Ћирилица Latinica
30.09.2021.
Политика

Лековић ДПС-у: Мржња је ваша нација

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Шеф Клуба одборника Демократа у СО Бар одговорио је на реаговање локалног ДПС-а.

У одговору барској филијали партије Мила Ђукановића Лековић је навео:

Већ дуже вријеме тврдимо да је потребна посебна храброст да би се из позиције ДПС-а било коме у Црној Гори приговорило било шта што има везе са моралом, тоталитаризмом, једноумљем, поштењем, а како ћемо се мало касније осврнути, и са образовањем. Храброст да се потре задње зрно морала које човјека тјера на стид, кајање и преиспитивање. Баш таквом “храброшћу” обилује њихов покушај одговора барским Демократама.

Зар ДПС заиста мисли да их је период од само годину дана откад су их грађани Црне Горе послали у опозицију, или боље рећи у политичку прошлост, опрао од свих оних небројених политичких, криминалних, а боме и људских непочинствава почињених за претходне три деценије, па да су данас у позицији да, док шприцају примитивни и вулгарни националшовинизам у црногорско друштво, наступају са замишљене позиције праведника који има право да приговара? Како рекосмо, веома храбро!

Да будемо крајње концизни: националшовинизам је ваша нација. Мржња и подјеле су ваша идеологија. А новац и криминал су вам и мисија и дјело и визија.

Ваш морал је сав у једној равни, у којој доминирају лик и дјело ваших истинских јунака: Светозара Маровића, Зорана Лазовића, Вељка Беливука, Веселина Вељовића, Бранимира Гвозденовића, Петра Ивановића, Мига Стијеповића, као и ваших небројених тајкуна и тајкунчића који су ову земљу опустошили и морално и материјално девастирали.

И сада, када нам покушавају послати поруке “у име” великог Милана Кундере, ДПС је само раскринкана лаж и ама баш ништа више.

Зато, не гадите Кундеру младима, помислиће да је безвриједан чим сте га се ви машили. Његово дјело и сјећање на његов лик припада свијету морала, знања и интегритета, а ви, док год се јављате иза инсигнија организоване криминалне групе, не припадате ни близу.

А суштина ваше приче о образовању налази се - баш попут вашег морала - у оној коверти коју пред очима црногорске јавности у џеп ставља полуписмени, морално и реторички недостојни Миго Стијеповић, а сва ваша естетика у његовом нападу на покојног црногорског великана Живка Николића. Али и такав Миго је неупоредиво интелигентнији од вас, па је и она брука од напада на дјело великог режисера у ствари само исправна антиципација чињенице да вама управо из сфере моралног, интелектуалног, естетког и креативног долази главна опасност. Зато је једина ваша преостала шанса управо у форсирању вулгарног национализма. Али ћете и ту бити заустављени.

Него, када је у питању ваша омиљена барска потпредсједница, оволико њено уздизање и хвалоспјеви са ваше стране може значити само једно; да је у трци за носиоца ваше листе постала омиљенија од главног фаворита и главног и одговорног за уништење дворишта гимназије и сјечу чемпреса, актуелног предсједника општине, Душана Раичевића. Вјерујемо да вам избор између ова два кандидата није био нимало лак, да вам је стварао нервозу али и да је омиљена потпредсједница ипак побиједила у тој трци, јер за разлику од Раичевића који не подноси чемпресе, омиљена потредсједница не подноси људе који другачије мисле, а то потпуно одговара крајњој десничарској политици коју тренутно пропагирате. Јер ипак се истина не крије у лијепим цитатима, већ у дјелима.

Замислите, о прљавој партијској кампањи говори партија која управо ових дана у селима надомак Бара мјештанима пријети ратом и уништењем, уколико након 30 година дође до промјене власти у нашој општини.

Али знамо ми зашто је тако, јер као што не брани Тања Спичановић Црну Гору од вјерских организација зато што је воли и зато што јој је на срцу, тако ни барски ДПС не измишља овакве беспризорне лажи да би „спашавао грађане“ од невидљивог непријатеља, већ да би као и „омиљена“ барска потпредсједница бранио све оно што је нелегално стекао током 30 година функционисања. А тога има на претек.

Међутим, на сву срећу грађане Бара више нико и ништа не може преварити. Виде грађани ко је и како годинама градио у Бару мултиконфесионализам и у уз њега истовремено градио и изграђивао и сопствену имовину, коме је имовина рапидно расла како су се мијењале функционерске позиције и ко је од сиромаха преко ноћи постајао "племић" и богаташ. Е управо је то оно што вас „пече“ па морате да свако мало измишљате невидљиве непријатеље како би грађанима бацали димну завјесу. Међутим, нема више...

Коментари
Za ovoga maloga
Za ovoga maloga: Treba jos da "rastes" da bi ti nekoga kritikovao🤐🤐🤐🤐🤐
30.09.2021 21:18
Vojo
Vojo: Lekovicu, da mozda Dpsovci ne masu srpskim zastavama i klicu srbiji. Oladi casti ti.
30.09.2021 21:29
SeDam
SeDam: Bravo Lekoviću brzo će lokalni izbori prvi JA nikad vise nebih glasao Dps prevara...nti obični
01.10.2021 09:10
Za lekovica
Za lekovica: Imas li nesto "fino" da kazes sto bi spajao narod, a ne da sijes mrznju i raskol medju narod om. Niko nije bolji od drugoga, tu smo i treba zajednicki da zivimo!!!
01.10.2021 12:58
Za .Lekasa
Za .Lekasa: Sto je bilo talibanu oces i ti srpski svet ali ne ko DF vec umotano u oblandu da nam prvo malo zamazete oci e pa na zalost to vam nece proci zato no prding radi nesto korisno a ne samo nesto pikaras .Najbolji dokaz na koju si stranu je taj sto ti ovaj srpski portal sve objavljuje.
01.10.2021 21:16
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
24
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar