленашити равномјерно у име бољег живота. То је мисија.
18.05.2018 09:04
Vicky
Vicky: Vidji ovoga strucnjaka iz sluganske dps partije,toboze su opozicija a opet ce im sef dati glas za lopove jer je njihov poltron fuuuuuj.
19.05.2018 17:04
Blek
Blek: Ovo je dps2 .....pih pih pih
19.05.2018 17:05
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar